به گزارش ایرنا، علی اکبر حسینی محراب سه شنبه در نشست شورای کتابخانه های عمومی خوزستان در محل استانداری بیان کرد: ما تا کتابخوان نداشته باشیم کتابخانه به تنهایی در ایجاد فرهنگکتابخوانی اثرگذار نیست.
وی تاکید کرد: فعالیت های عمومی باید انجام شود تا مردم در جامعه به کتابخوانی تشویق شوند، یکی از کارهایی که باید در این راستا انجام شود راه اندازی بازارچه های کتاب در شهرها و روستاهای استان است.
استاندار خوزستان اظهار کرد: دستگاه ها ، کارخانه ها و شرکت های استان می توانند به ایجاد و ساخت کتابخانه در استان ورود کنند و علمای بزرگ می توانند کتابخانه های خود را برای استفاده عموم مردم وقف کنند.
حسینی محراب اظهار داشت: نیم درصد پرداختی شهرداری ها به کتابخانه ها باید پیگیری شود ، این سهم باید به موقع پرداخت شود تا برای انجام فعالیت های فرهنگی اثر گذار باشد.
وی با اشاره به اینکه مکتب اسلام در حفظ و نوشتن کتاب گذشته درخشانی دارد اظهار کرد: باید مراقبت کنیم که کتاب هایی که به فرهنگ و رفتار جوانان آسیب می زنند عرضه نشود.
در ادامه این نشست معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان بیان کرد: فرهنگ کتابخوانی بسیار کمرنگ شده است. سهمی که فضای مجازی، امروز در سبد زندگی مردم دارد بسیار بیشتر از کتابخوانی است.
عبداله افرازه شهاوند افزود: متاسفانه سطح سواد در خانواده ها بسیار در حال کاهش است و جوانان بیشتر به سمت خواندن مطالبی که در فضای مجازی بدون ریشه و منبع هستند گرایش دارند.
وی گفت: بخشی از معلمان و اساتید که باید در این بخش الگو باشند از کتاب فاصله گرفته اند.
افرازه شهاوند با اشاره با برگزاری جشنواره کتابخوانی رضوی اظهار کرد: یکی از جشنواره های با ارزش استان و کشور جشنواره کتابخوانی رضوی است که ظرفیت مهمی برای معرفی سیره ائمه اطهار است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان اظهار کرد: کتابخانه های عمومی مشکلاتی دارند و به تنهایی نمی تواند اینمشکلات را برطرف کنند و لازم است همه دستگاه ها در این زمینه کمککنند.
افرازه شهاوندی افزود: مصوب می کنیمکه کارکنان تمامی ادارات در جشنواره کتابخوانی رضوی شرکت کنند. در یک استان با این وسعت تنها ۳۰ هزار نفر در اینجشنواره ثبت نام کرده اند که نشان از جایگاه بسیار پایین کتابخوانی در استان دارد.
وی گفت: اینجشنواره در دهه کرامت در تیرماه برگزار می شود و نقش کلیدی در آشنایی و معرفی سیره و زندگی اهل بیت دارد.
سند راهبردی کتابخانه های خوزستان تدوین شده است
همچنین مدیر کل نهاد کتابخانه های خوزستان گفت: سند راهبردی کتابخانه های استان تدوین شده تا در شاخصه های مختلف حوزه کتاب و کتابخانه ها به صورت کارشناسی اقدام شود.
عباس حسین زاده سه شنبه در شورای کتابخانه های خوزستان در محل استانداری بیان کرد: این سند با مشارکت اندیشمندان و کارشناسان و اساتید سند راهبردی برای حوزه کتابخانه های عمومی استان برنامه ریزی شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان اظهار کرد: به لحاظ تعداد کتابخانه ها و منابع کتاب، خوزستان جزء سه استان برتر کشور است، سرانه فضای کتابخانه ای در شهرستان ها مختلف است و باید بر اساس این سند در این بخش عدالت برقرار شود.
وی گفت: تلاش کردیم در این برنامه راهبردی، عدالت در ایجاد بستر کتابخوانی در شهرستان های مختلف ایجاد شود.
حسین زاده اظهار کرد: در این سند تلاش شده که بخش های مختلف توسعه زیر ساخت و ترویج فرهنگکتابخوانی در نظر گرفته شود.
وی گفت: مشخص شده که بر اساس این سند در هر شهرستان چه کارهایی در این حوزه انجام شود.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان افزود: برای اجرای این سند نیاز به تامین اعتبار است ، از فرصتها و تهدیدهای استان به یکسری تصمیم ها و برنامه ها در این سند رسیده ایم.
وی اظهار کرد: بر اساس این سند در نظر گرفته شده که ۹۶ هزار عضو کتابخانه های استان به ۱۲۰ هزار عضو افزایش یابد، لازم است باید برنامه های فرهنگیمتنوعی در کتابخانه ها برگزار شود تا اثر گذاری کتابخانه را در سطح جامعه مشاهده کنیم.
وی افزود: در حوزه جهاد تبیین، ۲۶ مورد دریکهزار و ۲۴۸ برنامه برای سال جاری در نظر گرفته شده است.
مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان با اشاره به فراخوان جشنواره رضوی از بهمنماه پارسال ادامه داد: تا اول تیر ماه شرکت در این جشنواره ادامه دارد، امسال اینجشنواره در ۹ عنوان کتاب در چهار گروه سنی با محوریت ترویج سیره رضوی برگزار می شود .
وی ادامه داد: امسال بخش ویژه جشنواره در خصوص معرفی زندگی امام حسن مجتبی (ع) است که در هفت رشته اجرا می شود.
حسین زاده ادامه داد: اینجشنواره می تواند به عنوان یکی از برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان باشد.
در ادامه این نشست قائم مقام فولاد خوزستان و عضو حقیقی انجمن کتابخانه های عمومی خوزستان افزود: یکی از محورهای جشنواره رضوی باید حضور پر شور صدا و سیما و رسانه ها باشد.
علیرضا مخبر دزفولی اظهار کرد: باید از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج فرهنگکتاب و کتابخوانی استفاده کرد.
وی گفت: از ظرفیت کارخانه ها و شرکت های خوزستان در برنامه های مختلف ترویج کتابخوانی باید استفاده کرد.
مخبر دزفولی با تاکید بر نیازسنجی برای اجرای برنامه های سند راهبردی کتابخانه ها افزود: این سند می تواند در اجرای برنامه های ایننهاد یکمبنای درستی باشد، به عنوانمثال برای تامینمنابع کتاب کتابخانه ها باید نیاز سنجی انجام شود و بر اساس نیاز اقشار مختلف جامعه کتاب در کتابخانه ها عرضه شود.
۲۲۰ باب کتابخانه عمومی در خوزستان وجود دارد.