به گزارش ایرنا ؛سخنان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و روسیه در سازمان ملل متحد در حمایت از سوریه در پرونده شیمیایی که کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا علیه این کشور عربی براه انداخته اند نشان از جانبه گرایی و تحریف این پرونده دارد و در کل به «ابزار» غرب برای هدف قرار دادن کشورها تبدیل شده است.
مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی بهمن ماه سال گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل سوریه را متهم کرد که یک بالگرد ارتش این کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی دو سیلندر سلاح شیمیایی را بر روی جمعیت شهر دوما در استان ریف دمشق پرتاب کرده است .
تروریستهای سوری ۱۸ فروردین ماه ۱۳۹۷ مدعی شدند که شهر دوما در ریف دمشق از سوی دولت سوریه هدف بمباران شیمیایی قرار گرفته و در جریان آن ۷۵ سوری کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
واشنگتن به همراه لندن و پاریس بامداد ۲۵ فروردین همان سال به بهانه استفاده از سلاح شیمیایی در دوما، برخی مناطق محدود در سوریه را هدف حمله موشکی و هوایی قرار داد که پدافند موشکی سوریه، ۷۰ درصد این موشک ها را رهگیری و نابود کرد.
رسانههای غربی پیش از این گزارشهایی ادعایی از یک حمله شیمیایی به شهر دومای سوریه منتشر کردند که در یک زمانبندی عجیب و در آستانه آزادسازی این شهر به دست نیروهای دولتی سوریه صورت گرفته بود.
سازمان منع تسلیحات شیمیایی در اول اردیبهشت ماه همان سال در بیانیه ای اعلام کرد که بازرسان این سازمان، نمونه هایی را از محل حمله شیمیایی ادعایی در شهر دوما در سوریه جمع آوری کرده اند که قرار است در هلند آزمایش شود.
رسانههای غربی پیش از این گزارشهایی ادعایی از یک حمله شیمیایی به شهر دومای سوریه منتشر کردند که در یک زمانبندی عجیب و در آستانه آزادسازی این شهر به دست نیروهای دولتی سوریه صورت گرفته بود.
در همین حال نماینده دائم ایران درسازمان ملل روز گدشته درباره پرونده شیمیایی سوریه گفت: ایران نگران بهره برداری و سیاسی کردن کنوانسیون و سازمان منع سلاح های شیمیایی است که باعث اختلاف بین کشورهای عضو و تضعیف اعتبار و مشروعیت سازمان شده است.
از سوی دیگر دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل روز قبل ، «سازمان منع سلاحهای شیمیایی» را به تحریف تحقیقات برای مقصر دانستن سوریه متهم کرد.
همچنین معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل از حمایت روسیه از دولت بشار اسد درباره ادعاها در خصوص حملات شیمیایی از سوی سوریه، عصبانی شد و مدعی شد: اقدامات روسیه منشور سازمان ملل را تضعیف می کند.
رابرت وود، دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره پرونده شیمیایی سوریه افزود: حکومت سوریه به مخالفت با فعالیت تیم ارزیابی سازمان منع سلاحهای شیمیایی ادامه می دهد. تیم ارزیابی در حال حاضر تنها می تواند فعالیت های محدودی در داخل سوریه انجام دهد که به طور قطع اثربخشی بازدیدهای آن را تضعیف می کند.
معاون سفیرآمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت مدعی شد: روسیه به صورت بیشرمانه از رفتار جنگطلبانه سوریه حمایت میکند و این حمایت به حکومت بشار اسد توانایی میدهد و مردم سوریه را با چشمانداز حملات شیمیایی بیشتر مواجه میکند.
همچنین جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا وضعیت اضطراری ملی در قبال سوریه را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.
تارنمای کاخ سفید بامداد سهشنبه در بیانیهای به نقل از بایدن نوشت: مطابق بند ۲۰۲(د) قانون وضعیتهای اضطراری ملی، وضع اضطراری ملی را که در رابطه با اقدامات حکومت سوریه اعلام شده است، برای یک سال تمدید میکنم.
