نیویورک - ایرنا - نارندرا مودی نخست وزیر هند که این روزها میزان واردات نفت کشورش  از روسیه به بالاترین حد رسیده است، در ماه آینده میلادی راهی واشنگتن خواهد شد تا درباره همکاریهای راهبردی دو کشور در زمینه نظامی و انرژی گفتگو کند.

به گزارش ایرنا، کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد جو بایدن رییس جمهور آمریکا ۲۲ ژوئن ۲۰۲۳ (اول تیرماه) میزبان نارندرا مودی نخست وزیر هند است که سفری رسمی به واشنگتن خواهند داشت.

سخنگوی کاخ سفید افزود: این دیدار بر همکاری نزدیک میان آمریکا و هند و پیوندهای گرم خانوادگی و دوستی که آمریکایی ها و هندی ها را به هم پیوند می دهد،تاکید و تعهد مشترک دو کشور به یک منطقه هند و اقیانوسیه آزاد، باز، مرفه و امن را نشان خواهد داد.

ژان پی یر ادامه داد: این دیدار همچنین عزم مشترک ما برای ارتقای همکاری راهبردی آمریکا و هند در زمینه فناوری از جمله دفاع، انرژی پاک و فضا را تقویت خواهد کرد.

به گفته وی، رهبران دو کشور در دیدار خود درباره راههای گسترش بیشتر مبادلات آموزشی و روابط مردمی، و همچنین همکاری با یکدیگر برای رویارویی با چالش‌های مشترک ناشی از تغییرات آب و هوا، توسعه نیروی کار و امنیت سلامت بحث و گفتگو خواهند کرد.

به گزارش ایرنا، کشورهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، عمدتا در خاورمیانه و آفریقا، ۷۲ درصد از کل نفت خام وارداتی هند در آوریل ۲۰۲۲ را در اختیار داشتند اما داده های جدید نشان داد که سهم کارتل اوپک در واردات نفت هند در ماه آوریل به کمترین میزان خود یعنی ۴۶ درصد کاهش یافت زیرا هند به خرید نفت ارزان تر روسیه روی آورده است.

اوپک ۹۰ درصد از کل نفت خام وارداتی هند را در یک مقطع زمانی تشکیل می‌داد، اما از زمانی که نفت روسیه پس از تهاجم مسکو به اوکراین در فوریه سال گذشته، با تخفیف در دسترس قرار گرفت، این میزان کاهش یافته است.

روسیه برای هفتمین ماه متوالی با تامین بیش از یک سوم کل نفت وارداتی هند، تنها بزرگترین تامین کننده نفت خام این کشور بود.

قبل از شروع درگیری روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، روسیه کمتر از ۱ درصد از سهم بازار را در سبد واردات هند داشت اما در آوریل ۲۰۲۳، به ۱.۶۷ میلیون بشکه در روز افزایش یافت و سهم ۳۶ درصدی را به خود اختصاص داد.

پالایشگاه های هندی در گذشته به دلیل هزینه های بالای حمل و نقل به ندرت نفت روسیه را خریداری می کردند، اما اکنون محموله های روسی فراوانی با تخفیف در اختیار آنها قرار می گیرد، زیرا برخی از کشورهای غربی این نفت را به دلیل تهاجم مسکو به اوکراین رد کردند.