به گزارش خبرنگار ایرنا، علی بهادری جهرمی ید طولایی در حضور بین دانشجویان و نسل جوان دارد و این حضور در ماههای اخیر پررنگ تر نیز شده است در همین راستا و به درخواست و دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه، در این دانشگاه حاضر شد تا نه فقط به مطالبات و دغدغههای دانشجویان این دانشگاه بلکه برای دانشجویان همه مراکز عالی آذربایجان غربی پاسخ دهد.
این دیدار از قضا در وقت ظهر انجام شد و پس از خواندن نماز ظهر و عصر (البته شکسته برای آقای بهادری و همراهان تهرانی و کامل برای ما) به سلف سرویس دانشگاه ارومیه رفتیم تا بعد از مدتها، ناهار دانشجویی مهمان دانشجویان باشیم.
این حضور سخنگوی دولت و برخی مسوولان دانشگاهی و غیردانشگاهی در سلف سرویس موجب حیرت دانشجویان هم شده بودند البته آنها در همایش بعد از ناهار به خوبی از خجالت روسای دانشگاه در آمده و این حضور را موجب بهبود کیفیت غذا و حتی دادن میوه (پرتقال) در کنار غذا برای اولین بار به دانشجوها دانستند و یکی از دانشجویان در ابتدای صحبتش، پرتقال به امانت داده شده در سلف را به بهادری جهرمی هدیه کرد.
جهرمی گفت: غذایی که در سلف سرویس دانشگاه خوردیم، واقعا غذای دانشجویی بود و از همه زرق و برقهای معمول غذاهای سرو شده در سفرهای مسوولان به استان خالی! همین هم بسیار خوب بود.
بعد از خوردن غذا مسیر کوتاه بین سلف سرویس تا سالن شهید چمران دانشگاه را پیمودیم تا به این سالن برسیم؛ در ابتدای ورود به سالن، تعداد بسیار زیادی دانشجو را دیدم که نه تنها بر روی صندلیها، بلکه بر روی پلهها و راهروی سالن نشسته و یا ایستاده بودند تا هم سخنگوی دولت را ببینند، هم مطالبات خود را بگویند و پاسخ را بشنوند.
جلسه با قرائت قرآن کریم آغاز شد و پس از آن، سرود پرافتخار جمهوری اسلامی ایران در سالن طنین انداز شد که اکثر قریب به اتفاق دانشجویان با سرود همخوانی کردند، این کار عزت و غرور ملی ما را دو چندان جلوه گر بود.
بهادری جهرمی که پس از سخنرانی معمول رییس دانشگاه و ارائه گزارش به بالای سن آمد، مورد تشویق خیل زیادی از دانشجویان قرار گرفت او هم در ابتدای سخنرانیاش از کمبود جا برای خیل زیاد دانشجویان ابراز شرمندگی کرد و از دانشجویان خواست تا در روی سن هم بنشینند تا شاید کمی این کمبود، جبران شود.
بدنبال دعوت سخنگو، تعداد قابل توجهی از دانشجویان بر روی سن آمدند تا هم از سرپا ایستادن در دور و بر سالن رها شوند و هم به آقای سخنگو نزدیک تر باشند تا شاید لابلای سخنرانی دانشجویان، در گوشی حرفهایشان را خصوصی به گوش بهادری جهرمی برسانند.
در این گفت و شنود دانشجویی، حدود ۱۵ دانشجو از دانشگاههای مختلف آذربایجان غربی به نمایندگی صحبت کردند و دغدغههای خود را با آقای سخنگو در میان گذاشتند بخشی از آنها توسط بهادری جهرمی جواب داده شد ولی بخش دیگر به علت کمبود وقت و برای بیشتر وقت داشتن دانشجویان، توسط آقای سخنگو نوشته شد تا در وقت مقتضی هم جواب داده شده و هم در صورت نیاز اقدام شود.
حسینی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه که از قضا میزبان جلسه هم بود و در ابتدا هم از حضور سخنگوی دولت با یک نامه در این دانشگاه قدردانی کرد، اولین سخنران دانشجویی بود او همت بیشتر به عملی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری از سوی دولت انقلابی را خواستار شد و البته گفت که پیوست عدالت در طرحها باید طبق فرمایشات معظم له لحاظ شود.
انتقاد او از بی توجهی به اجرای درست طرحهای مترقی در کشور بود که میتوانند پیشران و امیدآفرین باشند ولی به خوبی پیش نمیروند.
نجفی، نماینده یکی دیگر از تشکلهای دانشجویی هم که به عنوان نفر دوم روی سن آمد، توپی پرتر از حسینی داشت و از همان ابتدا، انتقادها را از گرانی شروع کرد.
این دانشجوی دانشگاه ارومیه گفت ما به عنوان دانشجو از سه ماه پیش میدانستیم که قیمت مرغ و گوشت گران میشود ولی دولت نمیتوانست پیش بینی کند؟
نجفی گفت، گفتمان دولت چیست؟ دولت در جهت عکس شعار سال عمل میکند و بیشتر تورم زایی میکند و کاهش تولید را در دستور کار دارد.
جایگاه مردمی سازی اقتصاد و فرهنگ در دولت سیزدهم دیگر سوال این دانشجوی دانشگاه ارومیه بود.
نجفی البته در آخر صحبتهایش، گریزی هم به مسایل دانشگاه زد و گفت، معتمدیان استاندار آذربایجان غربی ۲ سال است که به دانشگاه دعوت شده ولی نیامده است؛ وضعیت بد خوابگاهها و پخش پرتقال در سلف به علت حضور آقای بهادری هم از دیگر بخشهای سخن نجفی بود.
