به گزارش ایرنا، دفاع مقدس صحنه مردانگیها، حماسهها و رشادت ها و تبلور واقعی کربلا و عاشورای حسینی است؛ با تورق و تعمق بیشتر بر سیر تاریخی ایران این حقیقت بیش از پیش آشکار میشود که هویت و فرهنگ این مرز و بوم و هر آنچه مایه عزت و آزادمردی این ملت میشود از گذرگاه دوران طلایی دفاع مقدس میگذرد.
دفاع مقدس اوج رویش فرهنگ ناب و مترقی ایرانی و اسلامی (عاشورایی) است، فرهنگی به بلندای تاریخ که ریشه در اعماق و خواستههای ملتی شجاع و با فرهنگ دارد، ملتی که در تمامی ادوار و تاریخ پرشکوهش عزت، شرف، مردانگی و ظلم ستیزی موج میزند.
البته نوع پردازش و تنوع برنامه ها و فرآیند برگزاری و بهره مندی از برکات کنگره ها هم بسیار حائز اهمیت است و آن را باید به مثابه گنجینه ای بدانیم که هر چه و هر آنکس بتواند سهمی بیشتر از آن برداشت کند بی گمان در رسیدن به اهداف آن نیز موفق تر عمل کرده است.
باید پذیرفت که امروزه بررسی و تحلیل محتوایی و پرداختن به جان مایه و درون مایهای که برخاسته از جوهره معنوی و آزادی خواهانه ملت رشید ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس است از زوایا و ابعاد مختلف آن به منظور آشنایی نسل جدید و نسلهای آینده ضرورتی غیرقابل انکار است.
پس از برگزاری موفق و باشکوه نخستین همایش سرداران، امیران، فرماندهان و هشت هزار شهید استان همدان در آبان ماه سال ۸۹، دارالمجاهدین و دارالمومنین همدان امسال میزبان یکی از بزرگترین و مهمترین رویدادهای فرهنگی و معنوی با عنوان دومین کنگره ملی هشت هزار شهید استان همدان است.
اهمیت این برنامه، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز همدان را بر آن داشت که میزگردی با چند تن از مسئولان متولی این کنگره برگزار کند که مشروح آن را در ذیل می خوانید:
کنگره دوم با رویکرد دهه نودی ها
برنامه های اجرایی و قابل پیش بینی شده دومین کنگره شهدا در استان همدان و آنگونه که دبیر اجرایی و متولیان امر این کنگره به آن اذعان داشته اند با رویکرد و راهبردی مردم محور استوار شده است.
آنها می گویند با توجه با اتفاقات اخیر و جنگ ترکیبی دشمن که نقطه ثقل و اساس آن نیز نسل جوان و نوجوان و دهه نودی ها را نشانه گرفته ما هم در این کنگره سعی کردیم که بیشتر برنامه ها به ویژه در حوزه های فرهنگی و هنری حول همین محور یعنی نسل امروز بچرخد.
دبیر ستاد اجرایی دومین کنگره ملی هشت هزار شهید استان همدان در این میزگرد گفت: ساخت انیمیشن ها، اردوهای متعدد دانش آموزی و برگزاری یادواره ها و حضور بر سر کلاس های درس و روایت هایی از حوزه ادبیات دفاع مقدس از جمله برنامه هایی است که در راستای تبیین آشنایی نسل امروز جامعه با فرهنگ ناب دفاع مقدس در این کنگره پیش بینی و یا عملیاتی شده است.
به گفته سردار مهدی فرجی برگزاری کنگره دوم هشت هزار شهید استان همدان با اثرگذاری مستقیم در زندگی مردم معنویت را در بین افراد جامعه گسترش دهد.
وی ادامه داد: برگزاری کنگره شهدا را موجب ترویج و تبیین سیره شهدا در جامعه، مردم و جوانان دانست و اظهار داشت: در راستای این کنگره آزادسازی هشت هزار زندانی، ساخت هشت هزار منزل مسکونی، توزیع هشت هزار جهیزیه و کاشت هشت هزار نهال به نیت هشت هزار شهید استان در حال اجرا است.
