دزفول – ایرنا – سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی چهارشنبه شب در کنار مرقد دعبل خزاعی شاعر اهل بیت(ع) در شوش با معرفی برگزیدگان خود در ۲ بخش فصیح و شعبی خاتمه یافت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در این آیین گفت: سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی به میزبانی خوزستان به یکی از محوری ترین جشنواره های محوری امسال بنیاد امام رضا(ع) تبدیل شد.

مرتضی سعیدی زاده ادامه داد: برگزاری باشکوه شب های شعر در شهرهای مختلف خوزستان نشان دهنده ارادت و علاقه مردم اهل ادب این استان به آستان امام رضا(ع) است.

وی ماموریت بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) را احیای امر اهل بیت(ع) دانست و افزود: شعر بهترین ابزار برای انتقال معارف اهل بیت(ع) است و شعر عربی به دلیل ظرفیت و غنای بالای آن در اوج این جریان سازی فرهنگی قرار دارد.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) ادامه داد: بنیاد امام رضا(ع) جشنواره های متعدد فرهنگی در سطح کشور و منطقه برگزار کرده است که اختتامیه های این جشنواره ها در شب میلاد امام رضا(ع) در مشهد برگزار و نشان ارادت به برگزیدگان این جشنواره اهدا می شود.

سعیدی زاده ادامه داد: آثار فاخر ۱۳ دوره جشنواره شعر به زبان عربی در بیست و یکمین جشنواره امام رضا(ع) در سال آینده رونمایی می شود.

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: فرآیند برگزاری این جشنواره که زیرشاخه ای از جشنواره بزرگ بین المللی امام رضا(ع) است بیش از هشت ماه به طول انجامیده و تلاش شده تا شمیم عطر شعر رضوی در کل خوزستان پیچیدن کند.

مجید منادی ادامه داد: علاوه بر برگزاری افتتاحیه این جشنواره در شهرهای شادگان، هویزه و ملاثانی و اختتامیه آن در شوش دانیال، آیین های شعرخوانی از آثار این جشنواره در هفته های آینده در شهرهای دزفول، بهبهان و خرمشهر برگزار می‌شود.

محمود عیدانی فرماندار شوش نیز دراین آیین گفت: خوزستان دروازه ورود تشییع و امام رضا(ع) است و ظرفیت های کم نظیر فرهنگی دارد که باید از این ظرفیت ها برای نشر معارف اهل بیت(ع) استفاده کرد.

به گزارش ایرنا،در بخش فصیح؛ شذا نوفل قاسم از سوریه نفر اول، سید احمد العلوی از بحرین نفر دوم و محمود الباوی ایران نفر سوم این جشنواره شدند ضمن اینکه سدخان الحلفی نیز در این بخش شایسته تقدیر شد. همچنین در بخش شعبی نیز عماد غراوی، محمد هلیچی و یوسف شرهانی هر سه ایران به ترتیب حائز مقام اول تا سوم این جشنواره شدندو ثریا حمیدی، نوری جابری، سیدابراهیم غرابی، فؤاد مشعلی، عباس زرگانی، شیما ناصری و علی وائلی نیز در این بخش شایسته تقدیر شدند.

۱۷۰ اثر در دو بخش فصیح و شعبی از ایران و کشورهای اسلامی به دبیرخانه سیزدهمین جشنواره بین المللی شعر رضوی به زبان عربی در خوزستان ارسال شده است. آثار فاخر این جشنواره از شاعران کشورهای مختلفی از جمله لبنان، سوریه، عراق، فلسطین، یمن، چاد، تونس، ساحل آج، بحرین و در راس آن ها از شاعران فرهیخته خوزستان دریافت شده است.

خوزستان با دارا بودن بیش از پنج هزار شاعر عرب دارای ظرفیتی کم نظیر در حوزه فرهنگ و ادبیات ایران است. در این آیین شاعران اهل بیت(ع) از ایران در مدح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و امام رضا(ع) قرائت کردند.

جشنواره امام رضا(ع) عمومی‌ترین جشنواره فرهنگی هنری کشور است که در طول ۲۰ سال در بیش از سه هزار نقطه از ایران و جهان فعالیت خود را گسترده و کشورهای مختلفی را درگیر موضوع فرهنگ رضوی کرده است. در طول ۲۰ دوره این جشنواره هشت میلیون و ۵۰۰ هزار اثر به این جشنواره ارسال شده است.

امسال ۱۶ جشنواره امام رضا(ع) در حوزه فرهنگ و هنر تعریف شد که شامل چهار جشنواره شعر، سه جشنواره تئاتر، سه جشنواره تجسمی، ۲ جشنواره داستان، ۲ جشنواره آواها و نواها و سرود و جشنواره فیلم و مطبوعات است.

برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به صورت سالانه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در داخل و خارج از کشور به مناسبت میلاد امام رضا(ع) در داخل و خارج کشور برگزار می شود.