به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه با حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری به تماسهای تلفنی مردم، پرستاران و مدیران برخی شرکتهای دانشبنیان پاسخ گفت.
وی درباره اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری اظهار داشت: این تعرفهگذاری در دو نوبت به صورت علیالحساب پرداخت شده است. این تعرفه در صورتحساب بیمار درج شده و توسط بیمهها پرداخت میشود. این تعرفهها با توجه به عملکرد پرستاران متفاوت است.
وزیر بهداشت همچنین درباره وضعیت استخدام پرستاران، گفت: سازمان اداری و استخدامی مجوز استخدام ۲۵هزار پرستار را صادر کرده که منتظر ابلاغ سازمان برنامه و بودجه هستیم.
عیناللهی همچنین در پاسخ به تماسی از استان قم، درباره مطالبات پرستاران این استان گفت: مطالبات این استان حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بوده که به طور کامل پرداخت شده است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به تماس مدیر یک شرکت دانشبنیان، از تشکیل یک کارگروه برای پیگیری قرارداد با این شرکتها با همکاری مرکز ارتباطات مردمی ریاستجمهوری خبر داد.
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به برخی از تماس های تلفنی، به آنان قول پیگیری داد تا پروندههای درخواست های آنان در وزارت بهداشت مورد بررسی کارشناسان قرار گرفته و نتیجه به اطلاع آنان برسد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره کمبود برخی از اقلام دارویی، تصریح کرد: کمبود دارویی حدود ۴۰۰ قلم بود و در حال حاضر به چیزی حدود ۶۰ قلم رسیده است. بیشتر به دنبال افزایش ذخایر دارویی هستیم که تا امروز به ۷۰ درصد رسیده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: هر نوع دارویی به همه داروخانهها داده نمیشود. ولی ما به طور مستمر در حال تامین همه داروها هستیم.
عیناللهی همچنین درباره تامین شیرخشک، اظهار داشت: ارز شیرخشک بهصورت ارز ترجیحی است که تامین شده و مشکلی ندارد. سرم هم فصلی است و در برخی از فصلها کمبود آن احساس میشود اما به دنبال افزایش ذخایر هستیم تا در فصلهای خاص با مشکل مواجه نشویم.
وی در تشریح اجرای طرح پزشک خانواده گفت: از سال ۸۲ تا امسال پزشکی به نام پزشک خانواده در کشور طراحی و در دو استان فارس و مازندران اجرایی شده بود که ما همه موارد را مطالعه و بررسی کردیم و در نهایت به طرح سلامت خانواده رسیدیم که شامل بررسی بهداشتی و درمانی میشود.
وزیر بهداشت ادامه داد: در طرح سلامت خانواده که از اردیبهشت ماه در حال اجراست، برای همه ایرانیها با کد ملی پرونده سلامت الکترونیکی ایجاد میشود. این طرح فعلا در ۵۷ شهرستان به شکل خانهبهخانه شروع شده و به پزشک طرف قرارداد در آن منطقه براساس نوع بیماری ارجاع داده میشود.
عیناللهی گفت: اگر کسی وارد نظام ارجاع شود، براساس برنامهریزی انجام شده، هزینه درمان کم میشود. البته پیوستن به این طرح اختیاری است.
وی درباره اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری نیز، تصریح کرد: این تعرفهگذاری در دو نوبت به صورت علیالحساب پرداخت شده است. این تعرفه در صورتحساب بیمار درج شده و توسط بیمهها پرداخت میشود. این تعرفهها با توجه به عملکرد پرستاران متفاوت است
وزیر بهداشت همچنین درباره وضعیت استخدام پرستاران، گفت: سازمان اداری و استخدامی مجوز استخدام ۲۵هزار پرستار را صادر کرده که منتظر ابلاغ سازمان برنامه و بودجه هستیم.
عیناللهی در پایان بهرغم خروج جهان از وضعیت اضطراری کرونا، از مردم درخواست کرد که همچنان دستورالعملها را رعایت کرده و به صورت سالانه واکسن دریافت کنند.
در ادامه حجتالاسلام احمد صالحی رییس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در تشریح آمارهای مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری از عملکرد وزیر بهداشت گفت: براساس آمارها، بار اولی که وزیر بهداشت در مرکز ارتباطات مردمی حاضر شده، ۸ موضوع پاسخگویی بوده که پاسخها واصل شده و سه تای آنها واصل نشده است. از این نظر وزارت بهداشت، حائز رتبه خوب با امتیاز ۸۲ شده است.
وی اضافه کرد: مرکز ارتباطات مردمی ۵ مورد مکاتبه درباره ملاقات چهره به چهره با مردم داشته که توسط وزارتخانه پاسخ داده نشده و حائز رتبه ضعیفی شده است. این وزارتخانه بخش «صدای مردم» ندارد و قرار بود که براساس مکاتبات، کارگروهی به صورت ثابت تشکیل شود.
رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری افزود: انتظار ما این است که مردم بتوانند با بالاترین مقام وزارت ارتباط داشته باشند؛ البته وزارت بهداشت از این بابت رتبه خوبی داشته است. اگر کسی درخواست با وزیر را داشته باشد، بتواند دسترسی پیدا کند.
حجتالاسلام صالحی تصریح کرد: بازدیدهای وزیر هم در رتبهبندیها لحاظ میشود؛ اما ملاک ما عمل به بخشنامههای ابلاغشده از سوی معاون اول است.