حسن نوری زاده روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: در قالب این قرارگاه علاوه بر اراضی ملی ، حفاظت از اراضی وسیع متعلق به آستان قدس رضوی، جلوگیری از تملک غیرقانونی اراضی یاد شده و جلوگیری از تخریب تاغزارها در این عرصه به اداره منابع طبیعی شهرستان واگذار شد.
وی ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه ای که بین همه دستگاه های اجرایی مستقر در شهرستان شامل منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست، آستان قدس رضوی، فرمانداری و دادگستری شهرستان امضا شد، مقرر گردید اداره منابع طبیعی ضمن رعایت موضوع مالکیت آستان قدس رضوی بر اراضی موقوفه ای ، حفاظت از اراضی شهرستان را برعهده بگیرد.
فرماندار سرخس گفت: از طرفی مقرر شد منابع طبیعی کار مطالعاتی برای ارائه راهکارهای بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت برای مقابله با ریزگردهای سرخس را تدوین و ارائه کند تا پس از آن شرکت نفت هزار میلیارد ریال منابع وعده داده شده برای رفع این چالش را در چند مرحله تخصیص دهد.
نوری زاده افزود: منابع طبیعی ۱۲۵ میلیارد ریال از منابع تخصیص یافته را به تفکیک، ۳۰ میلیارد ریال در بخش مطالعات و بقیه را در حوزه تاغکاری تخصیص داده است.
وی اضافه کرد: آستان قدس رضوی نیز کار مقابله با ریزگردها و کشت سنجد و دیگر گونه های مقاوم را در مناطقی مانند صمد آباد و دولت آباد شروع کرده است.
فرماندار سرخس گفت: سازمان محیط زیست نیز قرار است موضوعات بین المللی و تاثیر کانونهای ریزگرد خارجی را در قالب همایشی وبیناری با طرف ترکمنستانی پیگیری کند همچنین این سازمان و وزارت نفت به صورت مشترک تجهیز و راه اندازی یک دستگاه سنجش ریزگرد در منطقه نوبنیاد را برعهده گرفته اند.
در سفر فروردین ماه پارسال رئیس جمهور به خراسان رضوی، رئیسی به طور اختصاصی به شهرستان مرزی سرخس سفر و بر حل و فصل موضوع ریزگردها در این منطقه تاکید کرد.
فرماندار سرخس پیش از این در گفت وگویی با ایرنا بودجه های حاصل از سفر رئیس جمهور در سرخس را تشریح کرد.
شهرستان مرزی سرخس در ۲۰۲ کیلومتری شمال شرق مشهد حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. بخش مرکزی این شهرستان شامل شهر سرخس و ۴۰ روستاست.