به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری النشره لبنان، «شیخ نعیم قاسم» در حساب کاربری خود در توییتر افزود: بارها با ارائه یک نام برای ریاست جمهوری، بر رویکرد مثبت تاکید کردهایم، امروز در سطح محلی و منطقهای همه چیز روشنتر شده است.
وی ادامه داد: ادامه رویکرد منفی با هدف طرد دیگری، بدون ارائه جایگزین بیفایده است.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان اضافه کرد که حزب الله گفت وگو با احزاب دیگر را برای رسیدن به انتخاب رئیس جمهوری متوقف نکرده است.
وی گفت: از نامزدی «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده به طور علنی حمایت کردهایم، پس اجازه دهید سایر جناحها هم نامزد یا نامزدهای خود را معرفی کنند.
«شیخ نعیم قاسم» اظهار داشت: آماده مذاکره برای نزدیکتر کردن دیدگاهها به یکدیگر جهت خروج از بن بست سیاسی هستیم.
پیشتر نیز شیخ نعیم قاسم در صفحه توییتر خود در خصوص وضعیت این کشور نوشته بود: ۶ ماه است که وضعیت تغییر نکرده است. نامزدی که تعداد قابل توجه آرای نمایندگان را دارد، سلیمان فرنجیه است و فراکسیونهای مخالف نیز به دنبال نامزد دیگری هستند که تا این لحظه در این خصوص به توافق نظر نرسیده اند.
وی نوشت که هیچ یک از نامزدهای طرف مقابل آرای قابل توجهی ندارند.
شیخ نعیم قاسم تاکید کرد که کشور لبنان دو گزینه پیش رو دارد؛ اولی گزینهای جدی (سلیمان فرنجیه) و دیگری تداوم خلاء (در نهاد ریاست جمهوری) است و تمام دادهها داخلی و تحولات منطقهای حاکی از تغییر وضعیت نیست.
معاون دبیرکل حزب الله لبنان نوشت که امروز باید از طریق گفت وگو و برداشتن موانع، گزینهای که به از بخت بیشتری برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری برخوردار است، انتخاب کنیم تا کشور را نجات و زمان را هدر ندهیم و اجازه ندهیم که بعد از مدتها انتظار نتیجه قبلی تکرار شود.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان نیز چندی پیش در سخنرانی خود به مناسبت روز جانباز و اعیاد شعبانیه، حمایت حزب الله از سلیمان فرنجیه را اعلام کرد.
این موضع حزب الله چند روز پس از اعلام حمایت جنبش امل از فرنجیه صورت گرفت.
سید حسن نصرالله همچنین خواستار مشارکت همه احزاب لبنانی برای دستیابی به توافق بر سر پرونده ریاست جمهوری شد و تصریح کرد: اگر به رویکرد فعلی در انتخاب رئیس جمهور ادامه دهیم، خلاء ریاست جمهوری ممکن است سالها ادامه یابد.
«سلیمان تونی فرنجیه» نوه سلیمان فرنجیه است که بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۶ رئیس جمهور لبنان بود، پدر وی نیز تونی فرنجیه یکی از وزرای دولت لبنان در بین سالهای ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۵ بود.
خانواده سلیمان فرنجیه در سال ۱۹۷۸ به دست سمیر جعجع و شورشیان فالانژ به رگبار بسته شدند و او به دلیل مسافرت از این جنایت جان سالم به در برد.
وی در بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ به ترتیب وزارتخانههای مسکن (۲ دوره)، امور شهر و روستا، بهداشت (۳ دوره) وکشور در دولتهای مختلف را عهده دار بود.
فرنجیه همچنین یکی از شخصیتهای نزدیک به خط مقاومت در داخل لبنان به شمار میآید که از نظر سیاسی همواره بر ضرورت وجود مقاومت در مقابل اشغالگری رژیم صهیونیستی و تروریسم تکفیری در سوریه تاکید داشته است.
علنی شدن حضور سلیمان فرنجیه در عرصه انتخابات ریاست جمهوری فضای راکد و بیرمق عرصه سیاسی لبنان را وارد دور جدیدی از رقابتهای سیاسی کرده است.