مشهود تقی لو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از مرداد سال گذشته که اجرای طرح نفس در استان آغاز شد تا پایان فروردین امسال، ۲۳۱ مادر متقاضی سقط شناسایی شدند.
به گفته این مسوول، از مجموع کل تعداد ۲۲۸ نفر پس از دریافت مشاورههای پزشکی و روانشناسی از تصمیم خود منصرف شدند و ۲۷ نوزاد به دنیا آمده است.
وی به موضوع کمکهای معیشتی خیران به مادران منصرف از سقط جنین اشاره کرد و گفت: تمامی خدمات تشخیصی و درمانی برای این مادران به صورت رایگان در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سطح استان انجام میشود.
تقی لو با اشاره به راه انداری مراکز نفس در تمامی نقاط استان، اظهار داشت: از ماماها درخواست می شود که در صورت مواجهه با مادران مصمم به سقط ضمن ارائه مشاوره و توجیه صحیح، آنها را به مراکز فعال سطح استان ارجاع دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: مادران بارداری که قصد سقط جنین دارند برای رسیدن به هدف خود به کادر درمان و در راس آن به متخصصان زنان و زایمان و ماماها مراجعه میکنند که می توان با مشاوره و توجیه صحیح، آنها را از تصمیم خود منصرف کرد.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون مساله جمعیت از موضوعات مهم و اساسی کشور است و شاید دستیابی به اهدافی چون افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری نیازمند زمان باشد اما نجات فرزندان سالم از سقط میتواند به عنوان آسانترین، کمهزینهترین و موثرترین راه برای افزایش جمعیت اجرایی شود.