به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس قوه قضاییه امروز در سفر به کردستان، ساعتی مهمان دانشجویان کردستانی بود. دانشجویی که با پای شکسته خود را به جلسه رسانده بود اظهار کرد: با پای شکسته هم قلم مطالبهگری از دست دانشجو نمی افتد.
او گفت: سند تحول قوه قضاییه اگر چه اجرایی شده ولی در زمینه کرامت ارباب رجوع هنوز مورد مطالبه است.
دانشجوی دیگری هم که عزیزانش را در سانحه رانندگی از دست داده بود از وضعیت جادههای کردستان انتقاد کرد و گفت: توسعه نیافتگی، محرومیت و مدیران ناکارآمد، علت اصلی نارضایتی مردم هستند.
این دانشجوی داغدیده اظهار کرد: برخورد با مفسدان آرامش را در کشور رقم زده و در کردستان هم نیاز به عزمی جدی است.
سبک مدیریت شخصی، حاشیه نشینی و عدم رسیدگی مدیران به اوضاع اقتصادی دیگر مطالبی بود که این دانشجو عنوان کرد.
یکی از اساتید دانشگاه کردستان هم در این آیین نسل سوم دانشگاه ها را در زمینه حل مشکلات جامعه و کارافرینی مسوول دانست.
وی گفت: راه اندازی کلینیک حقوقی در دانشگاه نیازی است که به آن احتیاج داریم تا مسائل حقوقی دانشگاهیان رفع شود.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: برخی دانشگاه ها علاوه بر این کلینیک، واحدهای حقوقی حمایت از کودکان هم دارند.
یکی دیگر از دانشجویان، کوهخواری و زمینخواری در کردستان را مطرح کرد و افزود: این زمین ها متعلق به منابع طبیعی است ولی با استفاده از رانت تغییر کاربری یافته است.«حامد قادرزاده» رئیس دانشگاه کردستان هم در این نشست از کردستان به عنوان یک استان عدالتخواه و فرهنگی یاد کرد و ضمن اشاره به رتبه یازدهم دانشگاه کردستان در کشور از حیث جایگاه علمی، به ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت دانشجویان و دانشگاههای این استان پرداخت.
«یوسفی» یکی از نمایندگان اساتید دانشگاه کردستان نیز در این جلسه در خصوص میزان دریافتی پایین پزشکان جوان و مهاجرت آنها به شهرهای بزرگتر و تحمیل رنج به مردم استان از این ناحیه اشاره کرد و خواستار اتخاذ تمهیدات لازم از سوی مسئولان در راستای حمایت از پزشکان مناطق محروم شد.
«پیری» یکی دیگر از نمایندگان اساتید دانشگاه کردستان در سخنانی به مسائل و مشکلات مالی و معیشتی اساتید دانشگاه اشاره داشت و بر ضرورت ایجاد کلینیکهای حقوقی در دانشگاهها تاکید کرد.
«رستمی» نماینده دیگر اساتید دانشگاه کردستان نیز به بیان مسائلی در خصوص توسعه بهرهگیری از فقه در نظام آموزشی کشور پرداخت.
در ادامه، «فرجاد» نماینده دانشجویان رشته مهندسی برق استان کردستان طی سخنانی از انتقال کادر قضایی استان کردستان به سایر استانها و تجربه پایین قضات مراجع قضایی این استان انتقاد کرد و خواستار حفظ و تثبیت قضات باتجربه در کردستان شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: برخی اراضی در شهرستان سنندج که متعلق به منابع طبیعی هستند با استفاده از رانت تغییر کاربری داده و در آنها مجوز ساخت ارائه شده است که لازم است این موارد به صورت ویژه رسیدگی شود.
فرجاد خطاب به مسئولان کشور نیز اظهار داشت: فضای مجازی را به حال خود رها نکنید؛ در اثر بیتوجهیهای صورت گرفته، عدهای در فضای مجازی مشغول جهتدهی غلط فکری به مردم هستند.
وی همچنین از پوششهای نامتعارف و ولنگاری روزافزون در محیطهای دانشگاهی و کمتوجهی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر انتقاد کرد.
