به گزارش ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص)، سومین دوره رقابت علمی کنز در حالی به ایستگاه پایانی خود نزدیک میشود که آثار دریافتی، رقابت فشردهای را برای انتخاب در مراحل داوری طی کرده اند.
فرآیند انتخاب و ارزیابی آثار در رقابت علمی کنز، با غربالگری راهحلهای ارسالی و تحقیقات علمی در ۶ گروه تخصصی آغاز میشود. سپس راهحلهای انتخاب شده وارد مرحله ارزیابی میشوند. در این مرحله آثار توسط کمیته ارزیابی، بررسی میشود که متشکل از داوران علمی و فناوری و نمایندگانی از پاویونهای مختلف است. کمیته ارزیابی آثار منتخب را برای رقابت نهایی معرفی خواهد کرد.
در داوری نهایی از نامزدها خواسته میشود راهحل خود را در قالب فایل پاورپوینت آماده کنند. در این مرحله و به منظور ارتقای کیفی آثار، آنها از توصیهها و مشاوره مربیان رقابت بهرهمند می شوند. در نهایت شرکتکنندگان با یکدیگر و در یک ارائه حضوری یا برخط رقابت میکنند. فرایند انتخاب آثار در رقابت علمی کنز در سه مرحله غربالگری، ارزیابی و داوری است.
چارچوب ارزیابی بر اساس رویکردی نظاممند تنظیم شده است؛ هر دستاوردی بواسطه اثربخشی دانشمندی جوان که ضمن طی فرآیندی منطقی؛ متکی بر مفروضات علمی و بهرهمند از ابداعات و نوآوریهای دانشپایه حاصل شده است، نتایجی را ارائه میدهد و این نتایج، آثاری را در حل مسائل جامعه از مسیرهای علمی پیشنهاد میدهد. عناوین شاخصهای چارچوب ارزیابی شامل اثر ارائه شده؛ تطابق راهکار با چالش پیشنهادی، اهمیت موضوع و سطح تمرکز بر نیازهای اولویتدار جامعه، میزان تکامل راهحل در قالب یک محصول یا مدل بالغ و نفوذ آن در جامعه مخاطب، کیفیت ارائه، قدرت نمایش و بصریسازی مفاهیم علمی و فنی، بیان شفاف و پیوستگی ارائه، فرآیند؛ تکیه بر مفروضات علمی، سطح بداعت و نوآوری راه حل، عمق پیچیدگی دانشی و اتکا به فناوریهای روز و اتکا به فرایندها و روشهای پژوهشی علمی و قابل دفاع، نتیجه؛ ارائه راه حل کامل، عینی و با قابلیت پیادهسازی؛ دارای تائیدیه از مراجع علمی دارای صلاحیت و تیم (گروه)؛ تناسب تحصیلات و سابقه علمی دانشمندان جوان با راهحل، اتکای راهحل به یک همکاری گروهی است.
سومین دوره رقابت علمی کنز توسط بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با هدف گسترش همکاری در حوزه علم و فناوریهای جدید و زمینهسازی شبکهسازی دانشمندان جوان جهان اسلام با حضور ۱۴ پاویون بینالمللی برای حل چالشهای موجود فناورانه این پاویونها، از آبان ۱۴۰۱ با اعلام فراخوان آغاز به کار کرد.
علاقمندان تا ۲۰ بهمن فرصت داشتند در حوزه های مختلف شامل «صنایع غذایی و کشاورزی»، «سلامت و تجهیزات پزشکی»، «آب، انرژی و محیط زیست»، «برق، الکترونیک و رباتیک»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی» و «معدن و صنایع معدنی» با ارسال ویدئویی ۳ تا ۵ دقیقهای از راهحل خود برای حل یک مشکل شرکت کنند.
آیین پایانی سومین دوره رقابت علمی کنز، همزمان با آخرین روز دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس در روز جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس برگزار میشود و از منتخبان این دوره تقدیر میشود.