حسن خیریانپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران از تفاهم با شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در مازندران و صادرات محصولات استان خبر داد و افزود: باوجود تحریمهای ظالمانه اقتصادی توسط استکبار جهانی، نمایشگاه اقتصادی ایران با حضور بیش از هزار هیئت تجاری و اقتصادی از ۶۵ کشور برپا شده است و این نشان میدهد که فشار همه جانبه و تحریم از سوی استکبار شکست خورده است.
وی گفت: پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی در حال برپایی است و بخش خصوصی استان مازندران و دستگاههای دولتی نیز قدرتمندانه در این نمایشگاه حضور دارند.
معاون استاندار مازندران با اشاره به اینکه شرکتهای برند استان نظیر کاله، برنج و صنایع پلیمری در این نمایشگاه حضور دارند، تصریح کرد: همچنین نمایشگاهی با عنوان زنجیرههای ارزش راهبردی نیز برگزار شد که بخش خصوصی استان فعالانه در آن ورود پیدا کردند.
خیریانپور با بیان اینکه زنجیرههای ارزش در حوزه طراحی، تأمین و مصرف شناسایی شده است، گفت: باید تولیدات کیفی با نگاه صادرات محور داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران با اشاره به تفاهم اولیه با سه شرکت خارجی و انعقاد قرارداد با ۱۸ شرکت دیگر، افزود: این شرکتها برای سرمایه گذاری در استان و صادرات محصولات، عزم و آمادگی دارند.
به گزارش ایرنا، مازندران با افزون بر سهمیلیون و ۲۸۳ هزار نفر جمعیت و ۲۳ هزار و ۷۵۶ کیلومتر مربع وسعت، در مجموع حدود چهار درصد تولید ناخالص ملی ایران را به خود اختصاص داده که بهره گیری از چنین ظرفیت بسیار مناسب در جهت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری جدید برای دولت سیزدهم از اهمیت بسزایی برخوردار است.
از سوی دیگر دغدغه های اقتصادی دولت آیتالله رئیسی، انگارههای ویژهای را در مناطق مختلف کشور به وجود آورده و مازندران نیز بهدلیل برخورداری از شرایط خاص اقتصادی و زیرساختی، این روزها نقش خاصی در تحقق برنامه جهش اقتصادی دولت سیزدهم با جذب سرمایه گذار ایفا میکند.
این دیار با مزیتهای فراوان اقتصادی، طبیعی، گردشگری، تجاری و صنعتی در ماههای گذشته با اراده مسوولان ارشد استان و با پهن کردن فرش قرمز زیرپای سرمایه گذاران به عنوان محور رایزنی های فعالان اقتصادی برای سرمایه گذاری جدید تبدیل شده و برگزاری هفت همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری باحضور جمع زیادی از فعالان اقتصادی استانی و ملی در سال گذشته نمونه عینی تکاپوی مدیران و بخش خصوصی برای توسعه اقتصادی این دیار است که بیش از یک هزار سرمایه گذار آمادگی خود برای راه اندازی یا اجرای طرح های توسعه ای در حوزه صنعت و تولید استان اعلام کردند.
اهمیت این سرمایهگذاریها بیشتر از این حیث مورد توجه است که با توجه به ظرفیت های استان در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری اعم از انرژی، ارتباطات و مخابرات، صنعت و بازرگانی، کشاورزی و دانشگاهی، فعالان اقتصادی می توانند با سرمایه گذاری های جدید روند توسعه این دیار را هموارتر کنند.
همچنین قرار گرفتن در مسیر راهبردی، موقعیت ویژهای به مازندران داده و اهمیت و جایگاه سرمایه گذاری جدید از این حیث مورد توجه است که می توان باتوجه به بازارهای هدف صادراتی این تولیدات فرآوری شده را به کشورهای منطقه صادر کرد.
به باور صاحبنظران سبقه رایزنی و دیپلماسی فعال اقتصادی امسال مازندران در افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری ۲۰۲۲ در ۲۰ اردیبهشت ماه سال گذشته با حضور سفرای ۹ کشور عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو شامل سفرای کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان و مدیران این سازمان بینالمللی در هتل بادله ساری خودنمایی می کند که فصل جدیدی از توسعه اقتصادی مازندران با کشورهای عضو اکو را آغاز کرد که اجرای این برنامه نقش غیرقابل انکاری در افزایش سرمایه گذاری ارزی در این استان داشته و در ادامه هم مسوولان ارشد استان باجلب نظر فعالان اقتصادی داخل کشور قصد دارند روند رونق کسب و کار در دیار علویان را سرعت بیشتری دهند.
با این حال دولت مردمی سیزدهم آذرماه سال ۱۴۰۰ شاخص رشد اقتصادی استان ها را ابلاغ کرد که در این شاخص، رشد ۷.۸ درصد برای مازندران مشخص شد اما دستگاه های اجرایی و اقتصادی این استان با حرکتی پرشتاب تحقق رشد بالای هشت درصدی را هدفگذاری کرده است.