اراک - ایرنا- استاندار مرکزی گفت: ستاد انرژی‌های تجدید پذیر نخستین بار در راستای هماهنگی فرابخشی این استان تشکیل شده و این آمادگی را داریم که ۱۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی را در همراهی با طرح کلان دولت تامین کنیم.

به‌ گزارش ایرنا، «فرزاد مخلص‌الائمه» روز چهارشنبه در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری و چالش‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپدیز در محل دانشگاه اراک، افزود: سال‌ها است که جنگ‌ نفت و گاز با باد و خورشید آغاز شده و ما کماکان در جهت اشتباه ایستاده‌ایم و باید جایگاه خود را به سمت باد و خورشید تغییر دهیم، این در حالی است که سال‌ها خود را متکی‌ به منابع ارزشمندی مانند نفت که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی تمام‌شدنی است کرده‌ایم‌ و این کشور را در مسیر توسعه قرار نمی‌دهد.

وی تاکید کرد: بارها به صنایع استان تاکید شده که خود را برای آینده بدون انرژی ‌و ‌نیروگاه فسیلی آماده کنند، نباید منتظر برنامه‌های سایر بخش‌ها بود چرا که نیروگاه‌های فسیلی به زودی جمع می‌شوند، چرا که منبعی برای تامین خوراک این نوع سوخت وجود ندارد و چنانچه بتوان از منابع فسیلی خود برای استحکام اقتصاد کشور بهره‌گیری کرد اقدام بزرگی انجام می‌شود.

مخلص الائمه ادامه داد: سال گذشته یک سال بی سابقه‌ای بود به طوری که عموم مردم متوجه کمبود برق نشدند، اما برای خروج از این وضعیت باید برنامه‌های بسیاری را تدوین کرد.

وی گفت: در استان مرکزی برای همراهی با انرژی تجدیدپذیر، تفاهم نامه‌های متعددی منعقد شده و این مهم نیز مورد توجه باشد که بزرگ‌ترین واحد تولید تجهیزات نیروگاه خورشیدی در این استان ایجاد شده و به سرعت در حال رشد و توسعه است که یکی از آنها مجموعه مانا انرژی پاک است که به صورت گسترده تجهیزات خورشیدی تولید می‌کند.

استاندار مرکزی با بیان اینکه نوروز سال گذشته عملیات اجرایی بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در محلات کلید خورد، گفت: نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی که حدود ۱۰ درصد تولید برق خورشیدی کشور را افزایش می‌دهد با سرعت در حال اجرا است و به زودی وارد مدار می‌شود. هرچند به تازگی ایجاد نیروگاه خورشیدی در برخی از استان‌ها آغاز شده که فاصله زیادی تا مرحله‌ بهره‌برداری دارند و باید توسعه پیدا کنند.

مخلص‌الائمه گفت: در ستاد تحول استان، بخش‌های مختلفی برای ایجاد یک نقشه تحولی، هدفگذاری شده که یکی از این بخش‌ها، حوزه انرژی است و طرح مورد نظر آماده شده و در آینده‌ای نزدیک رونمایی می‌شود.

وی افزود: شهر به شهر و شهرستان به شهرستان میزان مصرف انرژی و مدل مطلوب را تدوین می‌کنیم و به عبارتی یک وضعیت مطلوبی را برای هر استان و شهرستان در سبد انرژی و سوخت پیش بینی و وضعیت موجود را با وضعیت مطلوب تطبیق می‌دهیم و یک نقشه راهی تعیین می‌کنیم.

استاندار مرکزی عنوان کرد: سرمایه‌گذارانی که استان مرکزی را به عنوان مقصد سرمایه‌گذاری هدفگذاری کردند در آینده‌ای نزدیک در این عرصه ورود می‌کنند و می‌توان تعهد حداقل ۷۰۰ مگاواتی را محقق کنیم.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در راستای مدیریت پایدار انرژی ۱۳ نشست و ۵۴ مصوبه، تحت عنوان مدیریت پایدار مصرف انرژی در استان مرکزی برگزار شد که در این راستا صاحبان صنایع، تعامل و همکاری مناسبی داشتند و تلاش شد مصرف گاز در فصل زمستان نیز مدیریت شود. از این رو به واسطه یک اقدام جهادی در حوزه صنعت نفت و برق دوره بحران سپری شد.

