تهران- ایرنا- مدیرکل تغذیه و تدارکات حج و عمره گفت: دو آشپزخانه متمرکز در مدینه و دو آشپزخانه متمرکز در مکه در ایام حج در اختیار ایران است که یکی از آنها به نام «افندی» و با ظرفیت طبخ ۷۰ هزار پرس غذا در هر وعده یکی از ممتازترین آشپزخانه‌ها در غرب آسیا به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، مرتضی آقایی، به فرآیند اجرایی طبخ غذا در ایام حج در عربستان اشاره کرد و افزود: پیش‌بینی می‌کنیم در بالاترین پیک در آشپزخانه‌های مدینه حدود هفت هزار پرس غذا در هر وعده غذایی طبخ شود.

وی در خصوص ظرفیت آشپزخانه‌های مکه گفت: در شهر مکه یکی از آشپزخانه ها با ظرفیت ۱۵ هزار پرس در هر وعده و آشپزخانه‌ای دیگر با عنوان افندی با ظرفیت ۷۰ هزار پرس در هر وعده، غذا طبخ خواهند کرد. این آشپزخانه یکی از ممتازترین آشپزخانه‌ها در سطح غرب آسیا به حساب می آید.

به گفته مدیرکل تغذیه و تدارکات حج و عمره، با وجود اینکه مالک این آشپزخانه، سعودی است اما ساخت و طراحی این آشپزخانه توسط کارشناسان ایرانی و مسئولان سازمان حج و زیارت و دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری انجام شده است.

مدیرکل تغذیه و تدارکات حج و عمره به «آشپرخانه خود پخت» نیز اشاره کرد و گفت: این آشپزخانه در صورت فعالیت کامل و استفاده از تمام ظرفیت و تجهیزات، امکان طبخ ۶ هزار پرس غذا را دارد. البته آشپزخانه خود پخت متناسب با طبخ غذاهای ایرانی تجهیز نشده لذا ممکن است نتوان از کل ظرفیت این آشپزخانه استفاده کرد.

آقایی افزود: مالک هتل وعده‌هایی در خصوص ایجاد تغییرات لازم در آشپزخانه خود پخت به ما داده اما با توجه به محدودیت زمانی، پیش‌بینی این است که این وعده ها احتمالا محقق نشود.

وی تاکید کرد: با توجه به مزایای این نوع پخت، تلاش داریم که اگر هم نتوانیم از کل ظرفیت آشپزخانه خود پخت استفاده کنیم، حداقل از پنجاه درصد ظرفیت آن بهره ببریم.

مدیرکل تغذیه و تدارکات حج و عمره همچنین درباره ارسال اقلام مورد نیاز برای آشپزخانه‌ها از ایران گفت: در سال های گذشته به علت قطع روابط ایران و عربستان این امکان فراهم نبود و اگر اقلام ارسال می‌شد، به صورت محدود بود. امسال نیز با وجود برقراری ارتباط اما به علت اینکه هنوز روابط تجاری در سطح گسترده برقرار نشده است، باز هم نتوانستیم تمام اقلام مورد نیاز را از ایران به عربستان ارسال کنیم.

آقایی افزود: البته با توجه به تمام این محدودیت‌ها ۱۲ قلم کالا از ایران به عربستان ارسال خواهد شد.

وی در انتها با بیان اینکه عوامل اجرایی در حوزه تغذیه و تدارکات یک عملیات ۶۳ روزه را در پیش رو دارند، خاطرنشان کرد: تمام تلاش‌ها در این حوزه باید راس ساعت و در زمان مقرر خود انجام شود؛ بنابراین این اقدامات را نمی توان با تاخیر انجام داد و دقت در انجام ماموریت محوله یکی از واجبات کار در آشپزخانه است.