سنندج- ایرنا- رییس قوه قضاییه گفت: درک مشترک مدیران و دستگاه‌های مختلف از اشکالات، ظرفیت‌ها و راهکارها، باعث می‌شود با همین اعتبارات و بودجه های فعلی، مشکلات موجود برطرف شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری کردستان در سنندج اظهار کرد: همدلی و همفکری مسئولان کردستان برای حل مشکلات استان بی نظیر بوده و همین عاملی برای توفیق و کمک به مردم است.

وی با بیان اینکه مردم وقتی تلاش و همدلی مسوولان را ببینند وارد عرصه همیاری می‌شوند، افزود: دیدیم که تلاش دشمن با بصیرت مردم در ماههای اخیر خنثی شد.

رییس قوه قضاییه یادآور شد: مردم فرهنگی کردستان، نسبت به مسائل نظام جمهوری اسلامی حساس هستند و در خنثی کردن توطئه دشمن و دفع شر تروریستها و تکفیری‌ها نقش آفرینی کرده و امروز شایسته بهترین خدمات هستند.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای ادامه داد: دشمن برای استانهای مرزی برنامه‌های پنهان و آشکار پیچیده‌ای را تدوین کرده بود که به فضل خدا، تلاش مسوولان و کمک مردم این توطئه خبیثانه خنثی شد اما این به معنای تمام شدن توطئه نیست و باید در صحنه بود و از مردم کمک خواست تا از جای دیگری سر باز نکند.

وی یادآور شد: مساله امنیت ، سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی ارتباط درهم تنیده‌ای دارد که نبود امنیت، عدم توسعه سرمایه‌گذاری را به دنبال خواهد داشت و نبود توسعه اقتصادی هم امنیت پایدار را دچار خدشه می کند.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه امنیت نسبی داریم، اضافه کرد: اولویت معیشت و اقتصاد مردم است تا هزینه‌های سنگین آنان کاهش یابد که بر فرهنگ و امنیت نیز سایه انداخته است.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای بر رشد تولید و مهار تورم با برآورد حال و آینده، شناسایی منابع و نیروی انسانی استان تاکید کرد و گفت: همفکری و همکاری و ادارک مشترک نسبت به مسائل و تشخیص مسائل اولویت‌دار با نزدیک شدن نگاهها ضروری است.

وی تاکید کرد: همه مسوولان پیشرفت را مدنظر دارند و اگر اتفاق نیفتاده به واسطه عدم درک مشترک است و نسبت به راه حل‌ها اختلاف نظر داریم و همین مانع پیشرفت است و راهکار این است که مشکلات و ظرفیتهای مادی و مدیریتی استان تبیین و بر اساس نیازمندی مردم اولویت‌بندی شود و سپس درک واحدی نسبت به اصل مشکلات و توانمندی، ظرفیتها و راهکارها رسید.

رییس قوه قضاییه افزود: وقتی بخش اعظمی از مدیران استان بومی هستند و مردم نیز پای کارند، مشکلات به حداقل می‌رسد و بسیاری از دعدغه‌ها رفع می‌شود.

حجت‌الاسلام اژه‌ای با بیان اینکه دعوت از سرمایه‌گذاران داخل و خارج از استان و کشور مستلزم رفع نگرانی آنان است، اضافه کرد: برای کاهش تورم و رشد تولید با مساله اقتصادی مردم توجه ویژه شود که رهبر معطم انقلاب نیز با کار کارشناسانه بر آن تاکید دارند و باید برای امنیت اقتصادی تلاش شود.

وی ادامه داد: ممکن است برخی با رانت و فساد به دنبال سرمایه‌گذاری صوری باشند ولی به واسطه فساد نمی توان از سرمایه‌گذاری منصرف شد.

رییس قوه قضاییه ادامه داد:  تلاش دشمن ناکارآمد جلوه دادن مدیران و تعمیق اختلافات است و باید عکس آن را در عمل نشان دهیم و از حاشیه‌ها پرهیز و اجازه ندهیم اختلاف نظر تبدیل به بدبینی شود که آفت خدمت‌رسانی به مردم است.
حجت‌الاسلام اژه‌ای با تاکید بر اینکه قول و وعده‌های غیر عملی به مردم ندهیم و مصمم به تحقق وعده‌ها و مصوبات خود باشیم، گفت: هیاتی قبل از سفر به کردستان آمد و نقص‌ها و کاستی‌ها بررسی شده که هر اندازه در توان باشد مصوب می‌شود تا بخشی از مشکلات رفع شود.

وی با اشاره به اینکه انتقال زندانها به خارج از شهرها نیاز به اعتبار دارد، افزود: در متمم دولت به مجلس، نمایندگان کمک کنند تا ۲.۹ بودجه‌ای که در برنامه ششم دیده شده بود و محقق نشد، تامین شود که کمک خوبی به دستگاه قضاست.

دیدار با قضات و کارکنان دادگستری کردستان، دیدار با اقشار مختلف مردم، علما و روحانیون شیعه و اهل سنت کردستان، حضور در جلسه شورای اداری، بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات از مهمترین برنامه‌های سفر رئیس قوه قضاییه به استان کردستان است.

