احمد سراج روز چهارشنبه با اشاره به برگزاری چهلمین جلسه کمیسیون خدمات شهری در صحن شورای اسلامی شهر اهواز و بررسی موارد مربوط به سایت پسماند صفیره، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: زیرساختهای زیست محیطی در سایت پسماند صفیره به عنوان محل انباشت و دفن زبالهها مساله مهمی بود که در دستور کار کمیسیون خدمات شهری قرار گرفت.
وی با اشاره به راه اندازی سلول شماره ۲ سایت پسماند صفیره افزود: پس از سالها، سلول شماره ۲ برای دفن بهداشتی پسماند و زبالههای بهداشتی اهواز و شهرهای اطراف به بهره برداری رسید، با این حال شرط استفاده بهینه از این سلول، تفکیک پسماند خشک و تَر قبل از دفن در سلول است تا زبالههای غیرقابل بازیافت در آن دفن شوند.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز از راه اندازی دوباره کارخانه پسماند سخن گفت و ادامه داد: کارخانه تفکیک پسماند از سالها قبل در سایت صفیره وجود داشت اما به دلیل استفاده نشدن و از بین رفتن قطعات اصلی از کار افتاد، اما خبر خوب این است که کارخانه بازسازی شده و با مشخص شدن بهرهبردار در روزهای آتی عملیات تفکیک پسماند در آن دوباره آغاز می شود.
سراج، راه اندازی تولید کود کمپوست از زبالههای تَر را در سایت صفیره یک ضرورت برای فضای سبز اهواز به ویژه کمربند سبز این شهر دانست و گفت: با آماده شدن سلول شماره ۲ و شروع به کار کارخانه تفکیک پسماند، تجهیزات لازم برای "تولید کود کمپوست" از جمله دستگاه تِرنِر و ماشین آلات سنگین درخواست شده و از طرف وزات کشور مورد موافقت قرار گرفته است.
وی افزود: امیدواریم در چندماه آینده با واگذاری به شهرداری اهواز، کود کمپوست که در بهسازی فضای سبز اهواز به ویژه کمربند سبز موثر است، در حجم مناسب تولید شود.
رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر اهواز گفت: در صدد هستیم با توجه به دریافت وام از صندوق ملی محیط زیست این کار در سریعترین زمان ممکن آغاز شود.
وی افزود: خرید ماشین آلات مرتبط با امور سایت صفیره نیز در دستور کار قرار دارد که امیدواریم در نیمه نخست امسال برای بهبود فضای سایت صفیره خریداری شده و این اتفاق سبب بهبود شرایط زیست محیطی و دفن بهداشتی تر و اصولی تر پسماند در اهواز شود.
مدفن پسماند اهواز در نزدیکی روستای "صفیره" در بخش غیزانیه این شهرستان، از سال ۱۳۹۱ و با تعطیل شدن مدفن قدیمی پسماند در منطقه "برومی "راه اندازی شده است.
روزانه یک هزار تن زباله شهر اهواز به سایت پسماند اهواز منتقل میشود. اگر چه روش به کار گرفته در این سایت (روش نیمه هوازی موسوم به فوکوئوکا) قرار است مانع از آلودگی زیست محیطی شود اما به دلیل دفن غیراصولی زباله، آلودگیها همچنان ادامه دارد و از چند سال با آتشسوزیهای وسیع پیش در فصل گرما روبه رو میشود.