علی عباس سعادت روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود:کوچ عشایر کهگیلویه وبویراحمد براساس تقویم کوچ از روز بیستم اردیبهشت تعیین شده بود اما به درخواست عشایر و تصویب ستاد کوچ این رویداد از هفتم اردیبهشت آغاز شد.
وی بیان کرد: در زمان حاضر خدمات رسانی به عشایر باقی مانده در مناطق قشلاقی گچساران ادامه دارد.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان گچساران ابراز کرد:امسال ۸۰درصد از عشایر در این شهرستان با خودرو به مناطق ییلاقی کوچ کردند.
سعادت تصریح کرد:تلف شدن دام ها بر اثر برخورد با خودروها هنگام کوچ، سرقت شبانه احشام و دردسرهای باران در سال های اخیر عشایر گچساران را مجاب کرده با خودرو کوچ کنند.
وی بیان کرد:ترک زبان ها بیشترین گروه عشایر این شهرستان هستند که همچنان به صورت سنتی کوچ می کنند.
هر چند در سال های اخیر شمار زیادی از عشایر گچساران با خودرو کوچ می کنند اما جامعه عشایری همواره کوچ سنتی در فصل بهار با تمام سختی هایش را دارای جاذبه های کم نظیری توصیف می کنند.
عشایر که با طبیعت مانوس هستند عبور از کنار مزارع طلایی رنگ گندم و کلزا در مناطق گرمسیری و طبیعت سرسبز مناطق سردسیری و اتراق در استراحتگاه ها را بسیار لذت بخش می دانند.
رئیس اداره امورعشایر شهرستان گچساران خاطرنشان کرد:۲ هزار خانوار عشایر این شهرستان بیش از نیمی از هر سال را در ۷۴نقطه قشلاقی سپری می کنند.
عشایر شهرستان گچساران ۳۰۰ هزار راس دام را پرورش می دهند که این قشر مولد سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز،۶ هزار و ۴۸۰ تن انواع فرآوردههای لبنی، ۱۵۰ تن پشم و ۲۵ تن گوشت سفید تولید میکنند.
وی ادامه داد : تنوع اقوام متشکل از ترک و لر از ویژگی های عشایر این خطه است که به دلیل وجود خرده فرهنگ ها ،جاذبه های مردم شناسی آن را در کنار تولید و خودکفایی افزایش داده است.
عشایر گچساران شامل طوایف بویراحمد علیا و سفلی، ترک های قشقایی و دره شوری هستند که پاییز، زمستانی و بخشی از فصل بهار را در مناطقی مانند دریلا، آبگندی و کلاغ نشین روزگار می گذرانند.
مناطق ییلاقی عشایر گچساران شامل سمیرم، سپیدان و مناطق سردسیری شهرستان بویراحمد است.