به گزارش ایرنا، محمدحسین نصر اصفهانی، روز چهارشنبه در دومین کنگره بینالمللی تحقیقاتی وانا(کنگره بینالمللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا) در اصفهان اظهار داشت: اصفهان و ایران مهد علم بوده و امروز در پرتو ارتباطات ایجاد شده شاهد گسترش علم در منطقه هستیم.
وی ادامه داد: تبدیل علم به ثروت، امروز در این کنگره بصورت عملی در زمینههای مختلف پزشکی بازساختی، سلولهای بنیادی، تولید مثل و دامپروری رُخ داده است.
رییس پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان با بیاناینکه شرکت کنندگان در این کنگره میتوانند با شرکتهای مختلف زمینه فعالیت در حوزه دانش بنیان را رصد کنند، افزود: توسعه مرزهای دانش در این کنگره از طریق برقراری ارتباط با کشورهای دیگر محقق خواهد شد و میتوان محصولات دانش بنیان ایرانی را به کشورهای دیگر عرضه کرد.
رییس بنیاد نُخبگان استان اصفهان نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت استفاده از بزرگان و نخبگان در جایگاه واقعی خود اظهار داشت: برنامهریزی برای تکریم و الگوسازی نخبگان و دانشمندان یکی از برنامههای مورد توجه در بنیاد ملی نخبگان است.
حسین ربانی افزود: دکتر محمدحسین نصر اصفهانی رییس پژوهشکده زیستفناوری رویان اصفهان، نزدیک به ۳۰ سال پیش از دانشگاه کمبریج دانشآموخته شد و در دانشگاه علوم پزشکی به تأسیس مرکز باروری و ناباروری رویان اصفهان همت گماشت و تا امروز حدود ۲۰ سال منشأ خدمات زیادی در زمینه تربیت دانشجویان مُستعد، فعالیت علمی و پژوهشی، جذب منابع مختلف و رونق دهی به این عرصه بوده است.
وی با اشاره به حضور دکتر نصر در شورای علمی بنیاد نخبگان اصفهان ادامه داد: امروز زمینه تکریم از این محقق و دانشمند اصفهانی بعنوان یکی از چهرههای علمی کشور فراهم شده است و امیدواریم در سالهای آینده نیز کشور و استان از برکات علمی و پژوهشی حضور این محقق برجسته بهرهمند شود.
به گزارش ایرنا، دومین کنگره بینالمللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا)، روزهای ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در سالن ابن سینا، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حال برگزاری است.
این کنگره که زمینهساز پژوهشهای مشترک علمی است با موضوع زیست فناوری کاربردی بعنوان شاخهای از کنگره بین المللی رویان و با رویکرد پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی در زمینه نقش زیست فناوری در صنعت و درمان، در سطح جهانی و با تمرکز بر کشورهای حوزه موسوم به وانا برگزار شده است.
پژوهشگاه رویان معتقد است که این کنگره میتواند بعنوان محلی برای همافزایی و دیدار فعالان علمی و تجاری زیست فناوری و درمان ناباروری و مجالی برای حضور شرکتهای دانش بنیان داخلی و خارجی باشد که به تولید اقلام مصرفی ورود پیدا کرده اند.
برگزاری دومین کنگره بینالمللی وانا راه را برای ایجاد انجمن علمی وانا(WANA Scientific Society) هموار کرده و این موضوع یکی از اهداف مهم برگزاری کنگره بینالمللی کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا موسوم به وانا است.
انعقاد این کنگره سالیانه به منظور حرکت همهجانبه فرامرزی و تسخیر میدانهای علمی، اقتصادی و فرهنگی و ایجاد شبکهسازی دانش بنیان در سطح بین المللی، اهمیت بیشتری یافته تا بطور منسجم و هدفمند به رشد تولید و اقتصاد دانش بنیان توجه شود.
انتقال تجربیات علمی از طریق شبکهسازی و ایجاد ارتباط مؤثر با سایر مراکز علمی، محققان و دانشمندان منطقه وانا در سراسر جهان، شناسایی ظرفیت همکاری در کشورهای منطقه و گسترش شبکه ارتباطی، توسعه شبکهسازی بین شرکتهای دانش بنیان منطقه بهمنظور افزایش ارتباطات و تجارت محصولات علمی، احیا اقتصاد زیست فناوری و ایجاد رهبری منطقهای در هدایت شرکتهای دانش بنیان به منظور توسعه تولیدات صادرات محور از اهداف ایجاد این انجمن علمی محسوب می شود.
همچنین تأمین زنجیره کامل ارائه خدمات دانش بنیان شامل آموزش، مشاوره کارشناسی، نظارت و اجراء طرحهای کلان در حوزه زیست فناوری به کشورهای متقاضی توسط شرکتهای دانش بنیان و کمک به توسعه و ارتقا امنیت غذایی کشور با استفاده از فناوریهای نوین و حرکت به سمت ایجاد استقلال اقتصاد غذایی کشورهای اسلامی بعنوان مؤلفهای حیاتی در احیای قدرت منطقهای در سطح جهانی از دیگر اهداف ایجاد انجمن علمی وانا است.