به گزارش ایرنا، رضا حاجی پور در توضیح نشست امروز دوشنبه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، گفت: در نشست امروز طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی با حضور رئیس سازمان سنجش، معاون وزیر آموزش و پرورش و کارشناسان مرکز پژوهشها در حضور اعضای کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این طرح، اصلاح قانون سال ۹۲ مجلس بوده و در آن اشاره شده که میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری با پیشنهاد آموزش و پرورش توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین شود، همچنین شورا مکلف است میزان تاثیر قطعی سوابق تحصیلی را قبل از شروع سال تحصیلی دانشگاهها به اطلاع عموم برساند.
حاجی پور افزود: در مادههای بعدی این قانون نیز مجازاتهایی در صورت استنکاف از قانون پیش بینی شده و در ماده آخر این طرح نیز تاکید شده سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور از سال ۱۴۰۳ و بعد از آن براساس این قانون صورت می پذیرد.
میزان تأثیر قطعی سوابق تحصیلی به شورای سنجش و پذیرش واگذار شد
احمد نادری با اشاره به تصویب طرح یک فوریتی اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس عنوان کرد: نکته مهم این طرح این بود که میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین میشود و به این ترتیب میزان تأثیر و بازگشت دروس عمومی به آزمون سراسری نیز در شورا تصمیم گیری خواهد شد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس ادامه داد: امیدواریم طبق ضوابط آیین نامه داخلی مجلس، این طرح طی دو هفته آینده در صحن علنی مجلس مصوب کنیم تا این مصوبه به کنکور ۱۴۰۳ برسد.
نادری ادامه داد: با تصویب این طرح، چیزی که شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب کرده، ملغی خواهد شد؛ از ابتدا نیز معتقد بودیم شورا حق ورود به این تغییر قانون مجلس را نداشت.
وی تأکید کرد: شورای سنجش و پذیرش یک شورای کارشناسی کامل بوده که رئیس شورا وزیر علوم، دبیر آن رئیس سازمان سنجش، دو نفر از وزارت آموزش و پرورش و دو نفر از وزارت بهداشت و معاون آموزشی وزارت علوم حضور دارند. همچنین عضو ناظری از مجلس به انتخاب صحن علنی که بنده هستم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دیگر اعضای ناظر حضور دارند.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: بنابراین این شورا صلاحیت لازم برای بررسی میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری و چگونگی تأثیر میزان دروس عمومی را دارد و در این رابطه تصمیم گیری خواهد کرد.