به گزارش ایرنا، معترضان از نخستین ساعات صبح امروز به خیابانهای مرکز لندن سرازیر شده و شعارنوشته هایی را حمل میکردند که روی آن عبارتهایی علیه سلطنت انگلیس و چارلز نوشته شده بود.
آنها که عموما لباس زرد بر تن داشتند به صورت پراکنده در مسیر حرکت ارابه سلطنتی مستقر شدند تا پلاکاردهای با شعار «تو شاه من نیستی» را هنگام تردد چارلز به سمت کلیسای وستمینستر ابی، جایی که سرانجام تاج پادشاهی روی سر او نهاده شد، نشان دهند.
البته رسانههای تصویری انگلیس اهتمام زیادی را به خرج دادند تا هنگام حرکت ارابه سلطنتی، تصویر معترضان را پخش نکنند.
معترضان که شمار آنها به حدود ۲ هزار نفر میرسید سپس در هوای بارانی لندن با سردادن شعار «سلطنت را منحل کنید» به سمت میدان ترافلگار لندن راهپیمایی کردند. آن ها قصد داشتند تا در یک نقطه به اعتراضات خود علیه سلطنت این کشور ادامه دهند اما پلیس به بهانه اخلال در نظم عمومی مانع شد.
این نهاد امنیتی پیش از آغاز مراسم تاجگذاری، رهبر و پنج تن از اعضای گروه موسوم به جمهوری خواهان اروپایی را بازداشت و تعدادی از پلاکاردهای معترضان را جمع آوری کرد.
پلیس و مقامات دولت انگلیس پیشتر موافقت خود را با برگزاری تجمع معترضان در روز تاجگذاری اعلام کرده بودند. اما در یکی از ویدیوهای منتشر شده در حساب توئیتری جنبش «جمهوریخواهان اروپایی»، پلیس در پاسخ به پرسش یکی از حاضران مبنی بر اینکه چرا در یک کشور مدعی دمکراسی، اعتراض تحمل نمیشود گفت «آنها بازداشت شدهاند» و توضیح دیگری ارائه نکرد.
به گفته لوک وایتینگ، یکی از فعالان جنبش جمهوریخواه، شش عضو این گروه بازداشت شدهاند. او به خبرگزاری پرس اسوسییشن گفت که مشخص نیست پلیس از چه اختیاراتی برای بازداشت معترضان استفاده کرده است.
پلیس لندن در توییتی اعلام کرد که چهار نفر را به ظن توطئه برای ایجاد مزاحمت عمومی و سه نفر دیگر را به ظن داشتن اشیایی برای خسارت عمومی دستگیر کرده است.
یکی از معترضان پس از اینکه آزاد شد به خبرنگار ایرنا گفت: پلیس من را به ظن حمل تخم مرغ بازداشت کرد.
وی رفتار پلیس را غیردمکراتیک و فاشیستی توصیف کرد و افزود: من مطابق با حق قانونی و حقوق بشریام آمدهام تا با نظام سلطنتی مخالفت کنم اما برای آنها این مسائل مهم نیست، دائم قوانین را سختگیرانهتر میکنند تا مانع برگزاری تجمعات اعتراضی شوند. این شهروند انگلیسی سلطنت را یک عنصر گران توصیف کرد که باید منحل شود.
از سویی افزون بر ۲۰ هزار جدایی طلب اسکاتلندی در خیابانهای شهر گلاسکو سرازیر شده و هم زمان با برگزاری مراسم تاجگذاری شعارهای استقلالطلبانه سردادند.
آنها همچنین با تکرار شعار تو شاه من نیستی مخالفت خود را با نظام سلطنتی و پادشاهی انگلیس به نمایش گذاشتند.
تحرکات مشابهی در سایر شهرهای انگلیس نیز گزارش شده است. این درحالیست که بر اساس نظرسنجی جنبش جمهوری خواهان اروپایی، ۴۸ درصد از انگلیسیها مخالف نظام سلطنتی در این کشور هستند و ۵۱ درصد هم معتقدند که هزینه آیین تاجگذاری نباید از جیب مالیات دهندگان پرداخت شود.
چارلز و همسرش کامیلیا امروز (شنبه) طی تشریفاتی که در کلیسای وستمینستر ابی با حضور شمار زیادی از سران کشورها و مقامات ارشد دولتی، به عنوان پادشاه و ملکه جدید انگلیس تاجگذاری شدند.
طبق برآوردهای اولیه این مراسم نزدیک به ۲۵۰ میلیون پوند برای مالیاتدهندگان خرج تراشیده است. این درحالیست که تورم مهارنشدنی، رکود اقتصادی و بحران هزینههای زندگی، روزگار سختی را به مردم انگلیس تحمیل کرده و بسیاری از مشاغل عمومی طی ماههای گذشتته دست به اعتصاب زدهاند. پیشبینی میشود که هزینه تاجگذاری چارلز گرانترین تشریفات سه قرن گذشته است.