به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام محمدجواد باقری ارومی در خطبههای نمازجمعه در مصلی آستارا بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از کارگران به مناسبت روز کارگر فرمودند که حدود ۲۲ سال پیش در سال ۱۳۸۰ فرمان هشت مادهای برای مبارزه با فساد خطاب به روسای قوای سه گانه صادر شد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب با تعبیر مبارزه با اژدهای هفت سر فساد این فرمان را صادر کردند که اگر توسط مسئولان وقت پیگیری میشد، الان وضعیت خیلی بهتر بود و خیلی از مشکلات اقتصادی را نداشتیم اما امید میرود این دولت و این مجلس کار را انجام دهند.
امامجمعه آستارا اظهار کرد: اگر قرار باشد با فساد مقابلهای صورت بگیرد، بر اساس گمان به کسی نمیشود اتهام زد و باید دلیل محکم و مستند وجود داشته باشد؛ یکی از نمونههای آن هفته گذشته در مجلس بود که ادعایی مطرح شد و به دلیل اتهامی وزیر صنعت، معدن و تجارت را استیضاح کردند.
وی اضافه کرد: مشخص شد مساله آن چنان که مطرح شده نبوده است و سپس مشخص شد که باید در این زمینه بیشتر تحقیق شود، زیرا تفاهم و توافق مربوط به دولت گذشته و پیش از استقرار این دولت بوده است.
باقری ارومی عنوان کرد: قرار بود تعدادی خودرو به قیمت کارخانهای و خارج از نوبت به تعدادی از افراد داده شود که البته امری مرسوم است که خیلی از سازمانها و ارگانهای دولتی برای زیرمجموعه خودشان بخواهند امتیازی بگیرند که البته معاون اجرایی وقت مجلس آن را پیگیر بوده است.
وی بیان کرد: با اینکه موضوع هنوز ثابت نشده است که آیا نمایندگان خودرویی گرفتند و از طرفی رئیس مجلس هم در واکنش به موضوع همان زمان آن فرد را برکنار کرده بود، اما هم ثبات شدن بحث گرفتن خودرو و هم ثابت نشدن موضوع و تهمت یک نماینده که موجب استیضاح وزیری شد، برای مجلس و دولت بد است.
امامجمعه آستارا تاکید کرد: اگر قرار است مبارزه با فساد شود، باید مستند باشد تا آبروی افراد را به بهانه مبارزه با فساد نبریم؛ انسانی که سالهای سال با نماز و عبادت، خیرات، صدقات، روزهداری و کارهای مستحب برای خود اندوخته معنوی جمع میکند با یکبار اقدام اشتباه مانند سرکهای که عسل را خراب میکند، همه آنها را از بین میبرد.
وی گفت: حسد که بنابر حدیثی سرچشمه همه بدیها است و مسائلی مانند تکبر، غیبت و تهمت که به اخلاق اسلامی مربوط است، اگر انسان آنها را در خود تقویت نکند، همه چیزش نابود میشود و از این رو افراد در منصبها و جایگاههای سیاسی، اداری، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باید این مسائل اخلاقی را در خودشان تقویت کنند.
حجتالاسلام باقری ارومی ادامه داد: حضور مسئولان در سایر کشورها و سفر مسئولان دیگر کشورها به ایران در هفته گذشته موجب شد که مسائل بین المللی خوبی را برای کشور ایجاد کند و اتفاقهای بسیار خوبی را در منطقه رقم بزند که از جمله حضور رئیس جمهور عراق در ایران و حضورش در محضر مقام معظم رهبری بود.
وی اظهار کرد: یک جمله رهبر معظم انقلاب در آن دیدار تعیینکننده و تمامکننده بود؛ ایشان نسبت به حضور نیروهای آمریکایی که سالیان سال به بهانه مبارزه با تروریسم وارد منطقه شدند، هم در عراق و هم در افغانستان حضور یافتند، در سایر کشورهای منطقه پایگاه ایجاد کردند، سوریه و ترکیه را درگیر جنگهای با داعش نمودند و خودشان را حامی مبارزه با تروریسم معرفی کردند.
امامجمعه آستارا اضافه کرد: در حالی که تروریسم سازمان یافته بین المللی به دست خود آمریکا شکل گرفته است و خودشان اعتراف کردند که داعش را برای از بین بردن جمهوری اسلامی ایران ایجاد کردند، از برخی گروهها حمایتهای مستقیم و غیرمستقیم کردند، جنگهای نیابتی راه انداختند اما نتیجه این همه سال حضور و هزینه هفت تریلیون دلار در منطقه هیچ بود.
وی افزود: امروز هم رهبر معظم انقلاب با قاطعیت کامل در دیدار رئیس جمهور عراق فرمودند که حتی یک آمریکایی نباید در عراق بماند؛ معنای این جمله این است که باید منطقه ما از حضور نیروهای بیگانه به ویژه آمریکا پاک شود، زیرا آمریکاییها جز عراق در دیگر کشورها حضور ندارند و خروج آنها از عراق به معنی خروج آنها از منطقه است.
حجتالاسلام باقری ارومی عنوان کرد: بر این اساس باید ارتباطات سیاسی و مرزهای ما تقویت شود، اولویت سیاست خارجی کشورهایی باشد که هم از نظر فکری و فرهنگی به ما نزدیک هستند؛ به ویژه اینکه ما با عراق ارتباط و اشتراک دیرینه و باورهای دینی و مذهبی مشترک داریم و جمهوری اسلامی ایران میتواند با قدرت و اقتدار کامل امنیت عراق را هم تامین کند.
وی همچنین گفت: سفر رئیس جمهور به سوریه و سفر وزیر امور خارجه به لبنان در هفته گذشته نیز این پیام را داشت که رژیم صهیونیستی در محاصره است و بهزودی اثری از این رژیم منحوس در منطقه باقی نخواهد ماند.