تهران-ایرنا- مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد گفت: آنالیز کادر فنی برای فینال جهانی بلگراد برابر تیلور ضعیف نبود، بلکه حسن به لحاظ روحی نتوانست در روز مسابقه خودش را جمع و جور کند. هر چند او پشتوانه پیروزی در جهانی ۲۰۲۱ را داشت اما روز مسابقه در شرایط روحی خوبی قرار نداشت.

به گزارش ایرنا، بهنام احسانپور  در گفت‌وگویی در خصوص علت شکست حسن یزدانی برابر دیوید تیلور آمریکایی در فینال وزن ۸۶ کیلوگرم پیکارهای جهانی ۲۰۲۲ بلگراد اظهار کرد: کادرفنی تمام مواردی که در کشتی با تیلور لازم بود را پیش‌بینی کرده بود اما حسن در روز مسابقه مثل همیشه نبود. صبح روز مسابقه با تیلور وقتی حسن را دیدم که به لحاظ روحی اصلا خوب نیست. نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده بود اما مدل رفتارش مثل قبل نبود تا و این موضوع کاملا مشهود بود و به لحاظ روحی نتوانست خودش را جمع کند و در آن مبارزه وقتی هم امتیاز از دست می‌داد، بی‌تفاوت بود و وا می داد. دلیل اینکه از نظر روحی شرایط خوبی نداشت را نمی‌دانم که شخصی بود یا چیز دیگری اما به لحاظ تاکتیکی همه موارد پیش‌بینی و به او گفته شده بود.

سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان در خصوص اینکه یزدانی در مورد شرایط روحی خود یا مربیان صحبت کرده بود یا خیر؟ پاسخ داد: چیزی نمی‌گفت. با او به مسابقات زیادی رفته‌ام، او وقتی کمی‌ گوشه‌گیر می‌شود یعنی به لحاظ روحی مشکلی وجود دارد. روز مسابقه با تیلور حسن اصلا کاری با کسی نداشت.

ملی‌پوش اسبق تیم ملی کشتی آزاد در مورد صحبت‌های پدرش پس از بازگشت تیم ملی در فرودگاه مبنی براینکه علیرضا دبیر رییس فدراسیون کشتی پیش از مسابقه به یزدانی گفته بود با یک سنگین وزن تمرین سنگین داشته باشد، خاطرنشان کرد: این موضوع درست نیست و من آنجا بودم. اصلا دبیر زمانی که حسن تمرین می‌کرد آنجا نبود. حسن با تصمیم خودش با اباذر اسلامی سرشاخ شد. اصلا کسی به او نگفت این کار را انجام بدهد. من آنجا بودم، حتی اباذر اسلامی ۳ مرتبه به حسن گفت، مسابقه داری فشار را کمتر کن اما خودش گفت من عادت دارم. تقریبا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه با اباذر اسلامی سرشاخ شد و من و آقا پژمان به او گفتیم این کار را نکن. انقدر فشار رویش بود که هر چه مربیان گفتند قبول نکرد و گفت من به این شیوه عادت دارم.

کامران چاره‌ای برای رفتن به وزن ۹۸ کیلوگرم ندارد

مربی سابق تیم ملی کشتی آزاد همچنین در خصوص تغییر وزن کامران قاسم‌پور به ۹۷ کیلوگرم نیز گفت: او اول باید در ایران انتخاب شود بعد به فکر المپیک باشد و کار سختی برای انتخابی در این وزن دارد. او برای المپیکی شدن باید به ۹۷ کیلوگرم برود و کار دیگری نمی‌تواند بکند. البته امکان دارد به ۸۶ کیلوگرم هم برگردد اما به نظر من رفتن به ۹۷ کیلوگرم منطقی‌تر است هر چند او همین الان هم برای ۹۲ کیلوگرم وزنش کم است. با این وجود برای انتخابی تیم ملی باید در ۸۶ کیلوگرم با حسن یزدانی کشتی بگیرد اما در ۹۷ کیلوگرم با مجتبی گلیج، محمدحسین محمدیان یا آذرپیرا کشتی بگیرد و کار راحت تری برای ملی پوش شدن دارد.

