به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، حجت الاسلام مصطفی رستمی در این پیام با تقدیر از برگزیدگان، برگزار کنندگان و خادمان قرآن و عترت در مجموعه وزارت علوم، دانشگاه لرستان و مسئولان استانی میزبانی این جشنواره افزود: در این جشنواره شاهد هستیم جمعیت بزرگی از دانشجویان و دانشگاهیان به عنوان شرکت کننده و متسابق در بخشهای مختلف جشنواره، از مباحث معارفی و شناخت قرآن تا مباحث هنری بخش های آوایی بخش های حفظ و قالب های مختلف شرکت کردند.
وی ادامه داد: گزافه نیست اگر بگوییم بزرگترین گردهمایی دانشجویی موضوعی کشور در قالب جشنواره های مختلف که با محور قرآن در دانشگاهها اجرا می شود، جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان است. این اتفاق حکایت از یک معنا در دل جریان دانشگاهی دارد. بعضی از مدعیان علم و آدم هایی که دنبال تحلیل حوادث هستند، اگر در گوشهای از دانشگاه، دانشجو یا استادی حرفی یا رفتاری داشته باشد که به مذاق آنها خوش بیاید، تجمع ده نفره ای از دانشجویان در یک موضوع اتفاق بیفتد، تحلیلهای مختلف اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و هویتی را روی آن نامگذاری میکنند و به نوعی نشانی از موفقیت ایده های خودشان یا شکست روحیه و رویکرد فرهنگی هویتی جامعه دانشگاهی ادعا میکنند.
رستمی تاکید کرد: جای تاسف یا مطالبه دارد که وقتی جشنواره های چند ده هزار نفره دانشجویی را داریم و در مقاطعی ۳۰۰ هزار استاد، دانشجو و همکار دانشگاهی در جشنواره های قرآن و عترت دانشگاهیان که بزرگترین جشنواره عمومی دانشگاهیان است، حضور دارند، چرا نمی توانند روی این تحلیل بگذارند؟ اگر در گوشه ای رفتاری اتفاق بیفتد که با ارزشهای اسلامی، دینی و هویتی و ملی کشور سازگار نباشد، این اتفاق را در بوق و کرنا می کنند، ولو در عده ناچیز و محدودی این اتفاق رخ دهد، اما اعتکاف ها و نماز جماعت ها و هیئات و مراسم شب های قدر چند ده هزار نفری را در مجموعه های دانشگاهی نمی بینند یا نمی خواهند ببینند.
وی بیان کرد: این اتفاق و جشنواره قرآنی دانشگاهیان شناسنامه و برگه هویت جریان جوان ماست، جریان و نسل جوان ما علاقهمند به قرآن و دین و هویت و ملیت و فرهنگ خودش است، اگر در سبک زندگی این بچهها تغییراتی اتفاق افتاده و اگر دسترسی و حضور در فضاهای جدید برای آنها نوعی از کنشگری را رقم زده، اما لایه اصلی و درونی و بنیادی نسل جوان ما همان چیزی است که امروزه در این جشنواره یا در جشنواره های نظیر آن می بینیم.
رستمی تصریح کرد: گاهی اوقات حتی دلسوزان فضای فرهنگی جامعه هم ناخواسته در مسیری که دشمن طراحی کرده قدم میگذارند و بازنشر می دهند. موضوعات اندک و جزیی که وزنی در فضای دانشگاهی و فضای جوان ماندن دارد و عملاً همان کاری را که دشمن در تصویر غلط از فضای دانشگاه به دنبال آن هست، ممکن است رقم بزنند و بر همه ما لازم است حقایق را بیان کنیم و روایت و تصویر درست را داشته باشیم.
وی افزود: طبیعتاً این تکلیف بر دوش جامعه قرآنی و دانشگاهی بیش از بقیه سنگینی می کند. عزیزانی که برگزیده و اهل قرآن و حاملان قرآن هستید و انس با قرآن و عترت دارید، وظیفه دارید تجلی دهنده این حقایق باشید و نور قرآنی که در وجودتان نورانیت ایجاد کرده از شما منعکس و در محیط دانشگاه این نورانیت دیده شود و محیط های کار، کلاس، درس، پژوهش و خوابگاه و محیط فعالیت های فرهنگی با عطر قرآنی که معطر به آن هستید باید شمیم این عطر در جای جای این دانشگاهها طنین افکن باشد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد:قطعاً به برکت قرآن که شفیع مشفع است و تازه ای است که هرگز در او کهنگی راه پیدا نمی کند و معدن گنجینه ای است که برای او پایانی نیست و ذخایر او روز افزون و آن به آن در حال عمیق تر شدن و ارزشمند تر شدن و پربار تر شدن است، این گنجینه در اختیار شما عزیزان قرآنی است. از این گنجینه که قرآن سیراب کننده دلها و کام های عطشان است، باید تشنگان معارف را سیراب کنید.
رستمی یادآور شد: در زمانه ای که سبک زندگی مبتنی بر معرفت های مادی و خاکی و پست و دنبال بن بست کشاندن بشر است، دنبال القای تنهایی و دعوت به تنهایی بشر است، دنبال منزوی کردن جانها و خسته کردن روان ها برای ایجاد طعمه هایی برای شیطان های رباینده دل و جان انسان ها است؛ در این فضا باید دست ها و دل های جوان های ما را به دامن قرآن و اهل بیت برسانید و این حقایق ارزشمند را به جوان ها و جامعه جویای حقیقت نشان دهید و مطمئن باشید فطرت این نسل، دل ها و جان های جوانان ما پاک و پذیرای آماده پذیرش حقایق است که این جشنواره نمونهای از این حقیقت است.
به گزارش ایرنا، سی و هفتمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان وزارت علوم ۱۷ اردیبهشت در دانشگاه لرستان آغاز شد و تا امروز (نوزدهم اردیبهشت) ادامه دارد. در روز اول این جشنواره قاریان در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، مداحی، دعاخوانی صحیفه سجادیه، اذان و تواشیح (بخش آقایان) در گروه های بانوان و آقایان با یکدیگر به رقابت پرداختند. همچنین در روز دوم افراد برتر جشنواره در رشتههای قرائت، تحقیق و ترتیل معرفی شدند.