به گزارش ایرنا؛ رقابتهای بوکس قهرمانی بزرگسالان جهان به میزبانی ازبکستان در حال برگزاری است و ایران با هفت بوکسور در این رویداد حضور یافت و نتوانست آنگونه که انتظار میرفت، خودش را نشان دهد.
بوکس ایران در طول تاریخ، تنها به یک مدال برنز در آوردگاه جهانی دست یافته است که دوره گذشته توسط دانیال شهبخش کسب شد. بوکسور اهل سیستان و بلوچستان که در مسابقات امسال با ناداوری عجیب روبهرو شد.
تیم ایران در حالی خود را آماده حضور در پیکارهای جهانی کرد که فدراسیون به سرپرستی روحالله حسینی اداره میشود. مدیری که خودش از پرافتخارترین بوکسورهای کشور بوده است. بهنظر میرسد مجمع انتخاباتی این فدراسیون اوایل خردادماه برگزار خواهد شد تا این رشته المپیکی از بلاتکلیفی خارج شود.
تیم کشورمان حدود چهار ماه اردو برگزار کرد و چند مرحله انتخابی داشت تا نفرات غربال شوند. با وجود صحبتها و تلاشها، امکان برگزاری اردوی مشترک با تیمهای خارجی یا حضور در تورنمنت خارجی به دلیل مشکلات مالی و کمبود وقت فراهم نشد، مسالهای که تاثیر منفی بسیار زیادی روی روند تیم داشت.
مهمترین برداشت از مسابقات جهانی تاشکند و البته سال ها حضور در رینگ جهانی این است که نیاز به امکانات و بودجه بسیار بیشتری برای بوکس ایران است تا بتوان در مسیر موفقیت قرار گرفت.
حسین نهرودی سرمربی باتجربه تیم ملی بوکس ایران در گفتوگو با ایرنا به واکاوی دلایل عملکرد نه چندان مناسب بوکسورهای کشورمان در رینگ تاشکند پرداخت و اظهار داشت: واقعیت این است که من نام چهار نفر را برای حضور در این پیکارها اعلام کردم که این نفرات، شاهین موسوی، میثم قشلاقی، دانیال شهبخش و علی حبیبینژاد بودند.
وی افزود: پوریا عبدالمالکی، امین مجنوبی و پوریا امیری هم بوکسورهای بسیار خوب و آیندهداری هستند اما معتقد بودم برای این مسابقات آن آمادگی صدر در صد را نداشتند. واقعیت این است که حضور در جهانی برای آینده آنان بسیار مفید است اما نظری برای اعزام آنان نداشتم.
نهرودی در خصوص عملکرد پوریا عبدالمالکی عنوان کرد: او از بهترینهای وزن ۵۷ کیلوگرم است. پوریا قطعا آینده درخشانی خواهد داشت. او یک پیروزی داشت و در مسابقات دوم برابر نفر سوم رنکینگ جهان از ارمنستان شکست خورد و توقع بیشتری از وی نمیرفت.
وی افزود: در ۶۰ کیلو، همگان دیدند که داوران چه بلایی سر دانیال شهبخش آوردند. حتی داوران سه ستاره خودمان نیز ماندهاند که چرا داوران او را بازنده کردند. پیش از اعزام معتقد بودم دانیال میتواند مدالی بهتر از برنز دوره گذشته بگیرد که متاسفانه حقش خورده شد.
سرمربی تیم ملی ایران بیان کرد: علی حبیبینژاد هم در ۶۷ کیلوگرم با غضب داوران مواجه شد و گرنه باید به مراحل بالا میرسید. مطمئن باشید او آینده خوبی دارد.
مرد باتجربه بوکس ایران ادامه داد: شاهین موسوی در ۷۵، بازی نخست را بسیار عالی بود اما در مبارزه دوم برابر استرالیا، انتظار از او بیشتر بود. هرچند حریفش جوان و سریعتر بود اما شاهین باید برنده میشد.
وی گفت: در ۸۰ کیلوگرم اصلا نمیشود در خصوص میثم قشلاقی صحبت کرد چراکه یکروز قبل از مسابقهاش، مادرش فوت کرد و حتی نمیتوانست روی رینگ برود. او از امیدهای اصلی ما بود.
نهرودی در خصوص امین مجنوبی در ۸۶ کیلوگرم، توضیح داد: او تنها سه هفته با تیم بود چراکه قبلش مصدوم بود. حتی اطلاع دارم که پیش از حضور در اردو نیز، تمرین خوبی نداشت. از او توقعی نمیرفت.
وی در مورد پوریا امیری نیز، گفت: او در بازی اول خوب بود و از بوکسورهایی است که در مسابقات خارجی بهتر از داخلی مبارزه میکند. هرچند در مبارزه دوم، ابرو او شکافته شد اما انتظاری که داشتیم را برآورده نکرد.
نهرودی در مورد اینکه چقدر نبودش در کنار تیم بر روند مبارزات نمایندگان ایران تاثیرگذار بود؟ عنوان کرد: همایون امیری از لحاظ کوچینگ یک نابغه است و به او ایمان دارم اما شاید نبود من تاثیر داشت که خودم مقصر هستم.
وی در مورد اینکه بوکسورهای ایران از لحاظ بدنی به خصوص در راند سوم مبارزات کم میآوردند، گفت: بهرامینژاد یکی از بهترین بدنسازان ایران است که مسئولیت آمادگی جسمانی تیم را برعهده داشت. او کارش را بلد است و شاید به غیر از یکی - دو، مبارزه بچهها از لحاظ نفس کم نیاوردند.
وی گفت: دلم میخواست نتایج بهتری کسب کنیم و انتظارامان از بوکسورهای باتجربه، بیشتر بود. این مسابقات برای بوکسورهای ما تجربه گرانبهایی بود و نقاط ضعف را یادداشت برداری کردیم و حتما برای رفع آن برنامه ریزی می کنیم.
سرمربی تیم ملی بوکس توضیح داد: باید قبول کنیم که اردوی مشترک و تورنمنت تدارکاتی نداشتیم. اینها در بوکس روز جهان مشکلساز است.
نهرودی در پایان بیان کرد: امیدوارم برای مسابقات مهم بعدی به خصوص بازیهای آسیایی، امکانات و شرایط بهتر شود تا نفرات را به بهترین شکل آماده کنیم. مسئولان فدراسیون تنها چند ماه است آمدهاند و با برگزاری مجمع، حتما شرایط تغییر می کند. من هم قرار است تا آمدن مربی خارجی باشم و امیدوارم کمیته و وزارت حمایت کنند تا شرایط جذب مربی خوب خارجی فراهم شود.
به گزارش ایرنا؛ با تمامی این تفاسیر انتظار میرود با بررسی عملکرد تک تک بوکسورهای ایران در شورای فنی و آسیبشناسی، تیم ملی بوکس ایران با قدرت بیشتری برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی هانگژو آماده شود چراکه بازی های آسیایی، حکم انتخابی المپیک را دارد.