فکرش را نمی‌کردم مربی تیم جوانان شوم

احسان‌پور درباره حضورش در راس کادرفنی تیم کشتی آزاد نوجوانان، گفت: فکرش را هم نمی‌کردم که روزی مربی شوم اما هر چیزی که فکرش را هم نمی‌کنی برایت اتفاق می‌افتد. کار کردن در این رده خیلی سخت‌تر از بزرگسالان است. در بزرگسالان هر کشتی‌گیر برای خودش یک مربی است، مثلا حسن یزدانی یا کامران قاسم‌پور دیگر می‌دانند باید چکار کنند اما این بچه‌ها هم از لحاظ روحی و هم فنی باید کمک شوند و همه چیزشان نیاز به کنترل دارد.

برایم فرقی ندارد کجا کار کنم

سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان، درباره جدایی از کادر فنی تیم بزرگسالان، گفت: برای من فرقی نمی کند کجا کار کنم. مهم کمک کردن به کشتی است حالا هر کجا که باشد. به هر حال کشتی بر گردن ما دین دارد و باید آن را ادا کنیم. هیچ چشمداتی هم ندارم و هدفم فقط کمک کردن به کشتی است. از همه جامعه کشتی هم می خواهم که به هم کمک کنند. متاسفانه یکسری اتفاقات رخ می دهد که اصلا خوشایند نیست. همه بیاییم دست به دست هم بدهیم تا کشتی موفق شود چرا که اگر کشتی ایران نتیجه بگیرد همه جامعه کشتی سربلند می شوند.

وی درباره عملکرد ضعیف تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان ایران در قهرمانی آسیا، خاطرنشان کرد: من این پیش‌بینی را می‌کردم چرا که تعدادی از ملی‌پوشان کم تجربه بودند، البته برخی از باتجربه‌های تیم نیز بد کشتی گرفتند. نفراتی مثل امیررضا معصومی و محبی دور از انتظار ظاهر شدند. به نظر من باخت کشتی‌گیران به موقع بود و می‌تواند به آن‌ها در مسیری که طی می‌کنند کمک کند. مثلا علیرضا کریمی به نظر من مقداری دچار بی انگیزگی شده و دیگر کریمی سال های قبل نیست. به هر حال با بالا رفتن سن این اتفاقات هم تا حدی طبیعی است.

وی بیان داشت: درست است در مسابقات آسیایی نتیجه خوبی نگرفتیم اما باید ببینیم تیم با چه شرایطی و بر اساس چه مبنایی انتخاب شد. پایبند بودن به قانون چرخه انتخابی همین تبعات را هم دارد. ما باید تکلیف خودمان را روشن کنیم یا اینکه کاری به چرخه و قانون انتخابی نداشته باشیم یا اینکه به آن پایبند باشیم و تبعات آن را بپذیریم. در همین مسابقات کشتی‌گیران جوان مانند یاسین رضایی فرصتی برایش فراهم شد که به آسیایی رفت و مدال گرفت. در سال‌های گذشته کشتی‌گیرانی بودند که متاسفانه مدال آسیایی هم نتوانستند بگیرند. نفراتی مثل عباس طحان که چند سال در جام تختی قهرمان شد اما فرصتی پیدا نکرد که مدال آسیایی بگیرد، یا جمال میرزایی هم همینطور اما یاسین رضایی که یک کشتی‌گیر جوان است و مدال می‌گیرد.

به طلای یزدانی و زارع در المپیک خوشبینم

احسان‌پور درباره پیش‌بینی خود از نتایج تیم ملی در قهرمانی جهان و المپیک پاریس، گفت: خوشبین هستم چرا که تیم یک‌دستی داریم و نفرات اصلی ما خوب هستند. اگر اتفاق خاصی نیفتد نتایج خوبی کسب می شود. در المپیک هم صد درصد شانس کسب مدال طلا را داریم. خود من به طلای حسن یزدانی و امیرحسین زارع در المپیک‌ پاریس خیلی خوشبینم. در ۹۷ کیلوگرم نیز کشتی‌گیران خوبی داریم که هر کدام بروند شانس زیادی دارند.

