به گزارش خبرنگار ایرنا، اولین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان قم در سال ۱۴۰۲ روز چهارشنبه در سالن امام جواد(ع) استانداری با محوریت بررسی اوقات فراغت تابستان و هفته ازدواج با حضور سید محمد تقی شاهچراغی استاندار قم و مدیران عضو ستاد برگزار شد.
معاون فرهنگی ، اجتماعی و زیارت استانداری قم در این جلسه گفت: امسال با توجه به در پیش بودن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان ، ایجاد نظام جامع اجرایی برای این موضوع در دستور کار گرفت و محور کار بر پایه مساجد و محوریت کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قم خواهد بود.
ابوالقاسم مقیمی در ادامه بر ارتباط مناسب بین دستگاههای اجرایی برای کمک به کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای برنامهریزی اوقات فراغت دانش آموزان تاکید کرد.
وی بیان کرد: اتفاق خوب در برنامههای اوقات فراغت امسال این است که سپاه با مجموعه مدیران مرتبط با اوقات فراغت دانش آموزان کاملا همکاری دارد.
مقیمی تاکید کرد: محور فعالیتها در تابستان با مدیریت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان قم است و همه دستگاهها باید با این مدیریت همکاری کنند.
هدف گذاری جذب ۴۵ هزار دانش آموز برای اوقات فراغت امسال
مدیر ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد قم نیز در این نشست گفت: مساجد ظرفیت بی بدیلی برای اوقات فراغت دانش آموزان است و با توجه به پراکندگی آنها در استان همه دانش آموزان میتوانند از این ظرفیت برخوردار شوند.
حجتالاسلام محمدرضا حیدری افزود: ۵۸۸ کانون فعال فرهنگی هنری مساجد در استان فعال میباشد که ۳۴۱ کانون در شهر قم واقع است.
وی با اشاره به این که برنامههای کانون در مساجد رایگان است اظهار داشت: برنامههای خود را برای جذب ۴۵ هزار نفر دانشآموز در ۳۰۰ پایگاه اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد در نظر گرفتهایم.
حیدری از جمله برنامههای آموزشی تابستان پیش رو برای دانش آموزان را برگزاری دورههای آموزشی مهارتهای زندگی با محوریت قرآن، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه ذکر کرد.
وی برگزاری کلاسهای هنری ، معارفی و فنی و حرفهای، همچنین برگزاری مراسم مذهبی به مناسبت محرم و صفر را از دیگر برنامه ها ذکر کرد.
توزیع ۱۱ هزار بلیت استخر رایگان برای اقشار محروم قم
مدیرکل ورزش و جوانان استان قم نیز در این نشست گفت: ستاد ساماندهی امور جوانان برنامه کلیدی برای جوانان در دانشگاهها ، حوزه کارگری و ادارات در حوزه جوانان دارد و سعی داریم برای این اقشار به موضوع ازدواج پرداخته شود.
ابراهیم سانیخانی افزود: یکی از آسیبهای اجتماعی موضوع فضای مجازی است و علت ابتر ماندن اکثر موضوعات مرتبط با بحث ازدواج فضای مجازی است که باید در زمینه آن تصمیم گیری شود.
وی با اشاره به اوقات فراغت دانش آموزان گفت: برنامه ریزی شدهاست که والدین و فرزندان در مدارس در فصل تابستان از ساعت ۷ تا ۹ صبح برنامه ورزشی داشته باشند.
وی با اشاره به این که سال گذشته ۱۰ هزار بلیت استخر رایگان برای اقشار محروم در قم توزیع شد گفت: امسال برنامه ریزی شدهاست تا ۱۱ هزار بلیت استخر رایگان برای استخرهای وابسته به اداره کل ورزش و جوانان توزیع شود.
سانیخانی ابراز امیدواری کرد اماکن ورزشی در اختیار ادارههای دولتی در فصل تابستان در اختیار اداره کل ورزش و جوانان قرار گیرد تا خدمات به مناطق محروم و کم برخوردار داده شود.
وی ادامه داد: قرار گرفتن یک سانس رایگان از اماکن ورزشی در اختیار حوزه ورزش و جوانان توسط ستاد ساماندهی امور جوانان و با دستور استاندار قم مصوب میشود.
وی افزود: ۷۵۰ کارگاه ازدواج ۲ ساعته در سال گذشته در شهرستانهای استان برگزار کردیم که در هر کارگاه ۳۰ نفر حضور دارند.
وی گفت: امسال با سپاه تفاهمنامه ای داریم که خانههای سبز و اعتماد برای برنامه های مشاورهای و کارگاهی ازدواج در اختیار ورزش و جوانان قرار گیرد.
استفاده از فرصت تابستان برای مهارت آموزی به دانش آموزان
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم نیز در این نشست گفت: در تابستان امسال سعی داریم نسبت به مهارت آموزی به رشتههای نظری پایه نهم و متوسطه دوم در رشتههای نظری با استفاده از ظرفیت هنرستانها استفاده کنیم.
علیرضا رحیمی افزود: کانونهای فرهنگی و تربیتی ،دارالقرآنها و سالنهای ورزشی در تابستان امسال به دانش آموزان خدمات ارائه خواهند داد.
وی ابراز داشت: در تابستان امسال سالنهای ورزشی به صورت رایگان است در اختیار دانش آموزان است و پایگاه های ورزشی صبحگاهی و عصرگاهی برای خانواده ها فعال میشود.
وی گفت: برنامههای آموزشی افزایش سواد رسانه برای خانوادهها و دانش آموزان نیز با همکاری سپاه استان قم برگزار خواهد شد.
رحیمی افزود: نهادهایی چون هلال احمر، فراجا و آتش نشانی که قصد دارند به دانش آموزان آموزش خاص داشته باشند را حمایت میکنیم و مراکز آموزشی را در اختیار آن ها قرار میدهیم.