مخلص‌الائمه خاطرنشان کرد: وزارت نیرو به دنبال تقویت مشوق‌ها، تعامل و هم‌افزایی مناسبی داشته که نقش رسانه‌ها در تبیین و ترویج مشوق‌ها میان مردم برجسته و پررنگ است و انتظار می‌رود اطلاع رسانی گسترده در این راستا صورت گیرد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای برق باختر نیز در این همایش بیان کرد: توسعه تولید برق با رویکرد بکارگیری انرژی‌های تجدید پذیر مدنظر ویژه قرار دارد چرا که اکنون بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر نه یک پیشنهاد بلکه یک ضرورت جدی است.

مجتبی داود آبادی ضمن قدردانی از همکاری صنایع استان در زمان پیک بار تابستان سال گذشته گفت: پارسال ۳۰۵ مگاوات مدیریت بار از سوی شرکت برق باختر صورت گرفت که هزینه ساخت یک نیروگاه با تولید این میزان معادل ۲۳۵میلیون یورو است.

وی تاکید کرد: ۲۵ مشترک بزرگ صنعتی در سال ۹۸ در ایام مدیریت پیک بار تابستان با این شرکت همکاری داشتند که تعداد آنها درسال ۱۴۰۱ به ۲۹ مشترک بزرگ صنعتی رسید.

مدیر عامل برق منطقه ای باختر به افزایش مشوق های صنعت برق در بخش‌های مختلف اشاره کرد و افزود: رسانه‌ها نقش قابل توجهی در مدیریت مصرف خواهند داشت.

رییس دانشگاه اراک نیز بیان کرد: تولید دانش فنی با زمینه بومی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر باید مدنظر ویژه قرار گیرد، در غیر این صورت نمی‌توان با پیشرفت تکنولوژی همگام در دنیا پیش برویم.

مجتبی ذوالفقاری با بیان اینکه در دنیای جدید، آموزش عالی نیز باید دچار تحول شود، افزود: دانشگاه اراک در این حوزه اقدامات قابل توجهی در خصوص ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی و بادی انجام داده و تفاهم نامه‌هایی در این راستا منعقد شده است.

وی تاکید کرد: تولید دانش فنی در آینده آموزش عالی هدفگذاری شده نیست و باید اذعان داشت که زمان انقضای این شیوه آموزش و پژوهش فرا رسیده است.

رئیس دانشگاه اراک اظهار کرد: دانشجویان باید با چالش‌ها روبرو شوند و برای رفع نگرانی‌ها در این راستا باید تدابیر و تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.

ذوالفقاری ادامه داد: دانشگاه آینده بر مبنای زیست بوم زندگی در مدار دانایی، تعامل با نسل جوان، مردم محور و مسئله محور بنا شده است و در بستر آن ایده‌های نو پرورش می‌یابد و دانشگاه محفلی علمی برای حضور صنایع و سازمان‌ها است.ن مرکزی هم گفت:

وی با اشاره به اینکه در این راستا با سه سازمان مهم قرارداد منعقد شده است، گفت: متصدی برگزاری کلاس‌ها صنایع و سازمان‌ها هستند و آموزش نیز در این مراکز به دانشجویان ارائه می شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز گفت: هدف از برگزاری این همایش بررسی فرصت‌های سرمایه گذاری و چالش‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

محمود محمودی افزود: بکارگیری انرژی‌های تجدیدپذیر و هدف‌گذاری در این حوزه با سرعت در حال پیشرفت است و دستورالعمل و بسته‌های حمایتی ویژه‌ای دراین راستا لحاظ شده است.

وی به برنامه‌های کشور برای گسترش تولید و استفاده از انرژی های نو اشاره کرد و گفت: در همین راستا طرحی دیده شده است که واحدهای تولیدی با مصرف بالای یک مگاوات باید در سال یک تا پنج درصد انرژی مورد نیاز خود را از محل انرژی‌های تجدیدپذیر تامین کنند.

محمودی با بیان اینکه حدود ۵۴.۲ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در استان وجود دارد، افزود: از این میزان ۱۶.۲مگاوات نیروگاه برق آبی ، ۳۳.۳مگاوات نیروگاه گازی و ۴.۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی است.

محمودی گفت: استان مرکزی ۳۳ نقطه برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی روستایی با ظرفیت ۸۷ مگاوات و ۱۵ نقطه اولویت‌دار جهت صدور مولد مقیاس کوچک با ظرفیت ۴۹مگاوات پیش‌بینی شده است.

برچسب‌ها