یزد- ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب یزد گفت: فعالیت رسانه های با توجه به اثرگذاری آنها بر مخاطبان و بهره‌گیری از نخبگان در جامعه اثرگذار است ، لذا انتظار دستگاه قضایی در استان از فعالان رسانه‌ این است که در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه جرائم اصلی نقش فعالانه تری ایفا کنند.

به گزارش ایرنا، محمدرضا حدادزاده روز یکشنبه در نشست با جمعی از اصحاب رسانه استان یزد، افزود: در سال گذشته و همچنین امسال مواد مخدر، تصادفات رانندگی، سرقت و مشروبات الکلی چهار آسیب و جرم بیشتر رایج در استان بوده و نیاز است همه اقشار مختلف و ارگان های دولتی و خصوصی در زمینه کاهش این معضلات همکاری و تلاش داشته باشند و در این زمینه رسانه ها نیز با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی می توانند به بخش های مربوط به این مسائل تعامل داشته باشند.

۶۰۰ کیفرخواست و ۹۰ زندانی نتیجه برخورد با جرائم فروش مشروبات الکلی در یزد

وی در ادامه یادآور شد: سالانه افزون بر ۵۸ هزار لیتر مشروبات الکلی در استان کشف می شود و ۶۰۰ کیفر خواست در سال گذشته برای متهمان این جرم صادر شده که ۹۰ نفر در ارتباط با این جرم به زندان اعزام شدند، در ارتباط با مواد مخدر که بیشترین آمار زندانیان استان را تشکیل می دهد و عمدتاً افراد غیربومی هستند نیز آسیب شناسی از سوی دانشگاه ها و دستگاه های متولی و فرهنگ سازی رسانه ها برای اطلاع رسانی پیامدهای منفی اجتماعی این آسیب ها باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

حدادزاده گفت: در قانون استرداد محکومان غیربومی که از سال قبل آغاز شده است، بیش از یک هزار نفر اتباع بیگانه و ۲۹۰ نفر محکومان غیریزدی به زندان استان های اصلی محل زندگی آنان منتقل شدند که این رویکرد باعث کاهش بخشی از آسیب های استان می شود.

وی ادامه داد: در ارتباط با جرم سرقت نیز مشکلات جدی در استان وجود دارد و در سال گذشته یک‌هزار و ۵۱۱ نفر از سارقان با دریافت حکم به زندان انتقال داده شدند و ۴۹۶ محکوم هم اکنون در رابطه با سرقت در زندان های استان تحمل حبس می کنند.

دادستان عمومی و انقلاب یزد اظهار داشت: در حوزه تصادفات نیز در شهر یزد و در سال گذشته بیش از ۷۰ نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۹۰ نفر در جاده های استان بر اساس گزارش پلیس راه فوت کردند که عمدتا علت آن سرعت غیرمجاز و یا مصرف مشروبات الکلی بوده است، در ارتباط با تصادفات ۲ هزار و ۴۰۰ خودرو با دستور قضایی توقیف شد و در صورتی که سرعت غیرمجاز و خطرساز باشد یک ماه و اگر توام با مصرف مشروبات الکلی باشد، تا ۶ ماه خودرو توقیف خواهد شد.

۲۱ مورد قتل عمد و ۶۸ مورد خودکشی در استان یزد

حدادزاده ادامه داد: در زمینه قتل عمد نیز ۲۱ مورد و همچنین ۶۸ مورد خودکشی موفق در استان ثبت شده که غالبا مربوط به افراد غیربومی و بخش قابل توجهی از از آن مربوط به اتباع بوده است و امسال نیز یک مورد قتل عمد در پارک آزادگان یزد اتفاق افتاد که ضارب شناسایی و دستگیر شد.

وی افزود: خیلی از قتل ها ناشی از تصمیمات آنی، عصبانیت و هیجانات است، لذا می طلبد که در این موارد نیز آسیب شناسی صورت گیرد. همچنین در زمینه معتادان متجاهر نیز بیش از ۹۵۰ نفر در سال گذشته به مراکز ترک اعتیاد معرفی شدند.

دادستان یزد ضمن هشدار به اقشار مختلف مردم در رابطه با خرید کالا از مجاری ناایمن و ناشناخته در فضای مجازی گفت: بیش از دو هزار و ۵۲۰ نفر مالباخته در این زمینه تشکیل پرونده داده اند که عمدتا مربوط به خریداران از فضای مجازی و اینستاگرام بوده است و افزون بر ۱۳ میلیارد تومان مجموع ارزش شکایات مالباختگان بوده است که برگشت آن بسیار از آنها مشکل است چون یا حساب تخلیه شده یا به نام شخص دیگری است و یا هیچ گونه مشخصاتی در این زمینه وجود ندارد اما با تلاش های انجام شده از ۲ میلیارد تومان از این موارد توقیف و بخش زیادی از آن قابل برگشت نیست.

حدادزاده در خصوص برخورد با افراد بدحجاب نیز اظهار داشت: در این زمینه باید بدون جبهه گیری سیاسی و هوشمندانه و با پرهیز از دو قطبی سازی اقدام شود و بدون شک با مروجان بی عفتی و ولنگاری مقابله می شود و طی یک ماه گذشته ۱۳ پرونده نیز در رابطه با ترویج بی عفتی و کشف حجاب تشکیل شده است.

دادستان یزد در زمینه فرار مالیاتی نیز از تشکیل کارگروهی در این زمینه خبر داد و گفت: در این زمینه ۸۰۸ فقره پرونده در حوزه صنوف، دلالان و تولیدکنندگان تشکیل شده است و تلاش می شود تا در این زمینه با کسبه جزء برخورد نشود، همچینن ۶۴۶ میلیارد تومان تشخیص فرار مالیاتی صورت گرفته است و رسیدگی این پرونده‌ها در حال پیگیری است.

وی همچنین در خصوص فضای رسانه ای استان اظهار داشت: در عرصه فضای غیر رسمی و مجازی خبری استان نیز وضعیت مطلوب نیست و در این زمینه مشارکت رسانه های شناسنامه دار به مدیریت هرچه بهتر این فضا کمک می کند.