نوشهر- ایرنا- احیای تعاونی های راکد موجب توسعه فعالیت اقتصادی و اشتغالزایی در غرب مازندران می‌شود که به گفته رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنکابن علاوه بر احیای ۱۵ واحد از این دست در سال گذشته در شهرستان، این روند در سال جاری با شتاب بیشتری ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، بخش تعاونی ظرفیت زیادی برای تحقق عدالت اجتماعی در کشور دارد، اما در اولویت قرار نگرفتن سند توسعه‌بخش تعاون در دولت‌های گذشته مهمترین مانع تحقق اهداف رشد بخش تعاون بود که با روی کارآمدن دولت مردمی و توجه به امور زیربنایی بخش تعاون، روحی تازه بر کالبد بی رمق تعاونی‌ها مازندران دمیده شده است.

رشد اقتصادی، فقرزدایی، اشتغال مولد، یکپارچگی اجتماعی، تقویت کارآفرینی و مدیریت، تمرکز سرمایه‌های کوچک در قالب سرمایه‌های متوسط و کلان از اهداف مهم تشکیل شرکت‌های تعاونی در کشور است. تعاونی‌ ها به لحاظ اقتصادی به عنوان یکی از موثرترین راه‌های توسعه پایدار در برنامه‌های توسعه کشور قرار دارند و یکی از عوامل موثر نیز در تحقق حماسه اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار در کشور همین تعاونی ها هستند.

بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، نظام اقتصادی کشور باید بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی با برنامه‌ریزی منظم و صریح استوار باشد که تعاونی‌ها باید سهم ۲۵ درصدی در اقتصاد داشته باشند.

در قانون برنامه پنج ساله توسعه ششم کشور مقرر شد که دولت به منظور توسعه بخش تعاون و ارتقای سهم آن به ۲۵ درصد در اقتصاد ملی تا پایان برنامه با رویکرد ایجاد اشتغال، گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه، با رعایت تکالیف و اختیارات مقرر در قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اقدامات اساسی را انجام دهد.

براساس آمار بیش از ۴۳ درصد از مجموع ۱۹۸ هزار تعاونی ثبت شده در کشور غیر فعال هستند و در مازندران نیز از مجموع ۱۴ هزار و ۱۸۰ تعاونی ثبت شده، ۶ هزار و ۳۷۴ تعاونی بنا به دلایل مختلف در وضعیت راکد و غیرفعال قرار دارند.

همچنین در شهرستان تنکابن حدود ۸۰۰ تعاونی ثبت شده وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲۶۵ تعاونی فعال هستند و سال گذشته نیز ۱۵ تعاونی راکد نیز احیا شدند.

در این ارتباط رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنکابن از احیای ۱۵ تعاونی راکد و غیر فعال این شهرستان در سال گذشته خبر داد و گفت این روند در سال جاری با شتاب بیشتری ادامه دارد.
اسماعیل نورمحمودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در شهرستان تنکابن حدود ۸۰۰ تعاونی ثبت شده وجود دارد که از این تعداد بیش از ۲۶۵ تعاونی فعال هستند.
وی اظهارداشت: تعدادی از شرکت های تعاونی به صورت خانوادگی فعالیت می کردند که در سال های گذشته به دلایل مختلف غیرفعال بودند و تلاش داریم تا بار دیگر آنها را فعال نماییم.
نورمحمودی با بیان این که پارسال در سامانه رصد سه هزار و ۱۱۰ تعهد اشتغال برای تنکابن اختصاص یافته بود، تصریح کرد: با تلاش های صورت گرفته حدود سه هزار و ۲۰۰ اشتغال ایجاد شد که از میزان تعهد اختصاص داده شده بیشتر بود.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع با احتساب اشتغال ایجاد شده از سوی واحدهای کاریابی و مشاغل خانگی حدود سه هزار و ۵۰۰ اشتغال در شهرستان تنکابن ایجاد شد.
کسب رتبه سوم کشوری
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان تنکابن همچنین از کسب رتبه سوم کشوری و نخست استان مازندران در بخش روابط کار و حل و فصل اختلافات کارگری و کارفرمایی خبر داد و از همه کسانی که در کسب این افتخار همراهی کردند، قدردانی کرد.
وی با بیان اینکه باید فرهنگ کار و تولید در جامعه گسترش یابد، یادآور شد: یکی از معضلات فعلی جامعه نداشتن مهارت لازم از سوی دانش آموختگان دانشگاهی است و بنابراین باید مهارت آموزی را بیش از پیش در سرلوحه برنامه های خود قرار دهیم.

از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.

تعداد اعضای تعاونی‌های فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکت‌ها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونی‌های فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل می‌دهند.

این استان در حوزه تعاون رتبه دوم کشور را داراست.