زنجان - ایرنا - سرپرست شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۱ ) تاکنون ۲۳۴ میلیمتر در این استان بارندگی رخ داده که این میزان در سال آبی گذشته ۱۹۲ میلیمتر بود و ۲۱ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اکبر باقری روز شنبه در نشست خبری، افزود: میزان بارندگی های سال آبی امسال نسبت به دوره آماری ۶.۵ درصد منفی است.

وی با تاکید بر لزوم مصرف بهینه منابع آبی در استان، اظهار کرد: از مجموع هفت دشت استان، پنج دشت ابهر، خرمدره، زنجان، قیدار و سجاس ممنوعه است و در وضعیت بحرانی قرار دارد.

باقری یادآور شد: مجموع افت سطح آبهای زیرزمینی از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰ در دشت زنجان حدود ۱۶.۵ متر، دشت سجاس ۱۱ متر، دشت ابهر ۳۰ متر، دشت قیدار ۱۳ متر و دشت زرین آباد ۱۱ متر بوده است.

وی با بیان اینکه تمهیداتی برای این دشت ها که از حساسیت بالایی برخوردارند اندیشیده شده است، خاطرنشان کرد: اثرات چاه های عمیق بر افت آبهای زیرزمینی بسیار زیاد است.

باقری تصریح کرد: چاه های عمیق موجود در دشت های ممنوعه استان پر شده و چاه های غیرمجاز در این دشت ها هم اکنون کمتر از ۱۰ حلقه است و پیگیری های لازم برای مسدود شدن این چاه ها نیز انجام می شود.

وی اظهار کرد: سال گذشته ۳۲۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی و مسدود شد و از ابتدای امسال تاکنون نیز ۵۳ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.

باقری یادآور شد: سال گذشته حدود ۲۱۰ دستگاه کنتور هوشمند بر چاه های کشاورزی نصب شد و ساخت و نصب حدود ۵۰ دستگاه کنتور را نیز شرکت کنتورساز متعهد شده است.

این مسوول گفت: با این اقدام هم در حوزه مصرف آب کشاورزی و هم از طریق جلوگیری از اضافه برداشت بیش از یک و نیم میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شده است.

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح " داناب" در استان، گفت: اجرای این طرح از سال ۸۹ شروع شد که در آن دانش آموزان مقطع متوسطه به عنوان نسل های آینده کشور با وضعیت منابع آبی موجود و نحوه مدیریت مصرف این منابع آشنا شدند.

باقری افزود: در اجرای این طرح با تفاهم نامه ای که میان جهاد دانشگاهی، آب منطقه ای و آموزش و پرورش منعقد شده، ارتباطات شرکت آب منطقه ای با دانش آموزان بیشتر شده است تا تفکرات مربوط به مدیریت بهینه مصرف آب به آنها به عنوان پیشرانان نسل آتی منتقل شود که این امر تاکنون نتایج بسیار مفیدی داشته است.

وی اظهار کرد: با اجرای طرح داناب، دانش آموزان می توانند با کشاورزانی که شاید با ادبیات به روز منابع آبی آشنایی زیادی نداشته باشند، ارتباط برقرار کرده و حساسیت های موجود در این حوزه و مدیریت و مصرف بهینه منابع آبی را بیش از پیش ترویج کنند.