قم - ایرنا- قم به دلیل قرارگرفتن در محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور درمرکز ثقل کشف قاچاق قرار دارد و بخش زیادی از مکشوفات آن را قاچاق عبوری شامل می‌شود که دراین رابطه مسئولان استان تاکید دارند که باید موثرترین شیوه‌ها در مبارزه با قاچاق کالا صورت گیرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ، دراین راستا معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز این استان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه قاچاق از عواملی است که به تولید داخلی ضربه اساسی وارد می‌کند، کار آمدسازی امر مبارزه با قاچاق کالا را مورد تاکید قرار داد و گفت: متولیان امر باید به کارگیری موثرترین و کارآمدترین شیوه‌ها به مقابله با این معضل باشند.

احمد حاجی زاده افزود: مبارزه با قاچاق کالا باید از اولویت‌های اصلی دستگاه‌های ذیربط باشد.

وی با اشاره به بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در سال گذشته،بر اهتمام جدی برای حل مشکلات شهرک دامشهر، اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از قاچاق سوخت و دام تاکید کرد.

دامشهر قم از مهمترین مراکز تبادل دام کشور است و سالانه حدود ۸۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین وارد آن می‌شود. این شهرک به مساحت ۶۶۴ هکتار، در سال ۷۵ در کیلومتر ۱۳ محور قم - جعفریه احداث شد.

این درحالیست که معاون سیاسی و امنیتی استاندار قم پیش از این نیز در جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی ،‌هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز قم بیان داشته بود که ساماندهی نهادهای فعال در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای مجموعه مدیریت استان از اهمیت بالایی برخوردار است و مبارزه با قاچاق رابطه مستقیمی با حمایت از سرمایه‌گذاری و تثبیت اشتغال موجود در شهرک‌های صنعتی و واحدهای تولیدی استان دارد.

در بخش صنعت، قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد.

در همین حال معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت قم در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ارزش‌ کالاهای قاچاق کشف شده در استان توسط بازرسان این سازمان طی سال گذشته ۸۳۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال بود.

سیاوش فولادی وندا بیان داشت: بازرسان این اداره‌‎کل از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان اسفند‎ماه ۱۳ هزار و ۸۳۷ مورد بازرسی برای جلوگیری از تخلف (عرضه، نگهداری و فروش کالای قاچاق) داشتند که از این تعداد بازرسی، ۸۰ مورد منجر به تشکیل پرونده تخلف به ارزش ۸۳۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال شد.

وی تاکید کرد: در طی مدت زمانی یاد شده آمار بازرسی‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود ۵۳ درصد، تعداد پرونده‌‎‌ها ۳۵ درصد و ارزش کشفیات ۹۲ درصد افزایش داشته‌است.

فولادی وندا گفت: درهمین رابطه کالاهایی نظیر سیگار، لوازم ‎خانگی، لوازم ‎یدکی و باطری خودرو، لوازم پزشکی، مواد غذایی، نهاده دام و طیور، وسایل الکترونیک، لوازم آرایشی و بهداشتی، نفت گاز، خمیرکاغذ، اسباب بازی کشف و ضبط شد.

وی همچنین در خصوص آمار کشفیات در فروردین ماه سالجاری گفت: در ماه گذشته تعداد پرونده‎‌های تشکیل شده در موضوع مقابله با قاچاق در بازار استان نسبت به مدت مشابه سال قبل ، ۳۷۵ درصد و ارزش کشفیات نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش‌از یک‌هزار درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به عملکرد یک ماهه سازمان صنعت، معدن و تجارت قم در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: بازرسان این سازمان در فروردین‌ماه سال‌جاری ۴۷۸ مورد بازرسی در راستای جلوگیری از تخلف (عرضه، نگهداری و فروش کالای قاچاق) انجام دادند.