تبریز - ایرنا - معاون بیمه و خدمات سلامت اداره کل بیمه سلامت آذربایجان‌شرقی با اشاره به نشان دار شدن ۴۷ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج در استان گفت: پیش‌بینی می‌شود ۱۲۰ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج در استان وجود داشته باشد.

محمدحسین امیرپور روز پنجشنبه در نشست شورای اطلاع رسانی با بیان اینکه پیش از این ۶۰ نوع بیماری در سامانه بیمه سلامت برای بهره مندی از خدمات درمانی بیمه صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج تعریف شده بود از افزایش آن به ۱۰۷ نوع بیماری خبر داد و گفت: بیش از سه هزار و ۵۰۰ بسته خدمت برای ۶۰ بیماری با تایید وزارت بهداشت و درمان در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده است که در این راستا ۴۷ هزار بیمار خاص و صعب العلاج در استان شناسایی و تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند.

معاون خدمات سلامت اداره کل بیمه سلامت آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: انواع سرطان ها، دیابت، تالاسمی، هموفیلی، ام اس، دیالیز، اوتیسم، انواع پیوندهای کبد، قلب و بیماری‌های روانی مزمن، بیماری‌های قلبی عروقی هم اکنون در تعهد بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تا ۹۵ درصد هزینه درمان بیماران خاص بر عهده صندوق حمایت از بیماران و تحت پوشش بیمه سلامت است، افزود: در ۲.۵ ماه آخر سال گذشته یک هزار و ۴۹۵ سند پذیرش شده است که از این میزان مبلغ ۲۲ میلیارد تومان شامل بیش از ۷۰ درصد هزینه های درمان، از این صندوق به بیماران خاص استان پرداخت شد و در این زمینه رتبه ۲ کشوری را کسب کردیم.

امیرپور با بیان اینکه حدود هفت میلیارد تومان در بخش سرپایی برای بیماران خاص آذربایجان شرقی هزینه شده است، افزود: با احتساب هزینه های بستری و دارویی در مجموع هشت میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در ۶ ماه گذشته برای بیماران صعب العلاج و خاص هزینه شده است.

معاون بیمه اداره کل بیمه سلامت آذربایجان شرقی اظهار کرد: بر اساس تعریف وزارت بهداشت، چهار بیماری تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس در زمره بیماران خاص قرار می‌گیرند و بیماری‌هایی همچون سرطان، پیوند کلیه، دیابت، اوتیسم، ای بی در دسته بیماری‌های صعب‌العلاج قرار دارند.

وی درباره نحوه برخورداری بیماران خاص و صعب العلاج از خدمات صندوق گفت: بیماران با مراجعه به دفاتر پیشخوان یا توسط پزشک معالج با ثبت مشخصات خود در سامانه و پس از تایید معاونت درمان علوم پزشکی می توانند خدماتی از جمله ویزیت، آزمایشگاه و تصویربرداری را دریافت کنند و پرداختی آنها نزدیک به صفر خواهد بود.

امیرپور همچنین از اجرای طرح جدید پرداخت هزینه اهدای کلیه از فرد زنده خبر داد و گفت: سال گذشته برای ۲۰ اهدا کننده در استان ۴۰ میلیون تومان پرداخت شد همچنین طبق اساسنامه صندوق تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای بیماران صعب العلاج تسهیلات چهار درصدی پرداخت می‌شود که از یک هزار و ۶۰۰ متقاضی یک هزار و ۱۷۰ نفر تاکنون ۶۰ میلیارد تومان وام دریافت کرده‌اند.

بهره مندی ۸۶ درصد بیمه شدگان آذربایجان شرقی از خدمات رایگان

معاون بیمه اداره کل بیمه سلامت آذربایجان شرقی با اشاره به بهره‌مندی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت استان از خدمات بیمه سلامت، گفت: سه دهک پایین جامعه معادل ۸۶ درصد جمعیت استان، بدون پرداخت ریالی و به طور رایگان زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند.

