سنندج- ایرنا- رییس دانشگاه کردستان گفت: هورامان به عنوان منطقه مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق محوری برای تقویت تعامل در عرصه اقتصاد علمی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حامد قادرزاده روز چهارشنبه در نخستین همایش بین‌المللی هورامان که با هدف بازشناسی ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی، محیطی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هورامان و واکاوی راه‌های تحکیم و پایدارسازی توسعه این منطقه در حال برگزاری است، اظهار کرد: بخش قابل توجهی از بازار کردستان، کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق در جایگاه علمی و اقتصاد کالایی به هورامان وابسته است که شناخت بیشتر توانمندی های این منطقه باعث تقویت تعامل و بهره‌گیری از تفاوت ها موجب خلق فرصت های جدید می‌شود.

وی معرفی فرصت ها و شناخت هورامان را عامل تعمیق شناخت در عرصه‌های دیگر برشمرد و گفت: هورامان پیام‌رسان و تثبیت کننده این شناخت است که محدودیت زمینه پیشرفت را فراهم می کند.

رییس دانشگاه کردستان ادامه داد: تلاش و ارزش های فراوانی در این منطقه ایجاد شده که شناخت آن نیازمند ده ها کنفرانس است.

اقتصاد انسانی، تعمیق ارزش ها و عبور از محدودیت در مسیر تبدیل به فرصت از جمله ویژگی های دیگر هورامان بود که قادرزاده به آن اشاره کرد.

قادرزاده با بیان رسالت و مسوولیت های اجتماعی دانشگاه کردستان، افزود: دانشگاه کردستان، دانشگاهی است که در سطح ملی و بین‌المللی در حال درخشش و شناخت است.

اولین همایش بین‌المللی هورامان با همت دانشگاه کردستان و با حضور مهمانانی از اقلیم کردستان عراق در حال برگزاری است این همایش شامل بخش‌ها و پنل‌های تخصصی است و فردا به کار خود پایان خواهد داد.

منطقه هورامان/اورامانات، منطقه‌ای فرهنگی در غرب کشور، بین ۲ استان کردستان و کرمانشاه و اقلیم کردستان عراق واقع شده و دارای کوه‌های سربه فلک کشیده و رودهای خروشان است.

وجود این عوامل طبیعی دره‌هایی را شکل داده که ساکنان هورامان/ اورامانات، هزاران سال در تعامل با طبیعت زندگی کرده و این تعامل را می‌توان در باغ های پلکانی، معماری پلکانی زندگی هوار نشینی (کوچ گاه های موقت)، جشن‌ها و آیین‌های اصیل و صنایع‌ دستی منحصر بفرد منطقه مشاهده کرد.

پرونده منظر فرهنگی منطقه هورامان پنجم مردادماه ۱۴۰۰ در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو مورد تایید اعضا قرار گرفت و ثبت جهانی شد.

دانشگاه کردستان در سال ۱۳۵۳ کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال ۱۳۷۰ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.

این دانشگاه هم اکنون دارای هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی - مهندسی بیجار است و در حال حاضر ۱۱ هزار و ۲۰۰ دانشجو در ۵۶ رشته کارشناسی، ۱۱۴ رشته کارشناسی ارشد و ۳۰ رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

دانشگاه کردستان با پذیرش بیش از ۶۰۰ دانشجوی خارجی توانسته است در بعد بین المللی هم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.