سوریه اطلاعات دقیق و شفافی از برنامه شیمیایی خود ارائه کرد
«بسام صباغ» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در ادامه اظهاراتش در نشست شورای امنیت افزود: سوریه در سال ۲۰۱۳ یک تصمیم راهبردی برای پیوستن به کنوانسیون تسلیحات شیمیایی گرفت و تعهد فوری به اجرای آن را نشان داد و اطلاعات دقیق و شفافی از برنامه شیمیایی خود ارائه کرد و ذخایر و تاسیسات تولیدی خود را در یک دوره رکورد تخریب کرد که مورد تأیید سازمان ملل قرار گرفت.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تأکید کرد که سوریه با وجود برخورد مغرضانه و غیرحرفهای دبیرخانه فنی سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی با پرونده سوریه و انحراف از مسیر فنی و بی طرفی خود که در کنوانسیون منع گسترش تعیین شده است، به همکاری آشکار با سازمان منع تسلیحات شیمیایی ادامه خواهد داد.صباغ خاطرنشان کرد، کنوانسیون تسلیحات شیمیایی، مانند سایر توافقات بینالمللی، بر اساس توازن بین حقوق و تعهدات کشورهای عضو آن تدوین شده است، بنابراین ادعای برخی کشورها مبنی بر عدم پایبندی سوریه به این توافق آن هم در زمانی که این کشورها تلاش می کردند سوریه به عنوان کشور طرف توافق را از حقوق و امتیازات عضویت خود محروم کند، با روح تعادل و توازن بین حقوق و تعهدات مندرج در توافقنامه در تضاد است.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تأکید کرد که سوریه با وجود برخورد مغرضانه و غیرحرفهای دبیرخانه فنی سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی با پرونده سوریه و انحراف از مسیر فنی و بی طرفی خود که در کنوانسیون منع گسترش تعیین شده است، به همکاری آشکار با سازمان منع تسلیحات شیمیایی ادامه خواهد داد.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد اشاره کرد که مسئولیت اصلاح این انحراف بر عهده کشورهای طرف قرارداد است تا دبیرخانه فنی بتواند به حالت قبلی خود بازگردد و ابزاری بی طرف برای اجرای توافقنامه منع گسترش تسلیحات شیمیایی باشد.
سیاسی کاری باعث تضعیف اعتبار و مشروعیت سازمان ملل می شود
نماینده دائم ایران درسازمان ملل گفت: ایران نگران بهره برداری و سیاسی کردن کنوانسیون و سازمان منع سلاح های شیمیایی است که باعث اختلاف بین کشورهای عضو و تضعیف اعتبار و مشروعیت سازمان شده است.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل ادامه داد: ایران از گفتوگوی سازنده بین سوریه و سازمان منع سلاحهای شیمیایی در بالاترین سطح، با یک چارچوب زمانی مشخص برای حل مسائل باقی مانده و در نهایت بسته شدن پرونده، حمایت میکند.
وی تاکید کرد: هر تحقیقی باید بیطرفانه، حرفه ای، معتبر، عینی و کاملاً مطابق با الزامات و رویه های کنوانسیون باشد. تشکیل جلسات ماهانه در مورد پرونده شیمیایی سوریه، علیرغم عدم تحولات جدید، که برخی از اعضای شورای امنیت ادعاهای قبلی علیه سوریه را تکرار می کنند، سازنده نیست.
سفیر ایران در سازمان ملل تصریح کرد: رویکرد سیاسی و استاندار دوگانه به پرونده سوریه تنها به انحراف از مباحث فنی در دستور کار سازمان منع سلاح های شیمیایی و مانع از حل مسائل باقی مانده می شود.
روسیه، سازمان منع سلاحهای شیمیایی را به تحریف تحقیقات درباره سوریه متهم کرد
دیمیتری پولیانسکی معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل، «سازمان منع سلاحهای شیمیایی» را به تحریف تحقیقات برای مقصر دانستن سوریه متهم کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، پولیانسکی دوشنبه به وقت محلی نیویورک در جلسه ماهیانه شورای امنیت درباره پرونده شیمیایی سوریه گفت که سازمان منع سلاحهای شیمیایی «ابزار» غرب شده استو
وی همچنین این سازمان را به تحریف تحقیقات درباره حمله شیمیایی برای مقصر دانستن سوریه متهم کرد.
این در حالی است که ، وزیران خارجه کشورهای عربی ۱۷ ردیبهشت ماه (هفتم ماه می جاری) در نشست فوق العاده خود با بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند. «جمال رشدی» سخنگوی رسمی دبیرکل اتحادیه عرب گفت که اتحادیه عرب تصمیم گرفت سوریه را به کرسی خود در اتحادیه عرب بازگرداند.
اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ و با آغاز بحران این کشور در اقدامی اشتباه عضویت دمشق را در این اتحادیه به حالت تعلیق درآورده و از همان زمان تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه این کشور عضو جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی وضع کرده بود.