سنندج- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: سال گذشته هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ در استان پرداخت شد که رقم قابل توجهی بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ارسلان ازهاری روز چهارشنبه در جلسه بررسی نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۱ و راهکارهای توسعه اقتصادی و افزایش اشتغال و بهره‌گیری از فرصت‌های موجود در سنندج اظهار کرد: پارسال ۱۶ طرح فولادی با ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شروع شد که در حال انجام است.

وی کردستان را قطب تولید گوشت مرغ در غرب کشور و رتبه هشتم کشور در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر مساحت کشت گلخانه ای استان، ۴۰ هکتار است که نسبت به میانگین کشوری بسیار کمتر است.

اختصاص ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار طرح های عمرانی در سال گذشته، لزوم خارج شدن از کشاورزی سنتی به مکانیزه و زمان بر بودن اشتغالزایی طرح های ایجادی بزرگ از جمله مواردی بود که رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان به آن اشاره کرد.

ازهاری در بخش دیگری از سخنانش گفت: براساس بررسی‌های صورت گرفته در زمستان سال گذشته، نرخ بیکاری در استان ۲۰.۵ درصد بود، البته هنوز مرکز آمار ایران، نرخ  سالانه را اعلام نکرده است.

وی اضافه کرد: در زمستان سال ۱۴۰۰، نرخ بیکاری استان ۱۷ درصد بود و سال ۱۴۰۱ به ۲۰.۵ درصد رسید که رتبه اول کشور را داشتیم.

وی به برنامه‌ریزی برای اجرای طرح نیروی کار براساس سرشماری نفوس و مسکن در استان اشاره کرد و افزود: هدف از تشکیل این جلسه تبیین مبانی نظری طرح نیروی کار در استان است.
 

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان هم گفت: براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، استان کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر جمعیت دارد و ۴۷۴ هزار نفر یعنی ۳۰ درصد جمعیت استان، شاغل است.

مسعود سالمی بوکانی افزود: جمعیت بیکار استان را بر اساس همان سرشماری، ۹۲ هزار و ۴۵۳ نفر معادل ۶ درصد جمعیت استان برشمرد و گفت: بر این اساس، ۲۴۳ هزار نفر محصل و ۴۳۸ هزار نفر نیز خانه‌دار هستند.

وی با اشاره به اینکه ۴۷ هزار نفر دارای درآمد بدون کار بودند، ادامه داد: براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، ۵۶۶ هزار نفر از جمعیت استان فعال است که شامل شاغل و بیکار(۴۲.۵ درصد جمعیت) بود.

تایید بیش از ۴۴ هزار شغل در سال گذشته

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان هم تعهد ایجاد اشتغال را در سال گذشته ۳۳ هزار و ۵۱۳ مورد عنوان کرد و گفت: صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی و کمیته امداد به ترتیب بیشترین ثبت شغل را در سامانه رصد داشتند، ضمن اینکه سقز، دیواندره و کامیاران هم برترین شهرستان‌ها در همین زمینه بودند.

فرزاد پیشکاری تعداد شغل ثبت شده در سامانه رصد را ۴۴ هزار و ۳۳۲ نفر مورد و میزان تحقق آن را ۱۳۲ درصد خواند و اضافه کرد: کردستان در زمینه ثبت شغل در سامانه رصد، رتبه ۶ کشور را بدست آورد.

وی به انجام ۱۱ هزار و ۴۸۳ مورد نظارت بر ثبت شغل‌ها در سال گذشته و راستی آزمایی اشاره کرد و ادامه داد: از این تعداد، سه هزار و ۲۱۷ مورد از نظارت‌ها به صورت حضوری انجام شد.