تهران- ایرنا- رییس ستاد اقامه نماز با تاکید براینکه باید یک انقلاب در زمینه مهجوریت‌زدایی از قرآن شود، گفت:‌ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تحولی برای مهجوریت‌زدایی از قرآن به‌وجود آورید.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با حضور در منزل حجت الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز از وی عیادت و برای وی آرزوی سلامتی کرد.

حجت الاسلام قرائتی در این دیدار اظهار داشت: از سال‌های قبل از وقتی به تلویزیون رفتم می‌خواستم همه چیز را به مردم بگویم. اما گاهی وقت‌ها گفتگوی رودررو بهتر است. ما نامه‌هایی به رهبری، جامعه مدرسین و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال کردیم. دو سه سال یک نامه به کسی می‌نوشتم. یک نامه تقریباً چهار صفحه‌ای برای شورای عالی تهیه کردم. مسئله این است که آیا جمهوری اسلامی حق قرآن را داده است، بودجه‌ای که در اختیار شما گذاشته شده قبل از شما آنهایی که مسئول بودند بودجه در حق قرآن بوده است، ما قطعاً مدیون قرآن هستیم.

وی افزود:‌ آیا دانشگاهیان ما با قرائت قرآن آشنا هستند. آیا با این بودجه‌ها، جشنواره‌ها و تواشیح و حفظ قرآن حق قرآن را داده‌ایم؟ آیا دانشگاهیان ما می توانند دو سطر قرآن را بدون غلط بخوانند. شبی به منزل آقای وحید خراسانی رفتم و به ایشان گفتم من می‌خواهم مانند نکیر و منکر از شما سؤال کنم و آقای سعیدی امام جمعه قم را هم به‌عنوان شاهد بردم. شما مشغول قرآن هستید، اما رک با هم حرف بزنیم و آیت اللهی و مرجعیت را به کنار بگذاریم. ایشان هم خیز برداشتند و دو زانو نشستند وقتی حرف‌هایم تمام شد. آیت‌الله وحید فرمودند که من در هیچ کدام از حرف‌های تو مناقشه ندیدم.

قرائتی ادامه داد: در قرآن چهار توبیخ تند است. کمثل الحمار، اولئک الانعام، کالحجاره، کمثل الکلب. فحشی در قرآن هست که قابل تحمل نیست. اما آن چهار تا قابل تأمل است. فحشی که در قرآن قابل تحمل نیست این است که می‌گوید پوک هستی. می‌گوید من دکتر هستم، آیت‌الله هستم، امام جمعه هستم، اما قرآن می‌گوید پوکی و این لقب را قرآن به کسی می‌دهد که راجع به قرآن کار نکند.

وی گفت: آیه‌اش هم این است که یا اهل الکتاب لستم علی شی، حتی تورات و انجیل و این خیلی مهم است که ما این القاب بزرگ به این مهمی را داشته باشیم، شورای عالی انقلاب فرهنگی، جامعه مدرسین و... آخر هم می‌بینیم که تمام شهریه‌ها براساس رساله مکاسب هست. یک هزار تومانی برای تدبر داده نمی‌شود. ۲ علم با توبیخ مطرح شده است یکی تفقه و تدبر. تفقه و تدبر هر دو با توبیخ هستند. منتهی تفقه یک توبیخ دارد. اما تدبر دو توبیخ دارد.

رییس ستاد اقامه نماز افزود: یک روز به جامعه مدرسین رفتم، نامه تندی نوشتم و نزد آقای فاضل لنکرانی آن را خواندم گفتند تند است و ممکن است کسی مفهوم آن را نفهمد یا عمل نکند یا آقایان قهر کنند. آقای فاضل و سبحانی و مکارم شیرازی و فلسفی و مجتبی تهرانی درس‌شان را تعطیل کردند. یعنی هرجایی که روضه را خواندم گفتند درس را تعطیل می‌کنیم؛ شما حرف‌تان را بزنید. ما با این القاب فقط یک مشت اداره و مدیر کل درست کردیم و لذا قرآن تا به حال پیش نرفته است و اگر رفته ملموس نیست. این پست‌ها معلوم نیست تا چه زمانی باشد.

وی بیان کرد: به امام صادق(ع) گفتند بعضی از این کسانی که مرده‌اند چشمشان بسته و بعضی‌ها هم باز است. معلوم نیست که فردا ما و شما هستیم یا نیستیم. کسی جرأت نمی‌کند دستش را بالا ببرد و بگوید من قرآن را جدی گرفتم. معاونت تهذیب در حوزه هست. بنده به همه آقایان حوزه گفتم قرآن کتاب تهذیب نیست. چرا آیات اخلاقی قرآن را تفسیر نمی‌کنید.

قرائتی تصریح کرد: البته بحث تفسیر تکان خورده است و طلبه‌ها هم به فکر افتادند. ۴۲ سال در تلویزیون هستم و یک شب جمعه تعطیل نشده است. ما باید چه کتابی داشته باشیم که از آن حرف بزنیم و تمام نشود. از یک دعایی متوجه می‌شویم که شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه‌اش چیست. امام صادق (ع) برای هر عضوی یک دعایی می‌کند. (ایدینا عن السرقه، السنتنا علی الغیبه، اعینِنا عن الخیانه، بطوننا عن الحرام) ما صد تفسیر برای دانشگاه می‌خواهیم. برای رشته پزشکی، مهندسی، مدیریت، اقتصاد و خانواده.

وی یادآور شد: یکی از اساتید دانشگاه در صحبتی که با من داشت، گفت شما طلبه‌ها دستتان از اسلام خالی است. یک میلیون مهندس داریم. ۶۰۰ هزار در نظام مهندسی مشغول به‌کار هستند و ۴۰۰ هزار دانشجو داریم. یک سوم بودجه مملکت هزینه بنایی از طریق شرکت‌ها و انبوه‌سازی می‌شود. یک میلیون هم دانشجو و مهندس داریم. اما چند آیه راجع ‌به ساختمان داریم. در رشته معماری چند آیه داریم؟ درباره مصالح ساختمانی، نورگیر، فاصله سقف با زمین، رنگ ساختمان، هواگیر، جهت ساختمان در مورد اینها چیزی نداریم، چون کسی کار نکرده است.

رییس ستاد اقامه نماز ادامه داد: وقتی اینها را گفت من منقلب شدم که بعد از ۴۰ سال بگویند که شما دستتان از قرآن خالی است. تصمیم گرفتم کتابی بنویسم، از آقای کلانتری نماینده حضرت آقا در شیراز کمک گرفتم که نفر اول مهندسی در تهران چه کسی است؟ گفتند دکتر محمود گلابچی، مقاله‌هایش در دنیا معروف است. به دکتر گلابچی گفتم من مهندسی نخواندم، اما به غیرتم برخورده است. ببینید اینها درست است؟ وی گفت شما حالا از خواب بیدار شدید. جشنی گرفتند و از من تجلیل کردند. در رشته اقتصاد هم یک کتابی نوشتیم و با استاد تمام‌های اقتصاد تماس گرفتیم و گفتند چیز بسیار خوبی است.

وی افزود: آیا می‌توانید در شورای عالی انقلاب فرهنگی تحولی برای محجوریت‌زدایی از قرآن به‌وجود آورید؟ در قرآن هم آمده است که اگر قرآن مهجور باشد زندگی نکبت دارد. مجلس پیش نمی‌رود، مردم دوستمان ندارند و کارها پیش نمی‌رود. باید یک انقلاب در زمینه مهجوریت‌زدایی از قرآن شود، دوست آخوند می‌خواهیم مانند نواب صفوی، دوست کت و شلواری می خواهیم مانند شهید رجایی، چمران.‌ آخوندهایی هم که رفتند به ادارات، اداری شدند. اینها ناله‌های ما است. چون وقت کم است تقاضا دارم این نامه را بخوانید. چند نفر که در دانشگاه نزدیک هستند و فکرشان به شما نزدیک است، جمع شوند. یک انقلابی کنید و روی پای خودتان بایستید.

حجت الاسلام قرائتی گفت: من تفسیر قرآن را در منزل خودم می گویم. چون سیمای هر شهری فیلمش را به سیمای شهر دیگر نمی‌دهد. حالا الان خوب شده قبلاً تعصب زیاد بود، با هزینه خودم برای برق و دوربین و فیلمبرداری برنامه تفسیر تهیه می‌کردم. حرکت باید انقلابی شود. آقایانی که اداری شدند به آنها امیدی نیست. فکر می‌کردم اگر در شورای عالی انقلاب فرهنگی جمع شوند کاری می کنند، اما اداری شدند. این فرصتی که خدا به شما داده است و آدم نمی‌داند تا کی در این دنیا هست یک تصمیم جدی بگیرید و با یک بودجه مشخص یک برنامه‌ریزی کنید که بتوانید بگویید من قرآن را جدی گرفتم.

وی تاکید کرد: در زمینه تلاوت، حفظ و تفسیر و .... بعضی چیزها مستحب هم نیست یا مستحب است، اما کمرنگ است. در طول سال جوان‌های ما را برای نمره و ترم سرکار می نشانند، اما قرآن جدی نیست. می‌توانم کمکتان کنم. با شبکه‌های مختلف تلویزیون در ارتباط هستم. ستاد تفسیر و مسابقه تفسیر داریم. هر کس از روی تفسیر نور ۱۰۰ نکته درآورد یک سفر عمره به او هدیه می‌دهیم. خدا رحمت کند شهید حجازی معاون حاج قاسم ۸۰ نکته درآورد. «بحر لایدرک»، ایمان باید داشته باشید. ما ایمان نداریم، چند تقاضا دارم. بخشی از عمر خود را ۲ یا ۵ درصد هر چه قدر که خودتان می‌دانید زمان برای این کار بگذارید. چند طلبه قرآنی برای این کار پیدا کنید.

حجت الاسلام قرائتی گفت:‌ نامه‌ای که نوشتم دوباره بخوانید. ۵۰ آیه است و به بعضی‌ها هم دادم. لازم است رابطه قرآنی با شما داشته باشیم. تقاضا داریم این کار را بکنید. اگر فکر می‌کنید حرف‌های ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی تأثیر دارد بگویید که قرائتی حرف‌هایی دارد. در کشور آدم‌های خوبی داریم، اما غافل هستند. تفسیر نور ما یک دور چاپ و به ۳۲ زبان دنیا ترجمه شده است. شما از این بودجه‌ای که در اختیار دارید اول سهم قرآن را کنار بگذارید.