وی با تاکید بر توجه و نگاه ویژه عوامل اجرایی این کنگره به رسانه، از خبرنگاران خواست تا به عنوان بازوان توانمند کنگره شهدا همه برنامههای اجرایی را به صورت دقیق و روزانه به مردم، مسئولان و نیز سایر استان ها اطلاع رسانی کنند.
سردار فرجی از رسانهها خواست تا به عنوان بازوان توانمند کنگره شهدا همه برنامههای اجرایی در کنگره شهدا را به صورت دقیق و روزانه به مردم، مسئولان و نیز سایر استان ها اطلاع رسانی کنند.سردار فرجی با اشاره به اینکه برگزاری بی نظیر و مطلوب نخستین کنگره ملی هشت هزار شهید استان همدان در ابتدای سال ۸۹، توقع مردم استان را در این زمینه بالا برد اظهار داشت: تلاش می شود که کنگره دوم پربارتر برگزار شود.
دبیر ستاد اجرایی دومین کنگره ملی هشت هزار شهید همدان افزود: شهادت بزرگانی همچون سردار شهید همدانی، سردار شهید سلگی و سایر شهدای والامقام مدافع حرم در فاصله کنگره اول تا دوم به عنوان یک ظرفیت میتواند به دومین کنگره غنای بیشتری دهد.
دبیرخانه کنگره با ۲۳ کمیته به طور دائم فعال است
مشاور عالی فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان با اشاره به اینکه مقرر شد دبیرخانه کنگره با ۲۳ کمیته به طور دائم فعال باشد تاکید کرد: ارائه ۸۰ خدمت در کنگره دوم از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به ویژه برای اقشار نیازمند و قشر نوجوان و جوان آغاز شده است و با پایان کنگره نیز ارائه خدمات تعطیل نخواهد شد.
سردار فرجی تصریح کرد: مقام معظم رهبری به برگزاری این کنگره ها عنایت ویژه ای دارند و حتی در شرایط سخت کرونایی که به هیچکس اجازه ملاقات ندادند ستاد برگزاری کنگره شهدا با رعایت شیوه نامه های بهداشتی نزد ایشان برگزار می شد.
وی با بیان اینکه مخاطب اصلی کنگره دوم شهدا، نوجوانان و جوانان در مقاطع مختلف تحصیلی و دانشجویان هستند افزود: هزار و ۱۰۰ یادواره شهدای مدرسه ای توسط بسیج دانش آموزی تاکنون انجام شده است و نیز یادواره شهدای ورزشکار با ۸۰ درصد شرکت کنندگان نوجوان و جوان به صورت مطلوبی برگزار شد.
دبیر ستاد اجرایی دومین کنگره ملی هشت هزار شهید همدان با یادآوری اینکه اجرای برنامه نمایشی شب های آفتابی در کنگره اول با استقبال بی نظیری همراه بود افزود: اجرای برنامه نمایشی "شبهای شیدایی" در مرداد ماه بین ۱۵ تا ۲۰ شب در مجموعه فاخر نمایشگاه بین المللی همدان پیش بینی شده است.
سردار فرجی گفت: ۳۰ دقیقه از نمایش شب های آفتابی به برنامه های استانی مانند زندگینامه شهیدان علی چیت سازیان و سردار همدانی، بمباران استادیوم قدس، شهید آیت الله مدنی و شهدای مدافع حرم استان می پردازد.
این مقام مسئول ادامه داد: برگزاری نمایشگاه کتاب، برگزاری جشنوارههای هنری، نصب دیوارنگاره شهدا در ورودی ۸۰ مسجد، برپایی موکب در ایام اربعین و محرم و صفر، چاپ نشریه جادوانه ها، تهیه و پخش تیزرهای مربوط به شهدا، تهیه سایت و وب سایت کنگره به نشانی http://shohadayehamedan.ir ، برگزاری جشنواره حبیب حرم، تجلیل از فرزندان نخبه شهدا و ایثارگران، شناسایی و حمایت از ۸۰۰ سرپرست خانوار، تولید ۱۴ مستند شهدا، سرکشی از هشت هزار شهید استان، طراحی و توزیع مدال به نام و اسم شهدا از سوم خرداد از دیگر برنامههای اجرایی کنگره است.
