کوروش خلیلی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: بیشترین تولیدات آبزیپروری گیلان در بخش ماهیان گرم آبی است که ۷۷ درصد کل این محصولات را شامل میشود و پس از آن تولیدات ماهیان سرد آبی با هشت درصد، ماهیان خاویاری ۴.۵ درصد و گیاهان آبزی و تکثیر۱۰ درصد تولید را به خود اختصاص دادهاند.
وی تعداد مزارع آبزی پروری استان گیلان را ۶ هزار مورد عنوان و تصریح کرد: از این تعداد ۹۰ درصد به تولیدات ماهیان گرم آبی، ۶ درصد ماهیان سردآبی، ۱.۵ درصد ماهیان خاویاری و مابقی گیاهان آبزی و سایر گونهها اختصاص دارد
مدیر کل شیلات گیلان گفت: این استان از محل صادرات محصولات آبزیپروری در سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۷ میلیون دلار درآمد داشت که نسبت به سال ۱۴۰۰ (حدود ۲۰ میلیون دلار)در این بخش ۳۷ درصد رشد داشت.
وی بیان کرد: تولیدات آبزی پروری گیلان به کشورهای عراق، ارمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان و روسیه صادر شد. با توجه به وضعیت منطقه و شرایط کشورهای منطقه شیلات گیلان در افق ۱۴۰۴ بدنبال افزایش صادرات محصولات آبزی پروری استان به ۱۰۰ میلیون دلار است.
خلیلی با اشاره به رشد ۳۷ درصدی ارزش صادرات خوراک آبزیان، گفت: استان گیلان سال قبل ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن خوراک آبزیان صادر کرد درحالیکه در سال ۱۴۰۰ این مقدار ۲ هزار و ۵۰۰ تن بود. نگاه شیلات گیلان به صادرات، نگاهی توسعه ای است و معتقدیم شیلات در دریای خزر میتواند حکمرانی را برای اقتصاد دریامحور ایجاد کند.
خلیلی اضافه کرد: شیلات گیلان به لحاظ وسعت ۱۱ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبزیپروری دارد که ۹۸ درصد از این وسعت برای تولید ماهیان گرمآبی شامل تولید کپورماهیان، بیگهد و فیتوفاگ، آمور و سایر گونههاست.
وی مجموع تولیدات محصولات شیلاتی در سال ۱۴۰۱ را ۷۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: ۸۴ درصد تولیدات که ۹۰ درصد آنرا تولید ماهیان گرمابی، ۶.۵ درصد سردآبی و ۲.۵ درصد ماهیان خاویاری پرورشی تشکیل میدهد از محل آبزی پروری و ۱۶ درصد صید از دریا میباشد.
بیشتر بخوانید: