نیویورک- ایرنا- معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل از حمایت روسیه از دولت بشار اسد درباره ادعاها در خصوص حملات شیمیایی از سوی سوریه، عصبانی شد و مدعی شد: اقدامات روسیه مشنور سازمان ملل را تضعیف می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رابرت وود، معاون سفیرآمریکا در سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره پرونده شیمیایی سوریه افزود: حکومت سوریه به مخالفت با فعالیت تیم ارزیابی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی ادامه می دهد. تیم ارزیابی در حال حاضر تنها می تواند فعالیت های محدودی در داخل سوریه انجام دهد که به طور قطع اثربخشی بازدیدهای آن را تضعیف می کند.

دیپلمات آمریکایی مدعی شد: روسیه به صورت بیشرمانه از رفتار جنگ طلبانه سوریه حمایت می کند و این حمایت به حکومت بشار اسد توانایی می دهد و مردم سوریه را با چشم انداز حملات شیمیایی بیشتر مواجه می کند.

معاون سفیر آمریکا ادامه داد: روسیه به جای درخواست برای اجرای کامل قطعنامه ۲۱۱۸، که روسیه در ابتدا از آن حمایت می کرد، حمله به اعتبار سازمان منع سلاح های شیمیایی را انتخاب کرده و منشور سازمان ملل را با این اقدامات تضعیف می کند.

رابرت وود اضافه کرد: آمریکا به شدت حکومت اسد را به دلیل استفاده مکرر از سلاح های شیمیایی علیه غیرنظامیان سوری از جمله در دوما در ۷ آوریل ۲۰۱۸ محکوم می کند.

وی گفت: ما بار دیگر از حکومت سوریه می خواهیم که اعلامیه های کنوانسیون تسلیحات شیمیایی خود را اصلاح کند و آنها را دقیق و کامل کند و دسترسی بلامانع به کارکنان سازمان منع سلاح های شیمیایی را همانطور که در قطعنامه ۲۱۱۸ شورای امنیت سازمان ملل اعلام شده است، فراهم کند.

مدیر کل سازمان منع تسلیحات شیمیایی بهمن ماه سال گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل، سوریه را متهم کرد که یک بالگرد ارتش این کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی ، دو سیلندر سلاح شیمیایی را بر روی جمعیت شهر دوما در استان ریف دمشق پرتاب کرده است.

به گزارش ایرنا، فرناندو آریاس مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی گزارشی در خصوص حمله شیمیایی در دوما و اسناد مربوط به آن را در شورای امنیت به اشتراک گذاشت.

دوما مهم ترین شهر استان ریف دمشق سوریه است که مرکز اداری آن نیز محسوب می شود. این شهر که تا پیش از حوادث سوریه در سال ۲۰۱۱ بیش ۱۱۰ هزار نفر جمعیت داشت، در ۹ کیلومتری پایتخت سوریه واقع است.

تروریست های سوری ۱۸ فروردین ماه ۱۳۹۷ مدعی شدند که این شهر از سوی دولت دمشق هدف بمباران شیمیایی قرار گرفته و در جریان آن ۷۵ سوری کشته و ده ها تن دیگر زخمی شدند.
واشنگتن به همراه لندن و پاریس بامداد ۲۵ فروردین همان سال به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی در دوما، برخی مناطق محدود در سوریه را هدف حمله موشکی و هوایی قرار داد که پدافند موشکی سوریه، ۷۰ درصد این موشک ها را رهگیری و نابود کرد.

سازمان منع تسلیحات شیمیایی در اول اردیبهشت ماه همان سال در بیانیه ای اعلام کرد که بازرسان این سازمان، نمونه هایی را از محل حمله شیمیایی ادعایی در شهر دوما در سوریه جمع آوری کرده اند که قرار است در هلند آزمایش شود.

رسانه‌های غربی پیش از این گزارش‌هایی ادعایی از یک حمله شیمیایی به شهر دومای سوریه منتشر کردند که در یک زمان‌بندی عجیب و در آستانه آزادسازی این شهر به دست نیروهای دولتی سوریه صورت گرفته بود.

مدیر سازمان منع تسلیحات شیمیایی در نشست روز سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل مدعی شد دلایل منطقی نشان می دهند حداقل یک بالگرد ارتش سوریه در سال ۲۰۱۸ دو سیلندر سلاح شیمیایی را بر روی جمعیت دوما پرتاب کرده است.

فرناندو آریاس دیپلمات اسپانیایی که اکنون به عنوان مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی فعالیت می کند، در گزارش خود گفت که مردم محلی در دوما هنگام وقوع حمله شیمیایی به زیرزمینی ها پناه بردند و مستقیماً و به شدت مورد تحت تاثیر کلر قرار گرفتند، زیرا کلر ۲.۵ برابر سنگین تر از هوای اطراف است.

آریاس به یافته‌های مربوط به استفاده از سلاح‌های شیمیایی و نقض حقوق بشر در سوریه اشاره و ادعا کرد که اکنون از طریق مکانیسم‌هایی که برای تحقیق در این خصوص ایجاد شده است و پاسخگویی جامعه بین‌المللی را می‌طلبد.