وی با بیان اینکه هم اکنون یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر از جمعیت آذربایجان شرقی به طور رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند، افزود: بر اساس قانون ۹۰ درصد هزینه های بستری در مراکز دولتی پرداخت می‌شود و فقط ۱۰ درصد هزینه‌ها را بیمار پرداخت می کند.

امیرپور ادامه داد: در بعضی صندوق ها مثل صندوق روستاییان و بیمه همگانی فقط پنج درصد هزینه ها را بیمه گزاران پرداخت می کنند و در بخش سرپایی ۷۰ درصد تعرفه دولتی را بیمه پرداخت می کند.

وی با اشاره به ارایه خدمات جدید بیمه سلامت از سال گذشته خاطرنشان کرد: در راستای فرمایش رهبر معظم انقلاب و سیاست های دولت مبنی بر جوان سازی جمعیت، حمایت از نازایی و ناباروری تحت پوشش این سازمان قرار گرفته است که در این راستا ۱۲ خدمت در تعهد بیمه قرار دارد و از زمان اجرای آن تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ زوج در استان نشان دار شده اند که ۹۰ درصد تعرفه خدمات نازایی را در مراکز دولتی و ۷۰ درصد تعرفه های بخش خصوصی را بیمه سلامت پرداخت می کند و در این راستا سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان برای زوج ها پرداخت شده است.

امیرپور ادامه داد: همچنین در راستای حمایت های مالی بیشتر از زوج های نابارور تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۵۰ میلیون تومان و ۶۰ ماهه به این افراد پرداخت می شود که متقاضیان درخواست خود را به معاونت درمان علوم پزشکی ارایه و بانک های عامل تعیین شده درخواست آنها را ثبت و پس از دریافت مدارک پزشکی وام را اعطا می کنند.

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی از سال ۱۳۹۸ گفت: نسخه نویسی الکترونیکی هم اکنون به طور کامل در استان اجرا می‌شود و از تیرماه ۱۴۰۰ همه بیمه شدگان با ارایه کد ملی در تمام مراکز طرف قرارداد و حتی مراکز غیرطرف قرارداد می توانند بدون نیاز به دفترچه کاغذی از تمام خدمات پزشکی و دارویی بهره‌مند شوند.

امیرپور اجرای طرح پزشک خانواده و سامانه نظام ارجاع را یکی از اصولی ترین و بنیادی ترین کارهای بیمه سلامت برشمرد و گفت: در این طرح همه افراد شناسنامه دار شده و برای دریافت خدمات اعم از خدمات بستری و پزشک متخصص می توانند از این سامانه بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه افرادی که از طریق سامانه ارجاع پزشک خانواده اقدام کنند هزینه‌های درمانی آنها بسیار کاهش می یابد و فقط هفت هزار و ۲۰۰ تومان هزینه ویزیت پرداخت می کنند، گفت: هر پزشک در هر نوبت کاری می تواند ۲ هزار نفر را زیر پوشش قرار دهد .

معاون خدمات سلامت اداره کل بیمه سلامت آذربایجان شرقی از همکاری ۳۰۰ پزشک در طرح پزشک خانواده خبر داد و گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در استان در قالب صندوق بیمه روستاییان در قالب پزشک خانواده و نظام سیستم ارجاع قرار دارند که دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی این طرح و بیمه سلامت در کنار آن طرح پزشک خانواده را در بین تمام اقشار جامعه عملیاتی می کنند که هم اکنون به صورت آزمایش در آذرشهر اجرا می شود.

وی همچنین از تحت پوشش قرار دادن مراکز درمانی سوء مصرف و ترک اعتیاد خبر داد و افزود: سه هزار و ۴۰۰ مرکز دولتی و خصوصی در استان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که سال گذشته یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بابت هزینه های ترک اعتیاد به این مراکز پرداخت شده است.