سردار فرجی افزود: تهیه فیلم سینمایی شهید والامقام "سعید قهاری سعید" با همکاری روایت فتح و فیلم سینمایی سردار شهید همدانی نیز با هماهنگی وزیر ارشاد در دستور کار قرار دارد.
کنگره شهدای مهندس همدان
نخستین کنگره ۱۱۶ شهید مهندس همدان صبح پنجشنبه (۴ اسفند ۱۴۰۱) با حضور محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه صنعتی همدان با هدف معرفی نقش موثر مهندسان و نخبگان در هشت سال دفاع مقدس در قالب کنگره بزرگداشت سرداران، فرماندهان، امیران و هشت هزار شهید استان همدان برگزار شد.
شناسایی، بزرگداشت شهدای نخبه مهندسی استان همدان و همچنین معرفی این شهدای والامقام به عنوان الگوهای ناب و پرورش یافته در مکتب امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی، به نسل جوان دانشجویی، از مهمترین اهداف برگزاری این کنگره بود.
تولید محتوا از تاریخ مقاومت رمز ماندگاری سیره شهدا است
استاندار همدان در جلسه شورای سیاستگذاری دومین کنگره ملّی هشت هزار شهید استان همدان اظهار داشت: تولید محتوای رسانهای از تاریخ مقاومت و ایثار به فراخور ذائقه جامعه امروز و نسل جوان اقدامی ویژه و رمز ماندگاری سیره شهدا و رشادت ایثارگران در دوران دفاع مقدس است.
«علیرضا قاسمی فرزاد» افزود: تولید محتوای رسانهای در تبیین ابعاد زندگی و سیره همه شهدای وطن، وقایع تاریخی استان در عرصههای مختلف و نمود دادن به اقدامات در ارتقای عملکرد کنگره راه گشا است.
تهیه فیلم سینمایی شهید والامقام "سعید قهاری سعید" با همکاری روایت فتح و فیلم سینمایی سردار شهید همدانی نیز با هماهنگی وزیر ارشاد در دستور کار قرار دارد.رسانه باید به سمت مسائل ارزشی پیش برود
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان نیز در این نشست با اشاره به جایگاه اثربخش خبرگزاری ایرنا در هدایت، تبیین و روشنگری افکار عمومی گفت: خبرگزاری ها رقیب هم نیستند و رسانه باید با قدرت راهبری و کار حرفه ای در سطح جامعه جایگاه هدایتگری خود را پیدا کند.
سردار مهدی ظفری با تاکید بر اینکه رسانه باید به سمت مسائل ارزشی پیش برود اظهار داشت: ارتباط تخصصی رسانه با کنگره برنامه ریزی شود و رسانه مجموعه فعالیتی استان را رصد و به موقع به جامعه اطلاع رسانی کند.
وی ادامه داد: ترویج فرهنگ دفاع مقدس که ایثار تمامی خوبیهاست، کشور و نظام را در مقابل تهدید نرم و توطئه های فرهنگی دشمنان محافظت می کند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همدان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری جهاد تبیین را بر متولیان امر واجب دانستند و بر ضرورت آن تاکید دارند گفت: کسانی که رسالت جهاد تبیین بر دوش آنان است اگر به موقع عمل نکنند جای حق و باطل عوض میشود.
سردار ظفری با تاکید بر تولید محتوا در حوزه ایثار و شهادت افزود: مسئولان با توجه به وجود ظرفیتهای موثر استان همدان در حوزه دفاع مقدس، اشاعه فرهنگ انقلابی با تولید محتوا را در برنامههای خود مورد توجه و دقت قرار دهند.
