به گزارش خبرنگار ایرنا، «رضا صفاری» روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در راستای توسعه صادرات غیرنفتی و با اجرای برنامه های حمایتی مانند توسعه خوشه های صادراتی، ایجاد کنسرسیوم های صادراتی و حمایت از شرکت های مدیریت صادرات سعی در بهبود صادرات واحدهای صنعتی داریم.
این مسوول همچنین گفت: شرکت های مدیریت صادرات با توجه به اینکه بنگاه های کوچک و متوسط برای حضور در بازارهای صادراتی آگاهی و توان کافی ندارند می توانند صدور محصولات این واحدها را تسهیل کنند.
وی افزود: اقلام عمده صادراتی از طریق واحدهای تولیدی شهرک های صنعتی استان قزوین شامل انواع کابل برق، مقاطع فولادی، مواد شیمیایی، شوینده ها، کشمش، مواد غذاییّ، لوازم خانگی، نایلون و نایلکس، منسوجات بوده است.
رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین افزود: عمده خریداران کالاهای این شرکت ها کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، قطر، تایلند ،روسیه ،ترکیه و کشورهای CIS،هند،رومانی ،هلند،بلغارستان بودند که از مهم ترین بازارهای صادراتی صنایع کوچک و متوسط استان به شمار می روند.
صفاری تصریح کرد: مطالعه بازارهای هدف بصورت کلی و ارائه آن به واحدهای صنعتی جهت بهره برداری، کمک به تشکیل کنسرسیوم های صادراتی، کمک به ایجاد دفاتر و مراکز فروش کالا، پرداخت ۵۰ درصد از هزینههای حضور در نمایشگاههای بینالمللی تا سقف ۲۵۰۰ میلیون ریال و تورهای صنعتی و تجاری خارجی و بازدید از نمایشگاه های خارجی به ازای هر نفر تا سقف ۶۰۰ میلیون ریال، پرداخت بیش از ۷۰ درصد از هزینههای آموزش مدیران بازرگانی و فروش شرکتها و آشناسازی آنها با بازارهای بینالمللی از جمله برنامه های حمایتی برای واحدهای تولیدی که با هدف صادرات فعالیت می کنند در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی قرار دارد.
هزار واحد تولیدی در شهرک های صنعتی استان قزوین دارای پروانه بهره برداری هستند.
استان قزوین علاوه بر یک شهر صنعتی دارای ۱۳ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی است.