به گزارش ایرنا، ورزشگاه ۱۵ هزار نفری ۱۹ مهر بجنورد از جمله طرح های ورزشی مهمی است که بعد از سال ها و هزینه اعتبار زیادی با حضور مسوولان استانی و وزیر ورزش سابق در سال ۱۳۹۶ به بهره برداری رسید و این مکان ورزشی که قرار بود زمانی محل هیاهوی جوانان با ذوقی باشد که همواره از کمبود امکانات این خطه رنج می برند، اکنون به مکانی امن برای لانه سازی کبوتران تبدیل شده است و انواع پرندگان در زیر سقف آن در آرامش کامل پرواز می کنند.
نبود متولی مشخص برای نگهداری از ورزشگاه ۱۹ مهر و هدر رفت سرمایه ورزشی چندین میلیاردی استان موجب شد تا این مجتمع در همین سن کم، گوی سبقت فرسودگی را از استادیوم قدیمی تختی بجنورد بِرباید.
عملیات اجرایی ورزشگاه ۱۵ هزار نفری ۱۹ مهر بجنورد که تنها مجموعه ورزشی استاندارد خراسان شمالی است از سال ۸۵ آغاز شد، اما به دلیل کمبود اعتبار سال ها راکد مانده بود و دوباره فرایند ساخت آن از سال ۹۱ آغاز و سرانجام در سال ۹۶ با تخصیص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار تکمیل و به بهره برداری رسید.
این ورزشگاه در زمینی به گستره ۴۵ هزار متر مربع اجرایی شده و زمین فوتبال، سالن بدنسازی، پیست دومیدانی، سالن کشتی و فضای اداری از جمله ظرفیت هایی است که در این مجموعه دیده شده است اما نبود متولی مشخص برای نگهداری از آن و هدر رفت سرمایه ورزشی چندین میلیاردی استان موجب شده است تا این مکان ورزشی به متروکه تبدیل شود.
ورزشگاه از دریچه دید خبرنگاران ایرنا
۱۲ شهریور ۱۴۰۱ خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در گزارشی با عنوان «ورزشگاه رها شده ۱۹ مهر بجنورد؛ استادیومی که در ۵ سالگی فرسوده شد» به موضوع فرسودگی و از بین رفتن این طرح ورزشی پرداخت و گزارشی مبسوط به همراه فیلم در این زمینه منتشر کرد که چند روز پس از انتشار تبدیل به نُقل خبری فضای مجازی و رسانه ای خراسان شمالی شد و واکنش بسیاری از شهروندان و ورزش دوستان استان را به دنبال داشت.
میزان تاثیر افکار عمومی و بازتاب رسانه ای این گزارش به حدی بود که همان هفته نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد نیز به این امر واکنش نشان داد و در خطبه های نماز جمعه خواستار مشخص شدن متولی نگهداری از این مجموعه ورزشی شد.
برخی از کاربران فضای مجازی؛ مسوولان قبلی ورزش استان را مسبب وضعیت کنونی ورزشگاه می دانستند اما این موضوع هر چه که بود مسیر برکناری مدیرکل سابق ورزش و جوانان خراسان شمالی را هموار کرد و حدود سه ماهی است که مسوول سکان هدایت ورزش استان به فرد دیگری سپرده شد.
موضوع فرسودگی ورزشگاه ۱۵ هزار نفری بجنورد در این مدت به عنوان مطالبه ای مردمی از تمامی مسوولان و دست اندرکاران این حوزه پیگیری شد و مدیرکل جدید ورزش و جوانان خراسان شمالی نیز از ابتدای روی کار آمدن خود مشخص کردن وضعیت این ورزشگاه رها شده و برخی پروژه های نیمه تمام ورزشی را در اولویت های کاری خود قرار داد تا این سرمایه ورزشی استان را از نابودی کامل نجات دهد و پاسخی به شهروندان ورزش دوست خراسان شمالی ارایه دهد.
بازسازی ورزشگاه ۱۹ مهر در دستور کار
پیگیری ها در نهایت به سرانجام کار ختم شد و مدیرکل جدید ورزش و امور جوانان خراسان شمالی این موضوع را در اولویت فعالیتهای خود قرار داد.
بازدیدهای کارشناسی از این مجموعه در دستور کار قرار گرفت و اعتبار لازم به همراه نیروهای انسانی برای مراقبت از این ورزشگاه پیش بینی شد و کار تا جایی پیش رفته است هفته آینده نیز مدیرکل فنی وزارت ورزش و امور جوانان برای تامین اعتبار بازسازی این مجموعه ورزشی به استان سفر و از این مجموعه بازدید می کند.
سرپرست اداره کل ورزش و امور جوانان خراسان شمالی در این خصوص به خبرنگار ایرنا می گوید: ورزشگاه ۱۹ مهر از پروژه های ملی بهره برداری شده در سال ۹۶ است که با کوتاهی برخی مسوولان سابق ورزشی در نگهداری از آن دچار این وضعیت اسفناک شده است.
غلامرضا شاکری کوشکی می افزاید: بازسازی این مجموعه ورزشی استان اینک در اولویت کاری اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی قرار گرفته و هماهنگی های لازم با دادستان مرکز استان برای برخورد با عاملان این وضعیت انجام شده است.
وی تصریح می کند: تاکنون چندین کارشناس از وضعیت این ورزشگاه بازدید داشته اند که برآوردهای مالی آنها تنها برای بازسازی، زیرسازی و بهبود سیستم آبرسانی چمن این مجموعه ورزشی ۶ میلیارد تومان اعتبار است.
سرپرست اداره کل ورزش و امور جوانان خراسان شمالی ادامه می دهد: بازسازی دیگر بخش های این ورزشگاه همچون خوابگاه ورزشی، رختکن، تعویض پروژکتور و دوربین های این مجموعه ورزشی نیز نیازمند اعتبار ملی است که مکاتباتی در این زمینه انجام شده و هفته آینده نیز مدیرکل فنی وزارت ورزش و امور جوانان برای تامین اعتبار بازسازی این مجموعه ورزشی بازدیدی خواهد داشت.
شاکری کوشکی با اشاره به پیگیری برای تامین نیروهای حفاظتی این ورزشگاه، می گوید: برای حفاظت و نگهداری از این مجموعه ورزشی هفت نفر نیروی خدماتی نیاز است که ۲ نفر از آنها باید به شکل تخصصی مسوول نگهداری از چمن ورزشگاه باشند تا چمن کیفیت خود را از دست ندهد.
وی افزود: مکاتباتی در این خصوص نیز با سازمان برنامه و بودجه خراسان شمالی برای استخدام این نیروها به صورت شرکتی انجام شده است.
براساس آخرین آمارها میانگین سرانه ورزشی در کشور به ازای هر نفر ۱۰۲ سانتی متر است که این رقم در استان خراسان شمالی ۵۶ سانتی متر است.
خراسان شمالی با ۲۷ هزار ورزشکار بیمه شده این استان دارای ۴۹ هیات ورزشی فعال است.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور قرار دارد.