وی افزود: معرفی و ترویج مکتب سردار شهید قاسم سلیمانی گام بلندی در راستای صیانت از شعائر انقلابی و اسلامی است که باید با قدرت در جامعه دنبال شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان افزود: روحیه ایثار، فداکاری و شهادتطلبی بزرگترین عامل و ابزار در خنثیسازی توطئههای دشمنان اسلام و انقلاب است و سیره شهید والامقام سلیمانی دراین زمینه مملو از صفات ارزشمند و قابل توجه است.
سردار ظفری با تاکید بر ضرورت آگاهی بخشی و توجه نسل جوان به خصوص دانش آموزان به فرهنگ ایثار و شهادت اظهار داشت: در شورای فرهنگ عمومی و شورای سیاستگذاری کنگره مقرر شد که مجموعه ۳۲۰ هزار دانش آموز استان در سطوح مختلف آموزشی از مرکز فرهنگی باغ موزه دفاع مقدس بازدید کنند و به طور قطع روحیه معنوی دانش آموزان در این بازدیدها تقویت می شود.
وی، آگاه سازی و ارائه آموزش های ضمن خدمت با موضوعات شهید و شهادت در باغ موزه را ضروری دانست و گفت: اجرای آموزش ضمن خدمت برای ۲۲ هزار معلم استان همدان با موضوع دفاع مقدس به برکت کنگره هشت هزار شهید استان همدان در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان افزود: وجود معلمان توجیه شده و ارزشمند از بروز ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی در دانش آموزان جلوگیری می کند.
سردار ظفری تصریح کرد: دفاع مقدس یک میراث ملی مذهبی و یک افتخار ملی است که ما میراث این افتخار غیر قابل تکرار هستیم بنابراین انتقال ابعاد این حماسه به نسل جدید جامعه ضرورت دارد.
وی با اشاره به اینکه اقدامات قبل، حین و بعد از اجلاسیه در حال اجرا و در دستور کار قرار دارد گفت: تهیه و توزیع هشت هزار جهیزیه، کاشت هشت هزار نهال و توزیع ۸۰۰ هزار بسته معیشتی از اقدامات انجام شده در راستای گرامیداشت کنگره هشت هزار شهید استان همدان است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان از رسانه های خواست که تمامی جزییات و اقداماتی که در راستای کنگره شهدا در استان اجرا می شود را بازگو و اهداف آن را تبیین کنند.
سردار ظفری با تاکید بر اینکه نماد حماسی هر شهرستان ساخته شود گفت: شهرستان تویسرکان که بیشترین تعداد شهید در عملیات مرصاد را داشته است مشهور به شهر مرصاد است و باید یادمانی با این عنوان در ورودی شهر ساخته شود.
سردار ظفری با تاکید بر اینکه نماد حماسی هر شهرستان ساخته شود گفت: شهرستان تویسرکان که بیشترین تعداد شهید در عملیات مرصاد را داشته است مشهور به شهر مرصاد است و باید یادمانی با این عنوان در ورودی شهر ساخته شود.مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران همدان نیز در این نشست گفت: ۲۳ کمیته در راستای برگزاری هرچه بهتر دومین کنگره هشت هزار شهید استان دایر شده که ۲ کمیته "تکریم ایثارگران" و "جمع آوری آثار شهدا" برعهده بنیاد شهید قرار گرفته است.
مجید صفدریان ادامه داد: تکریم از ۲۳ هزار نفر از ایثارگران در دستور کار کمیته تکریم ایثارگران قرار دارد که پنج هزار نفر از این تعداد براساس برنامههای کنگره انجام می شود.
وی افزود: همسران، والدین شهدا، جانبازان ۷۰ درصد و فرزندان شهدایی که پدر یا مادر آنها در قید حیات نیستند در لیست این بازدیدها قرار دارند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران همدان با بیان اینکه خانوادهها نیازی به سرکشی و دیدارهای ما ندارند گفت: سرکشی از خانوادهها فقط برای آنها زحمت به دنبال دارد و ما به آنها نیاز داریم تا روح خود را پالایش کنیم.