سایر مسئولان عالی قضایی که در سفر به استان کردستان رئیس قوه قضاییه را همراهی می‌کنند، هر کدام به نقاط مختلف این استان سفر خواهند کرد تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.

قرار است رئیس دیوان عالی کشور در این سفر ضمن انجام ملاقات‌های مردمی و دیدار با کارکنان قضایی استان کردستان، از وضعیت کارخانه ریسندگی پریس بازدیدی به عمل بیاورد.

دادستان کل کشور نیز علاوه بر دیدار با کارکنان دادسرای سنندج، در کارخانه‌های شین‌بافت و آگرین واقع در شهرک صنعتی دهگلان حاضر می‌شود و به بررسی مسائل و مشکلات این کارخانه‌ها می‌پردازد.

وزیر دادگستری نیز در این سفر ضمن بررسی وضعیت اموال تملیکی و گمرکات استان کردستان، وضعیت خودروهای رسوبی در پارکینگ ستاد مبارزه با مواد مخدر استان را پیگیری می‌کند.

دیدار با کارکنان قضایی و اداری دادگستری استان کردستان و استماع مطالب و درخواست‌های آنها، مهمترین برنامه معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در این سفر خواهد بود.

معاون سیاسی قوه قضاییه در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان کردستان، علاوه بر حضور در دادگستری و زندان شهرستان سقز، از کارخانه ذوب‌آهن و بازارچه مرزی سیف سقز نیز بازدید می‌کند.

معاون راهبردی دستگاه قضا نیز به بازدید و بررسی بخش‌های مختلف دادگستری کردستان و سازمان‌های تابعه این استان خواهد پرداخت.

حضور در دهگلان و دیدار با کارکنان دادگستری این شهرستان و همچنین بازدید از سد قشلاق، مهمترین برنامه‌های معاون حقوقی قوه قضاییه در جریان سفر به استان کردستان خواهد بود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز در جریان این سفر به بررسی مشکلات حوزه فناوری و اطلاعات دادگستری استان کردستان می‌پردازد.

بازدید از پروژه‌های عمرانی دادگستری کردستان نیز در زمره برنامه‌های معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی قوه قضاییه در این سفر قرار دارد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه علاوه بر سفر به قروه و بررسی وضعیت زندان این شهرستان، از معدن منگنز دلبران نیز بازدید می‌کند.

بازدید از دادگستری و زندان شهرستان بانه و بررسی مشکلات کوله‌بران و وضعیت بازارچه مرزی محلی، مهمترین برنامه‌های رئیس سازمان بازرسی در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان کردستان خواهد بود.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز در این سفر علاوه بر بررسی وضعیت مرزهای استان کردستان، از دادسرای نظامی سقز بازدید می‌کند.

پیگیری مشکلات ثبتی استان کردستان، حضور در دادگستری شهرهای سروآباد و مریوان و بررسی مشکلات باغ‌داران و کشاورزان این منطقه، از جمله‌ برنامه‌های رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک در این سفر خواهد بود.

رئیس سازمان زندان‌ها در جریان سفر به کردستان، علاوه بر بررسی وضعیت زندانیان استان و بازدید از زندان سنندج، با کارکنان دادگستری شهرستان بیجار نیز دیدار می‌کند.

پیگیری مشکلات ساختمان‌های پزشکی قانونی کردستان، بررسی وضعیت معدن قلعه‌گاه و بازدید از دادگستری شهرستان کامیاران، از برنامه‌های رئیس سازمان پزشکی قانونی در این سفر خواهد بود.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه نیز در جریان سفر هیئت عالی قصایی به استان کردستان، علاوه بر حضور در دادگستری دیواندره و بازدید از بازداشتگاه این شهرستان، از کارخانه آب‌معدنی چهل‌چشمه و یکی از واحدهای دامداری بزرگ کردستان بازدید می‌کند.

همچنین قرار است سخنگوی دستگاه قضا و رئیس مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه نیز در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان کردستان به گفتگوی چهره به چهره با مراجعه‌کنندگان به عدلیه بپردازند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا در دهم تیرماه سال ۱۴۰۰ تاکنون به صورت رسمی و در صدر هیئت عالی قضایی به استان‌های ایلام، قزوین، خوزستان، گلستان، خراسان‌رضوی، سیستان‌وبلوچستان، قم، یزد، خراسان جنوبی، زنجان، مرکزی، اصفهان و البرز سفر کرده است و سفر به استان کردستان، چهاردهمین سفر رسمی ریاست قوه قضاییه در دوره جدید محسوب می‌شود البته ریاست دستگاه قضا در دوره جدید علاوه بر سفرهای رسمی استانی که به همراه هیئت عالی قضایی انجام می‌شود، سفرهایی غیررسمی و بدون تشریفات را هم در برنامه کاری خود گنجانده‌ است؛ استان‌های البرز، اصفهان، هرمزگان، بوشهر، کرمان و خراسان رضوی استان‌هایی بودند که رئیس قوه قضاییه طی مدت اخیر بدون انجام تشریفات به آن مناطق سفر کرده است.