تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۰

جیرفت- ایرنا- شرایط جغرافیایی جنوب کرمان بویژه در مناطق کوهستانی آن از جمله جبالبارز امکان مناسبی را برای پرورش گیاهان دارویی ایجاد کرده است که فرصت خوبی برای اشتغالزایی هم محسوب می‌شود.

به گزارش ایرنا در دل کوه‌های جبالبارز و نزدیک دهستان سغدر یک خانواده عشایری با بهره گیری از شرایط جغرافیایی مناسب با تولید گیاهان دارویی کسب و کاری راه انداخته‌ که می تواند الگوی مناسبی برای دیگر عشایر جنوب کرمان باشد.

این طرح بویژه از آنجا که دولت در بخش عشایری تسهیلات اشتغالزایی پرداخت می کند می تواند به ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه اشتغال این منطقه بدل شود زیرا استعداد گیاهان دارویی این منطقه که عموما بکر و ارگانیک هستند، بویژه رزماری و دیگر داروها از ویژگی های منحصربه فردی برخوردارند.

گیاهان دارویی با توجه به اینکه در مقابل خشکسالی مقاوم تر هستند و در مجموع هم آب کمتری مصرف می کنند تولید کم دردسرتری دارند.
اعضای این خانواده سه و نیم هکتار سطح زیر کشت رزماری و هفت هکتار سطح زیر کشت گل محمدی دارند و چندین گلخانه برای پرورش نهال انواع گیاهان دارویی راه‌اندازی کرده‌اند که محصولاتی به دیگر استان‌ها صادر می کنند.

ارسال ۸۰ هزار نهال به استان های دیگر

ولی‌محمد بیدشکی از عشایری که به کمک برادر خود این مجموعه را راه‌اندازی کرده می ‌گوید سال گذشته ۲۰ هزار نهال به استان های اصفهان و فارس صادر کرده است و پیش بینی می کند امسال به ۸۰ هزار نهال افزایش یابد.
وی افزود: رزماری، آویشن، مریم گلی، استخدوس و گل گاوزبان گیاهان دارویی است که برای اصفهان و شیراز صادر می کنیم.

محمد بیدکشی فوق لیسانس امور باغبانی و از سرمایه گذاران در این حوزه گفت: تولید گیاهان دارویی نسبت به دیگر محصولات زراعی و باغی راحت تر و به صرفه تر است چون حجم کمتر و قیمت بالاتری دارند.
وی ادامه داد: برای فروش یا صادرات گیاهان دارویی مشکل کمتری در مقایسه با سایر گیاهان زراعی و باغی وجود دارد.
بیدشکی تاکید کرد: با دریافت تسهیلات می‌توانیم به هر میزان که نیاز باشد نهال گیاهان دارویی را برای تولیدکنندگان گیاهان دارویی تهیه کنیم.

عشایر برای تولید گیاهان دارویی حمایت می‌شوند

مدیرکل امور عشایری جنوب کرمان هم گفت: عزیزان عشایری که این سرمایه‌گذاری را انجام داده‌اند می‌توانند به عنوان یک شرکت پشتیبان و پیشران توسعه کشت گیاهان دارویی در حوزه جامعه عشایری عمل کنند.
ناصر احمدیوسفی افزود: ما هم می‌توانیم از محل اعتبارات مشخص شده در تبصره ۱۶ قانون بودجه به آنان کمک کنیم.
وی اضافه کرد: تاکنون ۳۸ نفر از عشایر به عنوان خوشک برای تولید گیاهان دارویی معرفی شده‌اند و ثبت نام آنان انجام شده است.