به گزارش خبرنگار ایرنا حسین علیقلیزاده روز پنجشنبه در دومین همایش شوراهای اسلامی این استان در حسینیه عاشقان ثارالله گرگان اظهار کرد: ۱۵ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال از این درآمدها محلی و کوششی و مابقی آن کششی (ملی) بود.
وی بیان کرد: شهرداریهای استان سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل درآمدهای محلی و کوششی حقوق و مزایا پرداخت کردند و برای اولین بار در تاریخ استان، سال قبل پرداخت حقوق و مزایای شهرداریهای گلستان به روز شده و حتی معوقات گذشته هم پرداخت شد.
وی خاطرنشان کرد: مابقی درآمدهای محلی و کوششی به همراه درآمدهای کششی (ملی) در بخشهای عمرانی، خدماتی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی هزینه شد.
مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری گلستان گفت: براساس رنگبندی درآمدی و پرداخت حقوق و مزایا در گلستان ۲۵ شهر آبی وجود دارد که درآمدهای محلی و کوششی شهرداری آنها جوابگوی پرداخت حقوق و مزایا است.
علیقلیزاده ادامه داد: همچنین سه شهرستان نارنجی در استان هستند که درآمدهای محلی و کوششی شهرداری آنها تا پرداخت حقوق و مزایا ۲۰ درصد کمتر است.
وی افزود: در این استان هفت شهر هم زرد هستند که درآمدهای محلی و کوششی شهرداری آنها جوابگوی پرداخت حقوق و مزایا نیست و از محل درآمدهای ملی، ارزش افزوده و فروش زمین و تهاتر تامین اعتبار میشوند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته شهرهای گرگان و گنبدکاووس با ۴۹ درصد جمعیت ۶۴ درصد کل درآمدهای شهرداریهای استان را در حالی داشتند که سال ماقبل آن این سهم ۷۷ درصد بود.
مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری گلستان گفت: ۳۳ شهر دیگر استان با ۵۱ درصد جمعیت سهم ۲۴ درصد درآمد سال ۱۴۰۰ را به ۳۶ درصد در سال گذشته ارتقا دادند.
علیقلیزاده افزود: در رنگبندی درآمدی در سال ۱۴۰۰ یک شهر در گلستان قرمز بود که درآمدهای محلی و کوششی به همراه درآمدهای ملی شهرداری آن جوابگوی حقوق و مزایا پرداختی نبوده، اما سال گذشته این شهر به رنگ آبی تغییر رنگ داد.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان گفت: در یک برنامه مدون و براساس نظام مسایل استان، در خصوص روستاها، در توسعه روستاهای استان، از روستاهای موفق الگوبرداری شده است.
سیدکمال محبحسینی نیز در این همایش اظهار کرد: توسعه استان با توسعه اقتصادی روستاهای گلستان گره خورده است.
وی بیان کرد: ۷۲ ماموریت و شرح وظایف دهیاریها و شوراهای روستا را مشخص کردیم که ۵۰ مورد آن مربوط به دستگاههای اجرایی است که دهیاران و شوراییان آنها را انجام میدهند.
وی خاطرنشان کرد: دولت سال گذشته در شرایط اقتصادی که میراث گذشته بود، توجه جدی شوراها به خصوص شوراهای روستایی داشته که در استان گلستان، این مبلغ واریز شده سه هزار میلیارد ریال و معادل درآمد کل شهرداریهای استان بود.
حسینی اضافه کرد: این مبلغ تخصیص و تقسیم عادلانه آن باعث شده که دهیاریهای استان حداقل در ۶ ماه دوم سال گذشته، به کارگاه کوچک عمرانی تبدیل شدند.
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان گفت: شوراها باید با شناخت کافی نسبت به نیازهای روستا، برنامههای واقعبینانه و امکانپذیر تهیه کنند تا براین اساس اولویتهایی را شناسایی و اقدام کنند.
وی تاکید کرد: پرهیز از اختلافات و تعصبات قومی و قبیلهای در روستا مساله مهمی است که وجود آن سبب کندی در تصمیمگیری شوراها و اختلال در روند مار دهیاریها میشود.
جمعیت روستایی گلستان براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ به تعداد ۸۷۱ هزار و ۵۴۶ نفر و معادل ۴۶.۶ درصد کل جمعیت استان است.
گلستان دارای ۹۲۰ دهیاریست که ۸۴۰ هزار و ۱۶۱ نفر جمعیت تحت پوشش این دهیاریها هستند.
۹۶۸ روستای استان اکنون دارای شوراها هستند و ۳۲۲۹ نفر عضو شوراها بودن و ۱۳۹ نفر را بانوان تشکیل میدهند..
در این همایش روسای شوراهای اسلامی شهرهای گرگان، گنبدکاووس و آزادشهر، رییس شورای اسلامی بخش فندرسک، رییس شورای اسلامی روستای قرهقاشلی بندرترکمن و نایب رییس شورای اسلامی روستای امیرآباد به عنوان نمایندگان شوراهای اسلامی به ایراد سخنرانی پرداختند.
همچنین تجلیل از حدود ۳۰۰ نفر از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای گلستان به عنوان شوراهای نمونه تجلیل شد.