همدان- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از هم استان ها خواست در طرح غربالگری و خطر سنجی بیماری های غیر واگیر به خصوص قلبی و عروقی مشارکت داشته باشند.

محمدمهدی مجذوبی روز پنج شنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: برنامه‌های تشخیصی درمانی در برنامه رایگان خطرسنجی بیماری‌های قلبی عروقی صورت می گیرد.

وی افزود: برنامه خطرسنجی بیماری‌های قلبی عروقی در سالجاری با قدرت بیشتری دنبال می‌شود و اجرای موفق این برنامه به مشارکت مردم و مراجعه آنان به مراکز جامع خدمات سلامت و بهره‌گیری از خدمات ارائه شده توسط مراقبان سلامت بستگی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه مهمترین گروه سنی خطرسنجی افراد بالای ۳۰ سال هستند، از مردم درخواست کرد که برای سلامت خود، خانواده و جامعه در برنامه‌های بهداشتی حضور جدی‌تری داشته باشند.

مجذوبی شناسایی بیماری های غیر واگیر نظیر سرطان، فشار خون، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی را جزو اولویت های اصلی دانشگاه علوم پزشکی همدان دانست.

وی گفت: بیمارستان اکباتان به زودی بهره برداری و ظرفیت تخت‌های بیمارستانی افزایش می یابد همچنین توسعه بیمارستان مهر ملایر و امام رضا(ع) کبودراهنگ در دستور کار حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان افزود: مجوز پارک علم و فناوری در حوزه تحقیقات و فناوری دریافت شده و بزودی این طرح آغاز می‌شود.

مجذوبی ادامه داد: همچنین در حوزه تولید دارو اقدامات خوبی با حمایت بخش خصوصی صورت گرفت که امید می‌رود در موضوع داروهای راهبردی شاهد موفقیت‌های خوبی باشیم.

وی گفت: در حوزه آموزشی مجوزهای موردنیاز برای توسعه فضاهای آموزشی دریافت شده است همچنین برای بین‌المللی سازی نیز برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام شده که این موضوع منحصر به پذیرش دانشجوی خارجی نباشد و دانشگاه به مرحله جدیدی در راستای بین‌المللی‌سازی گام بردارد.

رییس دانشگاه در مورد شعار امسال هفته سلامت مبنی بر «سلامت برای همه با پزشکی خانواده» اظهار کرد: برنامه در ابتدا با عنوان پزشک خانواده بر محوریت پزشک عمومی در سطح یک خدمات مطرح شد اما چون وجه بهداشتی بر درمانی غلبه داشت امسال با محوریت مراقبان سلامت اجرایی می‌شود.

مجذوبی گفت: این برنامه ۱۲ سال پیش از استان های مازندران و فارس به شکل آزمایشی آغاز شد و امسال با عنوان پزشک خانواده با محوریت سلامت و با نگاه ویژه به جنبه بهداشتی در همه استان‌ها ادامه یافت.

مجذوبی یادآوری کرد: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار ویزیت متخصص و یک میلیون و ۴۰۰ هزار ویزیت توسط پزشکان عمومی صورت گرفته است که نشان دهنده، نبود تناسب بین ویزیت پزشک عمومی و متخصص است.

وی درباره وضعیت خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت نیز گفت: ۵۰۳ خانه بهداشت در استان با حدود ۷۴۰ بهورز فعال است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: بهورزان با شناخت عمیق از حوزه تحت پوشش، برنامه واکسیناسیون و مراقبت‌های اولیه را پیگیری می‌کنند.
دکتر مجذوبی افزود: همچنین ۳۱۳ مرکز جامع خدمات سلامت با حضور پزشک خدمات ارائه می‌دهد و مشکل جدی به جز کمبود مقطعی پزشک عمومی در پایگاههای بهداشتی وجود ندارد.

وی همچنین درباره کمبود پزشک متخصص در برخی بیمارستان‌ها گفت: ۵۳۰ پزشک متخصص در استان خدمات می دهند امسال نیز با جذب بیش از ۶۰ متخصص بخشی از مشکلات کمبود پزشک رفع شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: اما همچنان کمبودهایی در حوزه متخصص بیهوشی و تعداد رزیدنت‌ها وجود دارد و برای رفع این مساله جذب دستیار در بیمارستان‌ها افزایش می‌یابد.