به گزارش ایرنا از خبر روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، جلسه وبیناری قرارگاه صدور اسناد کشاورزی در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با حضور رئیس سازمان، مدیرکل منابع طبیعی، مدیر و کارشناسان مدیریت امور اراضی برگزار شد.
جبرئیل برادری رئیس سازمان در این جلسه اظهار داشت: استان تهران با ۲۳۵ پلاک مصوب کمیسیون استانی و ۸۶درصد زمین های کشاورزی مشمول رفع تداخلات از ابتدای اجرای قانون تا نیمه اردیبهشت ماه جزو برترین استان های کشور در این زمینه به شمار می رود.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۸۱ پلاک در این کمیسیون مصوب شد که نسبت به عملکرد مشابه سال های قبل پیشرفت قابل چشمگیری داشته است.
برادری اضافه کرد: تاکنون برای حدود ۹۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان نیز که ۴۰ درصد اراضی کشاورزی را شامل میشود، سند تک برگ صادر شده است.
بیش از ۱۲۸هزار هکتار مبارزه شیمیایی با علفهای هرز و آفت سن در استان تهران
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه عملیات ردیابی و پایش آفات مهم و دیگر عوامل خسارت زای گیاهی همچنان ادامه دارد، گفت: در سال زراعی جاری تاکنون در مجموع ۱۲۸ هزار هکتار مبارزه با علفهای هرز و آفت سن انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، شاهرخ آقارفیعی درخصوص اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با آقات و بیماری های گیاهی اظهار داشت: با توجه شرایط جغرافیایی استان تهران و مجاورت مزارع با ارتفاعات قره آغاج ( اماکن سن) و بالا بودن پتانسیل خسارت این آفت همواره کنترل و مدیریت سن در تولید از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با اشاره به آغاز عملیات پایش و ردیابی عوامل خسارتزای گیاهی از اسفند ماه با حضور فعال کارشناسان شبکه های مراقبت افزود: هر ساله طی ۲ مرحله عملیات کنترل سن غلات انجام می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: در مرحله اول سال جاری کنترل شیمیایی از تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ با رعایت دستورالعمل های فنی در ۱۶ شهرستان تابعه با حدود ۸۰ هزار هکتار کشت آغاز شد که در این مرحله سطح سمپاشی برای سن مادر۵۴ هزار و ۴۹۶ هکتار و عملیات مبارزه با علف های هرز نیز در سطح ۷۳ هزار و ۸۱۳ هکتار بوده است.
این مسئول در مورد مرحله دوم نیز خاطرنشان کرد: در این مرحله با فرا رسیدن زمان مبارزه با پوره سن غلات جهت حفظ محصول و کاهش خسارت ناشی از این آفت، سمپاشی عمومی با پوره سن از ۱۰ اردیبهشت امسال آغاز و در حال حاضر با اولویت مزارع گندم در حال اجراست؛ همچنین به منظور مشارکت فعال بهره برداران، اطلاع رسانی لازم از طریق دهیاری ها، شوراها و کشاورزان مددکار با برگزاری جلسات توجیهی، نصب بنر، تهیه اطلاعیه، ارسال پیامک و دیدار چهره به چهره با کشاورزان صورت پذیرفت.
آقارفیعی یادآور شد: شبکه های مراقبت و پیش آگاهی علاوه بر آفت سن بیماری های مهم غلات نظیرسیاهک ها، زنگ زرد، سفیدک پودری و لکه نواری جو را نیز مورد پایش قرار دادند که در نتیجه حدود یکهزار و ۱۷۸ هکتار مزارع آلوده شناسایی شد.
وی با بیان اینکه عملیات ردیابی و پایش آفات مهم و دیگر عوامل خسارت زای گیاهی همچنان ادامه دارد، گفت: در سال زراعی جاری تاکنون در مجموع ۱۲۸ هزار و ۳۰۹ هکتار مبارزه با علفهای هرز و آفت سن انجام شده است.