به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی و آندری فورسنکو دستیار ویژه رییس جمهوری و دبیر شورای علوم و فناوری روسیه با حضور هیات همراه در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. در این دیدار، ابعاد همکاریهای دو کشور در حوزههای علم و فناوری، بررسی و بر تقویت آن تأکید شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن خوش آمدگویی و خیر مقدم به فورسنکو و همراهانش، اظهار داشت: ایران یک کشور تمدنی و از میراث فرهنگی و علمی غنی برخوردار است. البته کشور روسیه هم از پیشرفت علمی و فناوری خوبی برخوردار است، شاهد آن، این است که هر کشوری که به فلسفه بها دهد، تمدن و پیشرفت دارد و روسیه کشوری است که به فلسفه بها میدهد.
وی با تاکید بر اینکه مشترکات زیادی بین ایران و روسیه وجود دارد، گفت: اتحاد ایران و روسیه میتواند در مقابل سلطه جهانی بایستد.
خسروپناه ادامه داد: یکی از راههایی که میتوان در مقابل امپریالیسم جهانی ایستاد، همکاریهای فلسفی، علمی و تمدنی است. هم ایران و هم روسیه رشد علمی و فناوری بسیار خوبی داشتهاند و لازم است با برگزاری نشستهایی بین دو کشور، تبادل تجربیات انجام شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر همکاریهای دو کشور در حوزه علم و فناوری و بر ضرورت تقویت این همکاریها تأکید کرد.
فورسنکو: ایران و روسیه مسئولیت های بزرگی بر عهده دارند
فورسنکو در این ملاقات در سخنانی ضمن سپاسگزاری بهخاطر این دعوت گفت: امروز روز خوبی برای ما است. مسئله همکاری ما به یک کیفیت خوب و مشخصی رسیده است. در این روند تمام مسائل از فلسفه شروع و به فلسفه ختم میشود.
وی با تاکید بر اینکه خوب است در چنین مکانی از نقطه نظر فلسفی به اتفاقاتی که پیرامون ما در جهان در حال اتفاق افتادن است، نگاهی داشته باشیم، ادامه داد: دنیا در معرض یک شکست تمدنی جدی است.
فورسنکو افزود: ایران کشوری است که در تاریخ تمدن بشری سهم جدی دارد. البته روسیه از نظر تاریخی شاید در برابر کشور ایران جوان به حساب بیاید، اما در سدههای اخیر سهم عمدهای در تاریخ داشته است.
وی بیان کرد: ما کشورهای تمدنی هستیم و در این شرایط دشوار مسئولیتهای بزرگی برعهده داریم و این مسئلهای است که ما را خیلی به هم نزدیک میکند.
فورسنکو افزود: یکی از وظایفی که شورای علوم و فناوری روسیه بر عهده دارد، پیشبینی و برآورد دقیق از جریان توسعه علم و فناوری در دنیا است.
در پایان این نشست طرفین برای برگزاری یک نشست دوطرفه برای تبادل تجربیات تفاهم کردند. همچنین همکاری بین دو شورا در حوزه علم و فناوری از دیگر محورهای گفت وگوی طرفین در این دیدار بود.