به گزارش ایرنا، العبود امروز چهارشنبه در گفتوگو با شبکه المیادین در این باره اظهار داشت: روابط سوریه و ایران دیگر یک رابطه سنتی میان دو کشور متحد یا دو کشوری که روابط بینالملل کلاسیک دارند، نیست و این رابطه به دلیل مراحل متعدد خود توسعه یافته و رشد کرده و شکلهای مختلفی به خود گرفت و از معنای تاریخی و مشخص روابط بینالملل فراتر رفته است.
وی گفت: برای این رابطه دو سطح شکل گرفته است، از یکسو رابطه دو کشور به معنای طبیعی تاریخی، به معنای روابط بینالملل تاریخی است که در اشکال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی اجتماعی کاملاً مشهود بوده و در طیف وسیعی از قراردادهای متعدد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تجلی یافته است، این جنبه از این رابطه مانند روابط هر یک از دو کشور با برخی دیگر از کشورهای جهان است.
العبود تاکید کرد: سطح دیگری در این رابطه وجود دارد و در عمق همکاری که به نقطه دفاع مشترک از یک سرنوشت رسیده است خلاصه میشود، این مسئله کاملا در موضع سوریه در قبال تجاوز (جنگ تحمیلی هشت ساله) به ایران در بیش از یک برهه تاریخی و همسویی کامل سوریه در دفاع از این کشور و نیز موضع ایران و همسویی کامل آن با سوریه برای دفاع از دمشق، کاملا واضح و مشهود است.
این نماینده سوری ادامه داد: ایران بر امنیت و ثبات منطقه اصرار دارد، به این معنا که مشتاق روابط عادی میان کشورهای منطقه و همچنین روابط بسیار عادی میان سوریه و کشورهای منطقه است. این دقیقاً همان کاری است که در چارچوب ازسرگیری روابط سوریه و ترکیه انجام میدهد، علاوه بر این همچنین از نزدیکی روابط سوریه و اعراب حمایت مطلق میکند.
وی درباره پیامهای سفر رئیس جمهوری ایران به سوریه نیز تاکید کرد: مرحله جدیدی وجود دارد که منطقه درحال عبور از آن است و این مرحلهای است که سوریه و ایران برای رسیدن به آن تلاش کردند.
العبود در این باره افزود: سوریه و ایران بر این باورند که ورود به این مرحله جدید نیازمند سازماندهی سرفصل های مهم در روابط سوریه و ایران است، زیرا طیف وسیعی از سرفصل ها وجود دارد که باید از نظر اقتصادی مورد استفاده قرار گیرند و به این سمت سوق داده شوند تا تغییرات این مرحله متناسب شوند.
این نماینده سوری همچنین اعلام کرد: مجموعهای از توافقات اقتصادی جدید وجود خواهد داشت که ماهیت این رابطه را بیان میکند و متناسب با ماهیت مرحلهای است که منطقه درحال عبور از آن است.
رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز در صدر هیأتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی بشار اسد همتای سوری خود برای سفری دو روزه وارد دمشق شد و در فرودگاه بین المللی این شهر مورد استقبال «محمد سامر الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت سوریه قرار گرفت. ر
این نخستین سفر خارجی آیت الله رئیسی در سال ۱۴۰۲ و یازدهمین سفر خارجی وی در ۲۰ ماه اخیر است.
پس از استقبال از رییس جمهور در فرودگاه، آیت الله رئیسی با بشار اسد در کاخ ریاست جمهوری در دمشق یکدیگر دیدار و گفتوگو کرد.