تهران- ایرنا- نویسنده کتاب «آشنایی با آیین دادرسی کیفری» با بیان اینکه این کتاب نسبت به آثار دیگر حقوقدان‌ها متفاوت نوشته شده است، گفت: در تالیف این کتاب از تجربیات خود استفاده کردم زیرا در وکالت و تدریس این رشته ۲۵ سال سابقه دارم.

نویسنده کتاب آشنایی با آیین دادرسی کیفری با بیان اینکه آیین دادرسی کشوری و قانون آیین دادرسی کشوری با هم متفاوت است، به خبرنگار کتاب ایرنا توضیح داد: به همین دلیل چندین نفر اقدام به تالیف آیین دادرسی کشوری کرده اند. باید توجه داشت که این کتاب برای نخستین بار در سال ۱۳۹۴ منتشر شد و به چاپ سوم رسید. در سال ۱۴۰۱ بعد از تجدید نظر و تغییر و تحول، این کتاب دو جلدی به یک جلد کتاب تبدیل و با عنوان چاپ اول منتشر شد.

مرتضی ناجی‌زواره مخاطب کتاب آشنایی با آیین دادرسی کیفری را دانشجویان لیسانس، فوق لیسانس و دکتری حقوق اعلام کرد و افزود: این کتاب قابل استفاده برای وکلا و قضات هم هست. زیرا نکات کاربردی زیادی در آن ذکر شده است و با دیگر کتاب‌هایی که همکارانم می‌نویسند متفاوت است. اگر کتاب‌های حقوقی در رشته‌های مختلف از استادهای مختلف را با هم مقایسه کنید، می‌بینید در آن کتاب‌ها به مطالب یکسانی پرداخته شده است و عنوان‌های بخش‌‎ها و حتی مثال‌ها یکی است.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز تاکید کرد: این ادعا را دارم که کتاب آشنایی با آیین دادرسی کیفری متفاوت نوشته شده است. در تالیف این کتاب از تجربیات خودم استفاده کردم زیرا در وکالت و تدریس این رشته ۲۵ سال سابقه دارم.

ناچار به افزایش حجم کتاب بودم

ناجی‌زواره با اشاره به تعداد صفحات زیاد این کتاب بیان کرد: حجم مطالب کتاب زیاد است و یکی از ایرادهایی که دانشجویان به این کتاب می‌گیرند این است؛ اما ناچارم که این کار را انجام بدهم زیرا نمی‌توانم برای اینکه از افزایش حجم کتاب جلوگیری کنم، مطالب را ناقص بگذارم.

نمی‌توانم برای اینکه از افزایش حجم کتاب جلوگیری کنم، مطالب را ناقص بگذارم

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی تهران درباره قیمت این کتاب و امکان دسترسی دانشجویان به آن، بیان کرد: باید توجه داشت که این دو جلد کتاب به شکل کامل به مسائل پرداخته است. همه چیز گران شده و کاغذ هم گران شده و البته از طرف کتابخانه‌ها با اساتید همکاری نمی‌شود.

او با تاکید به محدود بودن حق‌التالیف اساتید برای کتاب‌های مرجع گفت: حدود ۱۰ درصد حق‌التالیف به مولف می‌رسد، البته در حوزه‌های تخصصی این مبلغ به ۱۵ تا ۲۰ درصد هم می‌رسد. بحث کار، علاقه، وظیفه اخلاقی و علمی مطرح است. حقوق دانشگاه هم کافی نیست و این کار هم با عشق انجام می‌شود. افرادی که کار حقوقی می‌کنند معمولا کار وکالت هم انجام می‌دهند.

قسمتی از متن کتاب

ج.غیر علنی بودن

برخلاف اثر محرمانه بودن تحقیقات مقدماتی که متوجه اصحاب دعوی است و موجب می‌شود طرفین دعوی به تمام یا برخی اسناد و مدارک پرونده دسترسی پیدا نکنند، اثر غیرعلنی بودن تحقیقات مقدماتی، افراد مردم و خبرنگاران رسانه‌ها، حق حضور در جلسات تحقیق یا تهیه گزارش و انعکاس جریان تحقیق را ندارند. با استناد به مفهوم تبصره ماده ۳۵۲ ق.ا.د.ک می‌توان گفت منظور از غیر علنی بودن تحقیق، ممنوعیت حضور افراد در جلسات تحقیق است. تبصره مزبور اشعار می‌داد:«منظور از علنی بودن محاکمه عدم ایجاد مانع برای حضور افراد در جلسات رسیدگی است.»

علنی شدن تحقیق، به مراتب بیش از افشای اطلاعات تحقیق، به کشف حقیقت و اجرای عدالت و همچنین به حیثیت و آبروی طرفین به ویژه متهم، لطمه میزند و مصالح و ضرر و زیانی که موجب محرمانه شدن تحقیق میگردد، غیر علنی بودن تحقیق را با قوت بیشتری موجه میسازد.

غیر علنی بودن تحقیق، شامل تحقیق از شاکی، متهم، شهود و مطلعان است و منحصر به تحقیق از طرفین دعوی نیست...

کتاب آشنایی با آیین دادرسی کیفری در ۷۳۶ صفحه، با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۴۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات خرسندی منتشر شد.