به گزارش ایرنا، سید علی معتمدیپور روز دوشنبه در نشست با تولیدکنندگان حوزه آبزیان و شیلات در یاسوج اظهار کرد: ایجاد زنجیره کامل تولید ماهی در دستور کار است و به دنبال این هستیم که در صنعت شیلات این استان تولید، صنایع فراوری و کارخانجات تولید خوراک آبزیان و هم سردخانه و زیرساختهایی که برای زنجیره کامل تولید ماهی نیاز است، وجود داشته باشد.
وی افزود: در صنعت شیلات چندین برنامه و اولویت مهم طرحریزی شده است که با جدیت در حال پیگیری هستم و در این مسیر به همراهی و همکاری تولیدکنندگان نیاز داریم تا این صنعت مهم و اشتغالزا را به جایگاه واقعی خودش برسانیم.
معتمدیپور ابراز کرد: اولین موضوعی که به آن توجه داریم این است که پایداری در تولید آبزیان ایجاد کنیم؛ از تولیدکنندگان پای کار حمایت کنیم و در کنار آنها باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به رتبه دوم تا سوم این استان در تولید ماهی، ادامه داد: در گام دوم به دنبال افزایش تولید ماهی در این استان هستیم، یعنی نباید به وضع موجود قانع باشیم چرا که از هر نظر استان کهگیلویه و بویراحمد شرایط و استعداد تولید ماهی و انواع آبزیان را دارد.
وی تصریح کرد: افزایش تولید را به دو شیوه در دستور کار داریم، اول آنکه بهرهوری را افزایش دهیم یعنی اینکه در همین مزارع موجود و در واحد سطح تولید را به کمک فناوریهای روز دنیا بیشتر کنیم به طوری که اگر یک مزرعه تاکنون ۵۰ تن تولید داشت اکنون با شیوههای مدیریتی و اصولی این تولید را با همین شرایط فعلی بیشتر کنیم.
معتمدیپور افزود: شیوه دوم افزایش تولید، اعطای مجوزهای جدید در مناطق دارای شرایط است که در این زمینه نیز تعامل خوبی را با شرکت آب منطقهای برقرار کردیم که حق این استان در زمینه حقابه بخش کشاورزی ادا شود.
وی، اولویت بعدی برنامههایش در شیلات این استان را تقویت زیرساختهای این بخش برشمرد و تصریح کرد: این استان تولید ماهی داشت اما حتی یک کارخانه تولید غذای ماهی که ۷۵ درصد هزینههای تمام شده تولید است را نداشت، سردخانهای هم برای ذخیره ماهی و افزایش قدرت تولیدکننده در فروش محصولش وجود نداشت، بنابراین در این شرایط حتی نمیشد روی پایداری و ثبات تولید و حفظ رتبه استان فکر کرد چه برسد به افزایش تولید و برنامههایی که در این زمینه وجود داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اقدامات امیدبخشی در این زمینه شروع شده است، گفت: ۶ کارخانه تولید خوراک آبزیان در ابتدای دولت سیزدهم کلنگزنی شدند که برخی از آنها پیشرفت قابل توجهی دارند و با اتمام آنها، یکی از نیازهای اساسی صنعت شیلات مرتفع میشود.
معتمدیپور تاکید کرد: یکی دیگر از زیرساختهای لازم بخش کشاورزی به ویژه بخش آبزیان، نبود فضای لازم سردخانهای بود که از روزهای نخست مسئولیتم آن را در دستور کار قرار دادم و با حمایت استاندار و معاون اقتصادی و همچنین نمایندگان مردم در مجلس موفق شدیم در یک اقدام کمنظیر مجوز احداث۳۲ هزار تن ظرفیت سردخانهای را بگیریم.
وی اضافه کرد: بلافاصله اقدامات اجرایی آنها هم شروع شد به طوری که ظرفیت سردخانههای این استان از ۱۶ هزار تن در آستانه رسیدن به ۲۵ هزار تن است که کاری ماندگار و جهادی بوده است.
معتمدیپور اولویت بعدی برنامههایش برای ارتقا صنعت شیلات در این استان را تقویت زیرساختهای این بخش دانست و ادامه داد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی نیاز ضروری صنعت شیلات در کهگیلویه و بویراحمد است چرا که تولید بدون زیرساختهای بازاریابی و بازاررسانی به مشکل برخواهد خورد و در این زمینه تاکنون دراین استان کاری نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست که استانی که حدود ۲۱ هزار تن ماهی تولید میکند و رتبه سوم کشور است، حتی یک کارخانه کنسروسازی یا بستهبندی نداشته باشد، بنابراین ایجاد این صنایع فراوری را با محوریت مدیریت شیلات در دستور کار قرار دادیم و به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم.
معتمدیپور تاکید کرد: وقتی تولید باشد، صنایع فراوری و بستهبندی باشد، زیرساختهایی چون سردخانه و کارخانجات تولید خوراک آبزیان هم باشد نه تنها پایداری تولید و اشتغال رقم میخورد بلکه ارتقای این صنعت و افزایش تولید نیز تضمینی خواهد بود.
وی بیان کرد: در صنعت شیلات این استان به دنبال ایجاد زنجیره ارزش غذایی و زنجیره کامل تولید ماهی هستیم که مقدمات آن فراهم شده و این مهم را با اولویت سرمایهگذاران فعال در صنعت شیلات همین استان به سرانجام خواهیم رساند.
به گزارش ایرنا، در این نشست مشکلاتی همچون عدم همکاری شرکت آب منطقهای، موانع تمدید پروانههای آب، سختگیریهای بانکی، عدم اجرای تعهدات واقعی بیمه، سختگیریهای دامپزشکی، مشکلات مزارع مستقر در بستر رودخانه بشار، عدم حضور ناظران فنی و بهداشتی در مزارع و روند طولانی فرایند مجوزها و استعلامات و نبود کارخانه تولید خوراک آبزیان در درون استان توسط تولید کنندگان حوزه آبزیان مطرح شد.