علیرضا زمانی راد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خوزستان گفت: متاسفانه هیچ استانی مثل خوزستان و هیچ شهری مانند دزفول اینچنین نسبت به داشتهها و مفاخر خود غیرمسئولانه برخورد نکرده و نمیکند.
زمانی راد با اشاره به ۲۳ اردیبهشت ماه سالروز تولید مرحوم شیخ اعظم مرتضی انصاری دزفولی افزود: خاتم الفقها و المجتهدین شیخ اعظم مرتضی انصاری دزفولی که ۱۵ سال مرجعیت عام شیعیان جهان را عهده دار بوده اگرچه افتخار جهان اسلام و تشیع است اما ایرانی، خوزستانی و اهل دزفول است.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر دزفول ابعاد علمی و معنوی شیخ اعظم انصاری دزفولی را مورد اشاره قرار داد و گفت: با وجود گذشت حدود ۱۵۰ سال از ارتحال این عالم فقیه و مجتهد مبرز همچنان کتابهای شیخ اعظم انصاری به عنوان کتابهای درسی در حوزههای علمیه تدریس میشود.
غربت شیخ اعظم انصاری در زادگاه خود دزفول ناشی از غفلت مسوولان این شهرستان است
زمانی راد غربت شیخ اعظم انصاری در زادگاه خود دزفول را ناشی از غفلت مسوولان فرهنگی این شهرستان دانست و افزود: مسئولان و بزرگان دینی و معنوی دزفول دین خود را نسبت به شیخ اعظم ادا نکردهاند و همه ما در مقابل معرفی این الگوی بیبدیل فقاهت کوتاهی و جفا کردهایم.
وی ادامه داد: شیخ اعظم مرتضی انصاری در عین ریاست بر حوزه علمیه نجف و مرجعیت عام شیعیان جهان از جمله زاهدترین اشخاص زمان خود بوده و مجاهدت علمیاش سرمشق همه علما و دانشجویان و سلوک اخلاقیاش الگوی عامه مسلمانان است.
زمانی راد با تاکید بر اهمیت معرفی شخصیت های بزرگ علمی به نسلهای کنونی گفت: ابعاد وجودی شیخ اعظم بجز برای علما و طلاب فاضل و اساتید علوم انسانی ناشناخته است و این به واسطه برخی کم کاری ها است.
مردم با بزرگداشت شیخ انصاری در شبکه های اجتماعی کم کاری مسوولان را جبران کنند
زمانی راد مشارکت همه مردم و مسوولان برای بزرگداشت ۲۳ اردیبهشت ماه سالروز ولادت شیخ مرتضی انصاری را خواستار شد و افزود: با وجود آنکه پیش از این به مناسبتهای مختلف بر اهمیت بزرگداشت شیخ انصاری و بر فراهم کردن تمهیدات لازم برای برگزاری این روز تاکید شد ولی اقدام موثری در این زمینه رقم نخورد.
عضو هیات رییسه شورای اسلامی شهر دزفول ادامه داد: با توجه به اینکه کمتر از یک هفته تا ۲۳ اردیبهشت سالروز شمسی تولد شیخ اعظم مرتضی انصاری دزفولی باقی است به نظر میرسد در این فرصت اندک نتوان انجام کاری اساسی را انتظار داشت به همین دلیل از شهروندان در خواست میشود تا با گرامیداشت این روز این کم کاری را جبران کنند.
وی با تاکید بر ضرورت ایجاد ستاد دائمی بزرگداشت شیخ اعظم انصاری گفت: بزرگداشت سالروز ولادت شیخ اعظم انصاری دزفولی باید منجر به تاثیر عمیق علمی، اجتماعی و فرهنگی در خوزستان و کل ایران اسلامی به ویژه حوزههای علمیه در کشور شود که تشکیل ستاد دائمی بزرگداشت شیخ اعظم این مهم قابل پیگیری و سیاستگذاری است.
به گزارش ایرنا، شیخ اعظم مرتضی انصاری دزفولی ملقب به خاتم الفقها و المجتهدین در هجدهم ذی حجه یعنی عید غدیر سال ۱۲۱۴ هجری قمری مصادف با ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۱۷۵ شمسی در دزفول متولد شد.
شیخ اعظم انصاری از فقیهان بزرگ شیعه در قرن سیزدهم قمری است که پس از صاحب جواهر مرجعیت عام شیعیان جهان شد. وی با نوآوریهای متعدد ناشی از نبوغ بالا و اندیشه ژرف خود توانست علم اصول و به دنبال آن فقه را وارد مرحله جدیدی کند به گونهای که آثار فقهی شیخ مرتضی انصاری یکی از مهمترین منابع فقه شیعی به شمار میآید.
کتابهای رسائل و مکاسب مهمترین آثار شیخ انصاری است و از کتب درسی حوزه علمیه است که با گذشت سالها پس ار ارتحال این عالم برجسته همچنان در حوزههای علمیه تدریس میشود.
شیخ مرتضی انصاری در هجدهم جمادی الثانی سال ۱۲۸۱ هجری قمری مصادف با ۲۸ آبان ۱۲۴۳ هجری شمسی پس از ۶۷ سال عمر با برکت در نجف اشرف درگذشت و در حرم امام علی(ع) به خاک سپرده شد.
میرزای شیرازی صاحب فتوای تحریم تنباکو، سیدجمالالدین اسدآبادی، حسین محدث نوری، شیخ فضلالله نوری، محمدکاظم خراسانی و ملاحسینقلی همدانی از شاگران شیخ اعظم انصاری بودند.
میرزای شیرازی درباره شخصیت این فقیه بزرگ چنین گفته است: «از شروع غیبت کبری تاکنون، هیچ یک از علما به جامعیت شیخ در علم و زهد و ریاست نبوده است».