صفدریان افزود: بسیاری از خانوادههای شهدا که جگرگوشههای خود را در راه سربلندی و عزت کشور فدا کردند اغلب از شرایط موجود ناراضی هستند و به نوعی نگران جوانان جامعه و آینده آنها هستند.
وی، تجلیل و معرفی نخبگان شاهد و ایثارگر را از برنامههای اجرایی در راستای کنگره شهدا برشمرد و گفت: تعداد ۲۰۰ نفر از نخبگان شاهد شناسایی شده که با هماهنگی صدا و سیما مرکز همدان معرفی می شوند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران همدان افزود: برگزاری یادواره شهید در ۷۵۰ گلزار شهری و روستایی استان با عنوان "میهمانی لاله ها" و با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و انتقال رمز و راز پیروزی به نسل جوان در دستور کار قرار دارد.
صفدریان از آغاز طرح ساماندهی گلزار شهدا خبر داد و گفت: براساس اعتباراتی که در سفر رییس جمهور درباره ساماندهی گلزار شهدا به استان همدان اختصاص یافت، از هفته آینده ساماندهی گلزارهای شهدا آغاز خواهد شد.
وی یادآور شد: ۱۹ میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهور (ششم مرداد امسال) برای ساماندهی گلزار شهدای استان مصوب شد تا این مزارها در شان شهدا مرمت و بازسازی شود.
وی یادآور شد: ۱۹ میلیارد تومان اعتبار در سفر رییس جمهور (ششم مرداد امسال) برای ساماندهی گلزار شهدای استان مصوب شد تا این مزارها در شان شهدا مرمت و بازسازی شود.مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان اظهار داشت: شرایط جوی و قرار داشتن گلزار شهدا در معرض باد، باران، سرما و گرمای تابستان، مزار شهدا را به مرور دستخوش آسیب کرده و بنابراین ساماندهی گلزار شهدا یکی از اولویت های این مجموعه است.
صفدریان تاکید کرد: دولت سیزدهم با وجود محدودیت های مالی توجه ویژه ای به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ساماندهی گلزار شهدا دارد.
وی ادامه داد: به گفته استاندار همدان ۵۸ میلیارد تومان از اعتبارات سفر مردادماه ۱۴۰۱ رییس جمهور و اعضای هیات دولت به این استان برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ۱۰ میلیارد تومان هم برای احداث یادمان های شهدای جاوید الاثر همدان مصوب و پیش بینی شده است.
کتاب "زمانی برای عاشقی" رونمایی شد
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان همدان نیز در این نشست از رونمایی کتاب «زمانی برای عاشقی» خبر داد و اظهار داشت: این کتاب نوشته لیلا گودرزیان فرد و خاطرات و زندگینامه شهید «محسن عینعلی» به نقل از معصومه خدابخشی همسر شهید، سه شنبه ۱۲ اردیبهشت رونمایی شد.
محمد برخوردار افزود: این مراسم در خانه کتاب تهران، سرای اهل قلم و با حضور امیر سرتیپ فولادی رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
وی ادامه داد: کتاب "زمانی برای عاشقی" در چاپ اول تعداد هزار نسخه در ۱۸۰ صفحه و توسط انتشارات حماسه ماندگار به چاپ رسیده است.
برخوردار یادآوری کرد: شهید والامقام "محسن عینعلی" متولد ۱۳۴۱ در روستای قلعه آقابیگ شهرستان تویسرکان، فرمانده گردان ۱۵۳ لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) بود که در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۶۵ در منطقه عملیاتی جزیره مجنون به شهادت رسید.
کنگره هشت هزار شهید استان همدان نیمه اول امسال برگزار می شود.
استان همدان هشت هزار شهید، ۱۸ هزار جانباز و یک هزار آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.