به گزارش ایرنا، محمد رضایی، روز سه شنبه در شورای اداری این شهرستان افزود: فرمانداری سپیدان نیز آمادگی دارد تا برای تهیه نقشه کامل ایل راههای عشایری شهرستان و عملیاتی کردن آزمایشی آن به شکل پایلوت در کشور اقدام کند.
وی، با اشاره ورود عشایر به شهرستان سپیدان بعنوان منطقه ییلاقی ادامه داد: با توجه به شرایط ویژه عشایر و کوچنده بودن آنها و سختی های ناشی از آن، تمام دستگاههای اجرایی موظفند از زمان ورود عشایر کوچنده به شهرستان تا زمان خروج آنها برای رفتن به مناطق قشلاقی، تمامی خدمات مورد نیاز زندگی عشایری را مهیا کرده و در اختیار آنها قرار دهند.
او اظهار داشت: یکی از مشکلات اصلی حال حاضر عشایر در شهرستان سپیدان مشکل ایل راهها و اتراقگاههای عشایری است که با توجه به توسعه شهرها و روستاها، ایل راههای عشایری بعضا از دسترس خارج شده و تمهیدات لازم برای جایگزین شدن یک مسیر دیگر هم اندیشیده نشده است.
تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز فارس توسط عشایر
مدیر کل امور عشایر فارس هم گفت: جامعه عشایر فارس که هم اینک سه درصد جمعیت این استان را تشکیل می دهند، تولید کننده ۲۵ درصد از زنجیره پروتئینی گوشت قرمز هستند.
عبدالحمید کریمی افزود: علاوه بر این ۴۷ درصد صنایع دستی فارس نیز توسط عشایر استان تولید می شود که بیانگر توانمندی عشایر و مولد بودن آنها است.
او ادامه داد: توسعه شهرها و روستاها بدون در نظر گرفتن نقشه ایلراه های مصوب و اتراقگاههای عشایر، مشکلات بسیاری را در مسیر زندگی عشایر به ویژه در فصل کوچ ایجاد کرده است.
وی، با اشاره به آئین نامه ساماندهی عشایر مصوبه مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس قانون، دستگاههای اجرایی استان موظفند تمام خدماتی را که به جامعه شهری و روستایی ارائه می دهند به جامعه عشایری نیز ارائه دهند.
کریمی، ابراز امیدواری کرد که با شناسایی تمام مشکلات پیش رو در بحث ایلراههای شهرستان سپیدان بعنوان دومین شهرستان ییلاقی فارس، با همکاری فرمانداری، نقشه دقیق ایلراه ها مشخص شود.