صحبتهای نجفی بارها به مذاق دانشجویان خوش آمد و آنها با سوت و کف، نسبت به این انها ابراز احساسات کردند البته در بخش مربوط به پخش پرتقال، این سوت و کفها کر کننده بود.
حاجیلو عضو بانوی تشکل انجمن اسلامی دانشگاه ارومیه هم سخنران دیگر دانشجویی این مراسم بود.
او خطاب به آقای سخنگو گفت چه فضایی را برای اعتراض دانشجویان مهیا کردهاید؟ دلیل خروجیهای برتر و ورودیهای ضعیف به دانشگاههای کشور (فراز مغزها) چیست؟ علت توافق نداشتن آمارها و واقعیتها در جامعه چیست؟ چرا باید به علت نبود شغل، دانشجویان پس از فارغ التحصیل به خارج از کشور مهاجرت کنند؟
علی آرواتانی دیگر دانشجویی بود که او هم مطالبات خود را این گونه بیان کرد: رییس جمهور دستور میدهد ولی عمل نمیشود، خواهان شفافیت در مورد معوق شدن حقوق معلمان هستیم، نمایندگان فعالیت پنهانی در حوزههای انتخابیه دارند و نقش آنها به وضوح در انتصابات مشخص است.
او همچنین گفت که دولت باید در این خصوص خود را پاسخگوی ابهامات بداند.
رضا حسین نژاد از دیگر دانشجویان دانشگاههای آذربایجان غربی هم به پشت تریبون رفت و اظهار کرد که در مورد مشکلات دولت چهل سال حرف زدهایم ولی نتوانستهاید حل کنید.
در پاسخ به این گفته این دانشجو، بهادری جهرمی سن خود را گفت و گفت که او فقط ۳۶ سال دارد.
حسین نژاد از افزایش بی رویه قیمت ماشین و ارزش دلار هم انتقاد کرد.
مشکل خوابگاههای دانشگاه ارومیه و ۳۰۰ دانشجو بدون یخچال هم از دیگر مطالبات این دانشجو بود؛ او گفت که اگر یک درصد اختلاسها میآمد به دانشگاه، همه کارهای عملی دانشجویان حل میشد!
حسین نژاد از رفاه بیشتر دانشجویان خارجی نسبت به دانشجویان داخلی انتقاد کرد و گفت که چرا باید اینگونه باشد.
علی اصغر تمن، دانشجوی دانشگاه آزاد که به نمایندگی از دانشجویان این مرکز علمی نیز سخن میگفت، اظهار کرد دولت باید یک بازرس ویژه در استان داشته باشد تا در سفر آتی نماینده دولت، شاهد عزل برخی مدیران نالایق در آذربایجان غربی باشیم.
حامد قدیری، دیگر دانشجوی حاضر در این جلسه مشکل فیلترشکن را مشکلی جدی برای دانشجویان عنوان کرد و ادامه داد باید برای دانلود و آپلود مقالات مختلف، فیلترشکن را هی روشن و خاموش کنیم.
او به بهادری جهرمی و دولت توصیه کرد که پایشان را از روی سیم اینترنت بردارند.
این دانشجوی ارومیهای از تبلیغات دروغ صدا و سیما در مورد وضعیت کشور انتقاد کرد و گفت که صدا و سیما ایران را سوییس نشان میدهد!!
او همچنین گفت که تلاش وزارت علوم برای پولی سازی دانشگاهها غیرقابل قبول است و باید این رویه اصلاح شود.
معین محمدی، دیگر دانشجوی دانشگاههای ارومیه هم از مشکلات دانشجویان گفت؛ او اضافه کرد ما میتوانیم آمریکا را شکست دهیم ولی نباید دانشجو به جای تحقیق علمی، به فکر شام و نهار پنجشنبه و جمعه خود باشد.
به گفته محمدی، ۵۰۰ استاد دانشگاه هاروارد ایرانی هستند و فهوای کلامش این بود که اینها را باید حفظ میکردیم.
در اواخر این گفت و شنود، مجری مراسم از کم حرف زدن دانشجویان دختر گفت و از حضار خواست تا اجازه دهند چند دانشجوی دختر هم صحبت کنند.
زهرا اژدری اولین نفر از این لیست بود که پشت تریبون حاضر شد؛ او عدم اهتمام جدی در نهضت ملی مسکن، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و بار تورمی آن بر خلاف قول دولت، نپذیرفتن اشتباهات توسط دولت و راه حل نداشتن را از جمله مشکلات کشور دانست.
این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی که همه خواستههایش را نوشته بود، افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی را هم خواستار شد.
فایزه مومنی دومین نفری بود که در لیست دختران دانشجو روی سن رفت و از توجه به جایگاه آموزش و پرورش و آموزش دولتی و پرهیز از برون سپاری آموزش در مدارس سخن گفت.
پس از پایان وقت مراسم و در وقت اضافه صحبتهای دانشجویان هم، چهار نفر صحبت کردند که توجه به رتبهبندی صحیح معلمان، ۱۲ سال به تعویق افتادن آن، مشکلات معادن در تکاب، فساد موجود در جامعه که باعث شده تا قیمت خودرو به چند صد میلیون افزایش یابد و خرید سربازی توسط پولدارها و اجبار برای بی پولها برای رفتن به سربازی سرتیتر گفتههای آنان بود.
بعد از این چهار نفر هم، تعدادی از بلبشوی بالای سن استفاده کرده و میکروفون را در دست گرفتند تا صحبت کنند البته این امر با عکس العمل مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه ارومیه همراه بود و او به مسوول سیستم صوتی اعلام کرد که میکروفونها را ببندد.
این عکس هم از آخر این نشست یک و نیم ساعته.