به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری هرمزگان، این مطلب را مهدی دوستی در نشست با محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت و جعفر میعادفر رییس اورژانس کشور عنوان و اظهار کرد: مسایل درمان در استان هرمزگان بسیار پیچیده است و سرانه تخت های بیمارستانی استان۱.۳ درصد است که اگر تخت های نظامی را از آن کم کنیم این سرانه به حدود هفت درصد کاهش خواهد یافت که آماری فاجعه بار است.
وی افزود: فاصله بین آخرین نقطه شرق این استان با آخرین نقطه در غرب آن نزدیک به هزار کیلومتر است و این مساحت و مسافت بالا خدمات درمانی را سخت تر می کند بر همین اساس بایستی قطب های درمانی در شرق و غرب استان هرمزگان تقویت شود.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، با بیان اینکه کوهستانی بودن و صعب العبور بودن مناطق در شرق این استان دسترسی به خدمات درمانی را دشوار می کند، گفت: گاهی مردم از روستاهای بشاگرد باید با طی فاصله ای نزدیک به ۵۰۰ کیلومتر به مراکز درمانی مرکز استان برسند بر همین اساس باید تلاش کنیم که این نقیصه کاهش یابد.
دوستی ادامه داد: مسئله بعدی ما در رابطه با جزایر است که گاهی به دلیل شرایط آب و هوایی و دریایی امکان انتقال بیمار به وجود نمی آید البته در این بخش هم باید امکانات اورژانس هوایی تقویت شود و هم اورژانس شناوری تا مسایل به حداقل برسد.
وی با اشاره موقعیت راهبردی جزیره بوموسی و امر رهبر معظم انقلاب مبنی بر مسکونی سازی جزایر سه گانه تاکید کرد: فوت حتی یک فرد در جزیره بوموسی به دلیل نبود وسیله انتقال بیمار، زیان بار است و می تواند تبدیل به عاملی برای از دست دادن جمعیت در این جزیره باشد بر همین مبنا توسعه زیر ساخت های درمانی و اورژانس جزیره بوموسی نیز مورد تاکید است.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنانش، خطاب به مدیرعامل بیمه سلامت، گفت: در دولت های مختلف زیاد شنیده ایم که اعلام کرده اند پوشش بیمه ای در کشور کامل شده است اما وقتی به استانها نگاه کردیم چنین نبوده است اینکه خودتان به استان آمدید تا شرایط را در سطوح مختلف ارزیابی کنید کار مناسبی است و ما هم با مدلهای فراگیر حتما تلاش خواهیم کرد که پوشش بیمه ای بیمه سلامت در استان کامل شود.
وی توضیح داد: در بحث ناباروری مشکلات زیادی را در استان هرمزگان داریم و بنا داریم قطب درمان ناباروری در شرق استان به مرکزیت شهر میناب و در غرب استان به مرکزیت شهر بندرلنگه ایجاد کنیم و خواهش داریم در این حوزه نیز ما را کمک کنید.
دوستی از مهاجرت پزشکان ایرانی به کشورهای همسایه نیز ابراز نگرانی کرد و افزود: ما جزیره لارک را برای توسعه گردشگری درمانی در نظر گرفتیم و برای آن کاربری سلامت دیده ایم چرا که این جزیره در فاصله کمی با کشورهای همسایه به ویژه عمان قرار گرفته است و با توجه به کلان بودن این طرح، خواستار مشارکت هستیم و آمادگی برای توسعه زیرساخت های مورد نیاز از جمله فرودگاه نیز داریم و حاضریم برای سرمایه گذاران در این حوزه مانند احداث بیمارستان و کلینیک نیز زمین رایگان تخصیص دهیم.
وی با اشاره به حضور اتباع خارجی در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بار درمانی اتباع خارجی به ویژه اتباع غیر مجاز برروی سیستم درمانی استان است و گاهی هزینه هایی را نیز در پی دارد چنانچه ما با حجمی از زنان وضع حمل کرده روبرو هستیم که توان پرداخت هزینه های زایمان را ندارند بر همین اساس لازم است از طریق راهکارهایی چون تعریف پوشش های بیمه ای خاص این مسئله را مرتفع کرد.