برخی مغرضانه صحبت می‌کنند

وی درباره انتقادها از پژمان درستکار پس از مسابقات آسیایی، گفت: یک سری افراد منتقد هستند و آدم انتقاد را قبول می‌کند اما برخی مغرضانه صحبت می‌کنند. نتیجه ۲ سال اخیر کادر فنی را ببینید. کدام سال کشتی ایران در ۹ وزن ۷ مدال گرفت؟ نتیجه کادر فنی در مسابقات جهانی عالی بوده است. پارسال هم به همین صورت نتیجه خوبی کسب شد. امسال هم در مسابقات جهانی همین اتفاق می‌افتد و ببنید چند مدال می گیریم.

کشتی‌گیر مدال‌دار الزاما نمی‌تواند مربی خوبی باشد

وی در خصوص اینکه کادر فنی باید تقویت شود، توضیح داد: اعتقاد دارم کشتی‌گیری که مدال دارد صرفا نمی‌تواند مربی خوبی باشد. خیلی از کشتی‌گیران را داشتیم که مدال آسیایی و جهانی ندارند اما مربی خوبی هستند. من قبول ندارم برخی می گویند ممکن است کشتی‌گیر عنوان‌دار حرف شنوی نداشته باشد کما اینکه این حرف شنوی و احترام در تیم ملی هست و کاملا به صحبت‌های مربیان گوش می‌دهند و احترام به صورت کامل وجود دارد.‌ ملاک درستی نیست اصلا که یک‌ کشتی‌گیر بتواند مربی خوبی هم بشود. خیلی از مدال‌داران دنیا هستند که مربی خوبی نیستند یا خیلی از مربیان موفق را داریم که مدال‌دار نبودند.

احسان‌پور در ادامه درباره ارزیابی خود از سطح کیفی رقابت‌های کشتی آزاد نوجوانان جام عبدالله موحد، گفت: کشتی‌های خوبی بود اما ما انتظار داشتیم تیم‌های خارجی بیشتری بیایند تا بچه‌های ما کشتی خارجی بیشتری بگیرند اما با این وجود باز هم کشتی‌های داخلی خوبی را شاهد بودیم. از آنجا که نفرات اول مسابقات قهرمانی کشور هفته پیش در تورنمنت ترکیه حضور داشتند از حضور در این مسابقات معاف بودند. با نفرات برتر این مسابقات و نفرات برتر قهرمانی کشور اردو آغاز می‌شود و تیم برای آسیایی مشخص خواهد شد.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد نوجوانان، در پاسخ به این سوال که شرکت نکردن تیم‌های خارجی آیا باعث لطمه به برنامه‌های تیم ملی شد یا خیر، گفت: برنامه ما که به هم نخورد اما انتظار داشتیم تیم‌های خارجی بیشتری به این مسابقات بیایند. خیلی از کشتی‌گیران ما تجربه میدان خارجی ندارند و اگر تدبیری بود تیم‌های خارجی بیشتری می‌آمدند خیلی بهتر می‌شد. این مسابقات یکی از مراحل اصلی ما برای مسابقات جهانی بود. حدود ۲۵ روز دیگر مسابقات آسیایی را در پیش داریم و دیگر نمی‌توانیم انتخابی برگزار کنیم. بعد از آسیایی هم نفرات اعزامی به جهانی مشخص می‌شوند.

وی درباره هدف از حضور در مسابقات آسیایی و جهانی با توجه به نتایج چهارمی تیم کشتی آزاد در قهرمانی آسیا و جهانی، یادآور شد: کاری به سال‌های گذشته ندارم که چه نتایجی بدست آمد. همه سعی ما این است امسال نتایج خوبی در آسیایی و جهانی بگیریم. از ترکیب پارسال فقط یک کشتی‌گیر در تیم حضور دارد که آن هم قطعی نیست. در تیم نوجوانان هم چرخه انتخابی به شکلی وجود دارد اما به آن صورت که در بزرگسالان است نیست. تعداد کشتی گیران و مسابقات ما با بزرگسالان تفاوت زیادی دارد.