«دهقانی» عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان نیز طی سخنانی گفت: کاهش ارزش پول ملی در زندگی تحصیلی و اجتماعی دانشجویان، اثرات سوء دارد و بسیاری از دانشجویان پس از فارغالتحصیلی با مشکلات ناشی از دستیابی اشتغال مناسب مواجه هستند.
«بهرامی» نماینده دانشجویان رشته اقتصاد استان کردستان از عدم بهسازی جاده سنندجمریوان طی سالیان گذشته و عدم نظارت لازم بر ساختوسازها و پروژههای عمرانی استان کردستان انتقاد کرد و خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوعات شد.
وی همچنین خواستار توجه ویژه به موضوع حمایت از اساتید و معلمان برای جلوگیری از مهاجرت آنان به استانهای دیگر و اختیاری شدن خدمت مقدس سربازی برای دانشجویان شد.
«زارعی» نماینده دانشجویان رشته مهندسی صنایع استان کردستان طی سخنانی خواستار نظارت بیشتر بر فعالان فضای مجازی شد و از ساختارشکنی برخی اصناف و مراکز تولید البسه و فروشگاههای اینترنتی انتقاد کرد.
وی گفت: استان کردستان با توجه به شرایط قومیتی و امنیتی نیازمند اتباط بیشتر با مرکژ و قوای سهگانه است.
زارعی همچنین خواستار برگزاری بیشتر دیدارهای خصوصی و صمیمانه مقامات عالی کشور با دانشجویان شد.
«خسروی» یکی دیگر از دانشجویان استان کردستان نیز با بیان اینکه دستاوردهای قوه قضاییه آنطور که باید و شاید به سمع و نظر مردم نمیرسد، از عملکرد خبرگزاری میزان در اطلاعرسانی دستاوردهای دستگاه قضایی انتقاد کرد.
وی در ادامه خواستار نظارت بیشتر دستگاه قضا بر مقوله کارشناسیهای قضایی و همچنین برخورد با سلبریتیهای هنجارشکن شد و در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: ضرورت دارد که دستگاه قضایی طی یک اقدام انقلابی و جهادی به تخلفات و اقدامات بیضابطه بانکها به ویژه بانکهای خصوصی رسیدگی ویژه داشته باشد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب سال ۱۴۰۲ را سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کردند اما گویی عدهای از مسئولان این شعار را مهار تولید و رشد تورم تعبیر کردهاند و نشانه این امر تلاش برای تصویب لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی است که به معنای به مسلخ بردن تولید با اسم رمز واردات است.
خسروی گفت: چند روز پیش در مجلس اتهاماتی به یکی از وزارتخانهها و نمایندگان مجلس مطرح شد و شائبههایی را در اذهان مردم ایجاد کرد؛ ضرورت دارد این شائبهها رفع شود و موضوعات مرتبط با تخلفات و مفاسد برای مردم شفافسازی شود.
«ابوالفتحی نادر» نماینده دانشجویان رشته ریاضی استان کردستان نیز در این دیدار به تشریح یکی از پروندههای قضایی مرتبط با ملک که در آن تخلفی در رسیدگیها صورت گرفته بود پرداخت و از رئیس قوه قضاییه خواست به این قبیل موضوعات رسیدگی کند.
«سعادتی» نماینده دانشجویان رشته جغرافیا استان کردستان با اشاره به عدم آگاهی مردم از قوانین حقوقی، خواستار الزامی شدن حضور وکیل در تمام پروندههای قضایی شد.
وی همچنین خواستار توجه ویژه مسئولان به پاسداشت زبان فارسی در محیطهای دانشگاهی شد.
«تفرشی» نماینده دانشجویان رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان نیز از عدم ارتباط صنعت با دانشگاه به ویژه دانشگاه کردستان انتقاد کرد و خواستار اتخاذ تدابیر مناسب از سوی مسئولان در راستای افزایش مراودات تجاری و اقتصادی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق شد.
رئیس قوه قضاییه در بیستمین سفر استانی خود، صبح امروز پنجشنبه (۱۴ اردیبهشت) در صدر هیات عالی قضایی وارد سنندج شد. حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای، در بدو ورود به فرودگاه سنندج مورد استقبال استاندار کردستان، نماینده ولی فقیه در استان و دیگر مسئولان استان قرار گرفت.