اراک - ایرنا - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: ایمنی و سلامت محیط کار باید به فرهنگ تبدیل شود و در این راستا برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد.

«جمشید امیدی» روز پنجشنبه به مناسبت بزرگداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای و آیین تجلیل از مسئولان حفاظت فنی و ایمنی کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار استان مرکزی در فرهنگ‌سرای شهر اراک، افزود: شعار امسال روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، «ایمنی و سلامت محیط کار، یک حق بنیادین» نامگذاری شده است.

وی بیان کرد: برای ترویج فرهنگ ایمنی علاوه بر برنامه‌ریزی، باید آموزش‌های لازم ارایه شود و تلاش ویژه‌ای در زمینه اقناع کارفرمایان صورت گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: ۴۷ درصد از شاغلین این استان در بخش صنعت فعالیت دارند و آمار بالای شاغلین این بخش، شرایط و حساسیت ویژه‌ای را در راستای توجه به ایمنی و بهداشت حرفه‌ای ایجاد کرده است.

امیدی اظهار کرد: شرایط کارگاه، محیط کار، مسایل ایمنی و انعکاس آن به کارفرما و یا اعلام کانون‌های ایجاد خطر به کارفرما برعهده مسئولان ایمنی است.

وی تاکید کرد: رعایت مسایل ایمنی توسط کارفرمایان هزینه‌بر و به نوعی سخت است و می‌طلبد بازرسان‌کار، بازرسان بهداشت، مسئولان ایمنی و کارشنایان بهداشت حرفه‌ای همه تلاش خود را در راستای اقناع‌سازی کارفرمایان برای رعایت مسایل ایمنی و بهداشتی به کار گیرند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: حادثه باعث ایجاد خسارت‌های مالی، جانی، نقص عضو و خسارت‌های محیط زیست می‌شود و بسیاری از آنها جبران نمی‌شود و به همین دلیل شناسایی کانون‌های خطرآفرین و پیگیری رفع آنها از اهمیت بالایی برخودرار است.

امیدی گفت: ایجاد فرهنگی ایمنی و بهداشت مستلزم همکاری دولت و شرکای اجتماعی آن است و بر اساس ماده ۹۳ قانون کار، ایجاد و فعال‌سازی کمیته‌های حفاظت فنی می‌تواند نقش موثری در فرهنگ‌سازی و زمینه مشارکت همه کارگران و کارفرمایان در ارتفای ایمنی و بهداشت کار، بهبود ایمنی و بهداشت کار در کارگاه‌ها ایفا کند.

وی یادآور شد: استان مرکزی در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، هم با رونق تولید و هم با رونق اشتغال همراه بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در این مدت، تعداد کارگاه‌های فعال این استان با رشد ۲ و نیم درصدی همراه بود و ۵۹۹ کارگاه در استان مرکزی اضافه شد.

امیدی عنوان کرد: جامعه کارگری استان نیز در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ روند افزایشی داشت و در این مدت، هشت هزار و ۲۰۰ نفر به این جامعه اضافه شد.

در همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت استان مرکزی از ۱۶ نفر از مسولان حفاظت فنی و ایمنی و کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت استان تقدیر بعمل آمد.

۴۹۶ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار فعال در استان مرکزی وجود دارد.